scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | Nottingham analogue draaitafels

Nottingham AnalogueNottingham Analogue.

De draaitafels van Nottingham Analogue zijn van zeer hoog niveau. Ze zijn gemaakt met maar één doel: muzikaliteit bieden.

Analogue Audio Products levert draaitafels van Fletcher Audio en Nottingham Analogue.

Nottingham Analogue Interspace draaitafel

Interspace is de 'instapper' van Nottingham Analogue.

Dat zou u dan neerbuigend kunnen opvatten, is absoluut niet zo bedoeld, maar de Interspace is de draaitafel waarbij de makers van Nottingham Analogue hun uiterste best hebben gedaan om een zo betaalbaar mogelijke draaitafel te maken die toch in staat is de Nottingham-sound te produceren.

Interspace heeft dezelfde motor en snaar als alle duurdere Nottinghams. Daar is niet op bezuinigd. Er is alleen bezuinigd op de gewichten van het draaiplateau en het chassis. Maar ook dan zijn draaiplateau en chassis nog steeds van een relatief hoge massa. De draaischijf van de Interspace weegt 6,5 kg en de gehele draaitafel heeft een gewicht van 12,5 kg.

Interspace wordt standaard uitgevoerd met de Interspace Arm. Dit is een heel mooi licht armpje dat nauwelijks onderdoet voor de duurdere Ace Space Arm.

Optioneel is af-importeur de Interspace met Grado Reference Platinum element. Daarmee heeft u al een draaitafel die bij het luisteren de apparatuur doet vergeten.

Interspace Junior

interspace junior

Klik voor grotere foto's

Nottingham Analogue Ace Spacedeck

Ace Spacedeck

ACE SPACEDECK

De Nottingham Analogue Studio draaitafel die alle eigenschappen van de duurdere draaitafels in zich heeft, is de Ace Spacedeck.

Los staande motor, draaischijf met hogere massa, satellietopbouw met stabiel standpunt op aparte plinth (= de plank eronder). Samen met de Ace Space Arm is deze draaitafel onverslaanbaar voor (bijna?) alle concurrentie. Maar uw eigen oordeel is natuurlijk beslissend.

Upgrade: grafietmat van Hyperspace. Deze upgrade heet Heavy Kit. De Ace Spacedeck wordt daarmee bijna een Hyperspace.

Bij de Ace Spacedeck draaitafel adviseren wij de Ace Space Arm of de Interspace 10 inch arm (als dit budgettair nodig is). Uitvoering voor de fraaie Hadcock-arm of The Cartridge Man tangentiale arm is ook mogelijk.

Ten slotte is er ook een Ace Spacedeck draaitafel met een bredere draaischijf voor meer vliegwielwerking. Dit is de Space 294. Daarbij hoort dan de nieuwe 12 inch Ace Space Arm. Ace Spacedeck is in glanzend zwart (ook optie voor andere modellen).

Nottingham Analogue Hyperspace draaitafel

Hier afgebeeld met groter armplateau voor 12 inch arm.

Zelfde principes als de draaitafel Ace Spacedeck, maar met draaischijf met veel hogere massa en daarboven op de grafietmat in plaats van de Space Mat (stevig schuim). Natuurlijk ook geschikt voor 9 inch en 10 inch armen.

Klankmatig verschil met de Ace Spacedeck is de strakkere attaque en de hogere mate van rust. Rust is wat u zelf ervaart bij een betere klank. Dus niet de draaitafel geeft meer rust, maar u krijgt meer rust, omdat de foutcorrectie in de hersenen minder hoeft te werken. Dit geldt ook voor Anna Log, Dais en Deco.

Hyperspace is voor mij de ultieme Nottingham draaitafel met toch een betaalbare prijs. Uitgevoerd met bijvoorbeeld een Hadcock-arm of de luchtgelagerde Conductor arm van The Cartridge Man, ontstaat er iets dat zo mooi klinkt dat er alleen muziek overblijft.

Ace Spacedeck

HYPER SPACE

Nottingham Analogue Dais

Ace Spacedeck

DAIS

De motor staat nog een verdieping lager dan bij Hyperspace en Spacedeck.

De draaischijf van deze draaitafel is die van de Anna Log met natuurlijk de grafietmat.

Standaard wordt de Wave Mechanic motorvoeding met lichtnetregenerator bijgeleverd. Verkrijgbaar voor 9 inch en 10 inch arm of 12 inch arm.

Dit zal voor velen de ultieme draaitafel zijn.

Nottingham Analogue Anna Log draaitafel

Legendarische draaitafel door enorme rustgevendheid en bijzondere uitstraling.

Het houtblok van deze draaitafel bestaat uit een aantal schijven hout die gedraaid en met metaal verstevigd aan elkaar gelijmd zijn. Het doel is als een steen die in het water valt: kringvormig zich verspreidende resonanties die niet meer terugkomen.

Prachtig met 12 inch of 10 inch Anna Arm. Standaard met Wave Mechanic lichtnetregenerator voor motor.

