scroll naar boven

<< Op 1 agustus 2023 hebben wij het importeurschap van Unison Research overgedragen aan Monitor Audio Nederland B.V. We zijn ervan overtuigd dat dit bedrijf voor het mooie merk Unison Research een betrouwbare en deskundige opvolger is. Monitor Audio Nederland – 035 6295491 - info@monitoraudionederland.nl. >>

X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | versterken > buizenversterkers > unison research

Unison ResearchBuizenversterkers van Unison Research.

Professor Gianni Sacchetti is de ontwerper van alle buizenversterkers van het Noord-Italiaanse bedrijf Unison Research. Bijna alle buizenversterkers van Unison Research hebben een single-ended schakeling (dus volledig klasse A!). Dit resulteert in een schoon, ruimtelijk en een nooit vermoeiend geluid.

Analogue Audio Products levert high-end buizenversterkers van Unison Research.

Unison Research ontleent haar naam aan eindeloze research

Triode 25Gianni Sacchetti doet veel research naar verbetering en optimalisering van single- ended schakelingen, eindtrafo's, en componentkeuze voor buizenversterkers. Voor veel luidsprekers is het uitgangsvermogen van een Unison Research buizenversterker voldoende. Deze versterkers zijn zeer betrouwbaar en de vervangingsprijs van de buizen zal u meevallen.

Naast een mooi geluid kenmerken de Unison Research buizenversterkers zich door een apart design van de hand van Claudio Chiarello. Kenmerkend zijn de houttoepassingen die tevens dienst doen ter vermindering van de microfonie van het metalen chassis.

Unison Research Simply Italy buizenversterker

Op deze versterker zat de audiowereld te wachten. Een betaalbare 2x 12 Watt single-ended pure klasse A buizenversterker met 2 x ECC82, 2 x EL34 en zo min mogelijk schakelingen, die er ook nog eens goed uitziet. Met behulp van een schakelaar kan de mate van terugkoppeling beïnvloed worden. Prijs/kwaliteit is onverslaanbaar.

 • 26 cm x 19cm x 35 cm (BxDxH)
 • Gewicht: 15 kg

Lees een achtergrondverhaal over de Simply Italy.

 

Unison Research Simply Italy

unison research simply italy

Klik voor grotere foto's

Unison Research Triode 25 buizenversterker

Unison Research Triode 25

unison research triode 25

Er valt nogal wat te vieren bij Unison Research: eerst was de 150e verjaardag van de eenwording van Italië als natie aanleiding om de Simply Italy te lanceren, nu is het een zilveren jubileum van de fabriek zelf die professor Sachetti geïnspireerd heeft enkele modellen van een update te voorzien.

Voor de nieuwe Triode 25 is het oerontwerp van de Triode 20 als basis gebruikt. De vormgeving van de Triode 25 is afgeleid van de Simply Italy, maar onder motorkap zit een andere krachtbron. Waar de Simply Italy de single-ended buizentechniek gebruikt, werkt in de Triode 25 een pushpull-schakeling als krachtbron. Dat betekent een aantal buizen meer, en dus hogere productiekosten. De terugkoppeling kan wel net als in de Simply Italy in twee standen aan smaak en speakers worden aangepast.

Kers op de taart is de schakelaar die tijdens het spelen kan worden ingezet om te kiezen tussen meer vermogen of meer subtiliteit. En om de eindbuizen heel precies in te stellen, kan de gebruiker uitwendig aan twee knopjes draaien en het resultaat zien op een prachtig ogend meetinstrument.

Lees een achtergrondverhaal over de Triode 25.

 

Unison Research S6 MKII (S6 new) buizenversterker

2 x 35 Watt parallel single-ended puur klasse A buizenversterker met 6 x EL 34 en 2 x ECC83. Eindtrappen met ultralineair geschakelde eindpentodes. De bias kunt u zelf per EL34-buis bijregelen en het resultaat zien op prachtig ogende en mooi verlichte meetinstrumenten.