Ace Spacedeck

Anna Log

Nottingham Analogue Deco draaitafel

Deco

DECO

Laatste creatie van Tom Fletcher toen hij nog in dienst was bij Nottingham Analogue, waarbij Anna Log en Dais nog eens geklopt worden.

De draaischijf van deze draaitafel heeft een tolvorm (hol van binnen!) voor nog betere inertie en verdeling van resonanties. Het systeem kan naar keuze stabiel en met subchassis gebruikt worden. Standaard met Wave Mechanic lichtnetgenerator.

Gewicht van deze draaitafel: ongeveer 40 kg. Doel was om de beste draaitafel ter wereld te maken.

  • plateau gemaakt van 'soft alloy'. Olie wordt in lager rondgepompt.
  • nieuw ontwikkeld arm board ( "falling weight - principe").
  • nieuw ontwikkeld materiaal tussen grafietmat en plateau.
  • voeding voor Deco met extra knop voor finetuning op het gehoor.

Wave Mechanic lichtnetgenerator voor draaitafels

Dit apparaat kan met elke NAS draaitafel gebruikt worden. Het is een heuse lichtnetregenerator (vermogen ongeveer 35 Watt) voor AC synchroon-motoren. Het is bijna niet te geloven hoe groot dit effect is op detaillering, rust en natuurlijkheid van het geluid. 50 Hz en 230 V worden gestabiliseerd. Met de stroboscope en de 50Hz "zapper" is de snelheid heel precies instelbaar. Dit is een van de mooiste upgrades voor draaitafels. De verhoogde detaillering en realistischer ritme en dynamiek zijn haast onverklaarbaar, zo mooi.

wave mechanic

Wij stellen uw draaitafel af

Als u een Nottingham Analogue of Fletcher Audio draaitafel heeft besteld bij een van onze officiële dealers, kan uw nieuwe aanschaf (als u dit wilt) tegen een geringe bijbetaling door mij persoonlijk worden afgeregeld. Dit garandeert een 100% optimaal resultaat. Het recept kan nog zo goed zijn, het is de kok die het eindresultaat bepaalt.

Fouthoekschaal, elementpositie, dwarsdrukcompensatie, VTA, azimuth, naalddrukmeter, waterpas en pincet zijn zo wat begrippen en gereedschappen die voorbij komen als u dit zelf wilt doen. Bij Cartridges hebben we daar al wat over gezegd. Met deze tools beginnen wij ook, maar we eindigen met afstelling puur op het gehoor. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Onze meerwaarde

Maak gebruik van onze dienst om tegen een geringe vergoeding uw draaitafel, de arm en het element optimaal af te stellen. Voor ons is het dagelijks werk. Laat het uw dealer weten en/of stuur ons een mailtje. Dan gaan we dat voor u doen.

Nottingham Analogue Space arm

NOTTINGHAM ANALOGUE SPACE ARM

Ingezonden ervaring


Nottingham Analogue/Music Maker III

Geplaatst op 23/11/2014 om 10:024
Door Arie de Rooij uit Vlaardingen

Daar stond hij dan, een jaar in de kast, de Interspace die mij als het ware heel zielig aankeek en wilde zeggen; " toe, maak eens een afspraak om mij eens te laten repareren, ik heb jarenlang mijn uiterste best gedaan om voor jou het beste uit de groef te halen en vanwege jouw onoplettendheid ben ik nu niets meer dan een afgeschreven museumstuk!" Dus heb ik contact opgenomen met Wim en was de NAS nog hetzelfde weekend in Nieuwegein. Helaas was het niet mogelijk om de Ace-Spacearm niet zelf te reparen en is naar Engeland gegaan waar de arm voor een heel schappelijke prijs weer gerepareerd werd, inclusief nieuwe NAS bedrading en die is werkelijk zeer,zeer goed !Chapeau ook ook aan Nottingham Analogue voor het meesterstukje wat jullie gedaan hebben !

Helaas was de Lyra Dorian cartridge ook overleden en als echt MC freak kostte het wel wat moeite om mij te overtuigen van de Music Maker III MM element, maar ik ben overtuigd, wat een infomatie weet dat uit de groef te toveren


Nottingham Analogue Spacedeck

Geplaatst op 19/3/2013 om 23:12:014
Door Wolter Spaink uit Ingen

Sinds ik op een Nottingham Analogue Spacedeck draai wordt het weer steeds heftiger. Vandaag Led Zeppelin - Celebration Day op vinyl binnen gekregen. Het maakt niet hoe hard. Hoe heavy. Hij draait er gewoon rustig en stabiel doorheen.


Nottingham Analogue

Geplaatst op 15/1/2011 om 16:31:006
Door Peter Rook uit

De laatste weken een tweetal aanpassingen gedaan aan mijn systeem welke bestaat uit versterkers (ml serie) van Mark Levinson, luidsprekers (inc sub) van Martin Logan, draaitafel van Nottingham Analogue, phono-versterker van North Star Design, lichtnetfilter van Isotek.

Een daarvan was het vervangen van de standaard foammat van de Nottingham