De uitgangstransformatoren zijn in de eigen fabriek met behulp van een geavanceerde machine uiterst strak gewikkeld. Het uitgangsvermogen is 30 watt per kanaal. Dit is erg ruim voor een single-ended klasse A versterker.

 • 35 cm x 21cm x 49 cm (BxDxH)
 • Gewicht: 25 kg

Unison Research S6 new Mark II buizenversterker

unison research s6 mkii

Klik voor grotere foto's

Unison Research Preludio buizen­versterker

Buizenversterker met 2x 14 Watt: 2 x KT 88/6550, 2 x ECC 82. Automatische bias-instelling. Het is een single-ended klasse A versterker, waarvan het technische ontwerp direct is afgeleid van de inmiddels legendarische Unison Research Performance.

Een bijzondere eigenschap van de Preludio is namelijk de met mosfets gereguleerde en daarmee rimpelloos schone hoogspanning. Naar onze eigen mening is de Preludio, net als de Simply Italy uitermate geschikt voor aansturing van de elders op deze website besproken Living Voice hoog-rendement luidsprekers.

 • 400 x 380 x 200 mm (BxDxH)
 • Gewicht: 18 kg

Unison Research Preludio buizenversterker

Unison Research Preludio

Unison Research Sinfonia buizen­versterker

Unison Research Sinfonia buizenversterker

Unison Research Sinfonia

Klik voor grotere foto's

Buizenversterker met 2x 27 Watt: 4 x KT 88, 2 x ECC 82, 2 x ECC 83. Automatische bias-instelling.

Net als de Preludio is de Sinfonia een single-ended klasse A buizenversterker, die direct is afgeleid van de Unison Research Performance. De hoogspanning is rimpelloos en uiterst schoon door de met mosfets gereguleerde schakeling, die de bekende smoorspoel vervangt. Behalve verschonend werkt dit ook dynamiek verhogend.

De Sinfonia vinden wij zelf onze mooiste versterker voor aansturing van de Living Voice luidsprekers (elders op deze website besproken). De Performance heeft die eigenschap ook, maar voor Living Voice is het hogere vermogen van de Performance niet nodig.

 • 400 x 385 x 195 mm (BxDxH)
 • Gewicht: 25 kg

Unison Research Performance buizen­versterker

Prachtig klinkende, 2 x 40 Watt geïntegreerde dual mono single ended klasse A buizenversterker, 2 x ECC83, 2 x ECC82, 6 x KT88/6550.

De Performance heeft een nieuwe, revolutionaire voeding voor de hoogspanning, resulterend in zeer schoon, dynamisch, detailrijk geluid. De ruimtelijkheid van mooie opnames is bijzonder natuurgetrouw weergegeven.

De Performance is in twee houtuitvoeringen te verkrijgen: kersen en mahonie. Topklasse, niet alleen getuige testen in audiobladen, maar vooral gehoormatig.

Vanwege haar 25-jarig bestaan heeft Unison Research de specificaties van de Performance op een nog hoger plan gebracht met o.a. Mundorf-condensatoren, gewijzigde en doorontwikkelde eindtrafo’s, en een andere buisbezetting. Deze versie heet Performance 25th Anniversary.

 • 600 x 485 x 235 mm (BxDxH)
 • Gewicht: 50 kg

Unison Research Performance buizenversterker

Unison Research Performance

Klik voor grotere foto's

Absolute 845 buizen­versterker

Unison Research Absolute 845 buizenversterker

UNISON RESEARCH Absolute 845

Klik voor grotere foto's

Topklasse buizenversterker, dual mono in één behuizing, parallel single-ended met 2 x 845 triode per kanaal.
Het geluid is extreem natuurgetrouw, zeer oplossend, met vrijwel altijd ruim voldoende uitgangsvermogen.
Op laag volume blijven fijnzinnigheid en dynamiek in het oor springende eigenschappen. De Absolute 845 is de verpersoonlijking van het begrip high end.

De Absolute 845 is een statementversterker. Twee Duitse audiobladen zetten de Absolute 845 direct na introductie en een zeer uitgebreide test bovenaan in het integraleversterkersegment. Daar is hij blijven staan tot de redacties de versterker uit de lijst haalden vanwege het beleid geen versterkers te plaatsen die langer dan 15 jaar geleden getest zijn.

Nu vinden wij dat testen niet alles zeggen over een apparaat. Maar in het geval van de Absolute 845 kunnen we zeggen dat het terecht was dat geen enkele versterker in welke prijsklasse dan ook deze geweldenaar overtroefd heeft.

 • 2x 40 Watt: 6 x ECC 82, 2 x ECC 83, 4 x 845
 • 800 x 600 x 280 mm (BxDxH)
 • Gewicht: ca. 90 kg

Absolute 845

Klankkleur aanpassen

Triode 25Een buizenversterker biedt vele voordelen waar het gaat om de weergave. Een daarvan is dat je met een ander type buis de klankkleur of het karakter van de weergave kunt beïnvloeden. Voorts kunnen we de werking van een buis verbeteren door een behandeling, waardoor de klankkwaliteit verbetert.

Een ander voordeel van een aangepaste of nieuwe buis is dat de de versterker weer als nieuw klinkt. Met een buizenversterker zou je weleens langer kunnen doen dan met een transistorversterker.

Beeldimpressie Unison Research

Assortiment Unison Research

Ingezonden ervaringNew Next Level 2021 upgrade voor Diapason Adamantes III

Geplaatst op 31/01/2024 om 12:20:66

Door Paul

"Beste heer Van Kraanen,

Graag laat ik u nog even weten van mijn bevindingen met de door u gerepareerde/opgewaardeerde versterker UR S6. Vooropgesteld dat ik vergelijking 'voor en na' lastig vind, het moet immers vanuit subjectieve herinnering. Toch een poging (na ruim 25 uur gebruik). De eerste indrukken zijn een 'fris' en helder hoog, maar zonder scherpte. Het laag is meer gedefinieerd. Meer contrasten en onderscheid in klankkleur tussen instrumenten. Strijkers zijn meer doortekend. Kleine details vallen voor het eerst op. Ruimteafbeelding is toegenomen, meer diepte. Transients zijn verbeterd. Viel mij mij i.b. op bij percussieinstrumenten. In algemene zin is betrokkenheid en live-beleving toegenomen. Het nodigt uit meer muziek te beluisteren (wat kunnen CD's toch mooi klinken). (Een eerdere behoefte mijn luidsprekers* op te waarderen, is verdrongen) Dus, ja, ik ben tevreden met uw resultaat en behaalde muzikale winst.

Nogmaals dank. Met vriendelijke groet, Paul".

(*Luidsprekers: Kef RDM3, 90dB [2001] vloerstaand en worden als neutraal beleefd)

Toevoeging Wim van Kraanen:
Voor Paul heb ik zijn oude Unison Research S6 stevig onderhanden genomen: bepaalde opwaarderingen uitgevoerd die ook door de fabrikant in de nieuwe S6 MkII zijn aangebracht. En nieuwe buizen geplaatst. Een groot deel van de klankverbeteringen die ook door Paul zijn geconstateerd, komen door de 'Equal Curve Matching' van de buizen en door de 'Solid Pin Contact'-behandeling van de contactpinnen van de eindbuizen.


Upgrade buizen

Geplaatst op 03/11/2020 om 13:25:61
Door Rudi Streuper

Hallo Wim,

Dit weekend de ECC 83 en ECC 82buisjes vervangen op de Unison Research Sinfonia en ik dacht hoe ga ik dat doen zodat ik dat goed kan horen. Ik heb een nummer uitgekozen van Laura Marling ("What he wrote" op de "Live from York-Minster" cd). Een hele mooie opname die begint met akoestisch gitaar en haar stem.

Gelijk bij de eerste noot hoorde ik een verschil dat ik eigenlijk niet had verwacht. Ook omdat de KT88 buizen al zo'n enorme verbetering waren vorig jaar. Ik hoorde direct dat het geluid nog gebalanceerder werd neergezet, de gitaar verplaatste zich hoorbaar meer naar het midden met een enorme finesse in dynamiek. Ook de klank van de zang was puntiger en gedetailleerder. Prachtig.

Ik vind het ongelooflijk dat jij in staat bent de buizen dusdanig te selecteren en te matchen dat het inderdaad leidt tot een echt hoorbare verbetering in een set die op zichzelf al geweldig is. Bedankt!

Groet Rudi Streuper


Nieuwe buizen voor Simply Italy

Geplaatst op 22/08/2020 om 16:45:60
Door F. de Kok

Onderstaand berichtje kregen we van iemand die zijn Simply Italy door ons van nieuwe buizen en een triode-instelling heeft laten voorzien:

De buizen zitten er nu bijna een week in en zijn nu ook wel een heel eind ingebrand/ingespeeld.
Wel een verschil met de Tung Sol zeg. De speakers kunnen het goed aan, ik hoor geen vervorming of vreemde dingen.
Wel mooie muziek! Alles klinkt nu zoveel luchtiger en echter. Er is veel dynamiek maar dat is in het echt ook. Het laag valt wel op, het is mooi geïntegreerd met de rest. Vroeger kon dat wel eens als een laag eronder hangen.
Je kunt alles op het podium ook mooi volgen.
Ik ben er erg blij mee.

Gr. F. de Kok


Simply Italy + Phantom Cable + Diapason

Geplaatst op 20/01/2018 om 16:23:48
Door Peter van den Boogaard

Door middel van deze review wil ik laten weten dat ik zeer gelukkig ben met mijn combinatie: versterker, luidsprekers en kabels! Allen afkomstig van Analogue Audio Products.

Mijn set bestaat uit de Unison Research “Simply Italy” buizenversterker (voorzien van de 6CA7 "Big Bottle" Elektro Harmonix eindbuizen en Westinghouse ECC82 n.o.s. voorversterkerbuisjes). Deze is verbonden d.m.v. de Phantom Green luidsprekerkabel met de Diapason Karis II luidsprekers op de 1/M stands. Ook de interlinks zijn van Phantom (type Green en Red).

Wat een mooie match! Iedere keer geniet ik weer van de muziek. Wat een musicaliteit en genot om naar deze set te luisteren. Verslavend.

Mede gerealiseerd door het advies en geweldige service van Wim van Kraanen en Arnold van Otterloo (Sowell Hifi studio in Gorinchem).Unison Triode 25 | eindbuizen

Geplaatst op 22/03/2016 om 13:53:35
Door Frits Zillig

Sinds anderhalf jaar luister ik met veel plezier naar mijn Unison Research Triode 25 aangesloten op de verbluffend goed klinkende Diapason Neos speakers. Maar natuurlijk dacht ik als echte audiofiel al een tijdje, zou dat nog mooier kunnen?

Wim had mij al een keer verteld, dat als ik de standaard eindbuizen zou vervangen voor een ander viertal eindbuizen het geluidsbeeld van de set nog een stapje mooier zou worden. Uiteindelijk is de keus gevallen op de 'Electro Harmonix Big Bottle Tetrode'. Tjsa wat zal ik zeggen...ik hoopte inderdaad op een stapje mooier/beter, maar dan zou ik de set te kort doen. Met grote verbazing en een grote grijns op mijn gezicht luister ik nu een week of twee naar de nieuwe 'versterker'. Het is werkelijk fantastisch wat voor een geluidsbeeld er nu wordt neergezet! het podium reikt tot ver buiten en boven de speakers, de detaillering is subliem en alles heeft nog meer power en body terwijl er niet in subtiliteit wordt ingeboet, Werkelijk prachtig!

Ik wil Wim dan ook hartelijk bedanken voor zijn goede advies en ben blij dat er nog mensen zijn die hun vak zo goed verstaan!

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog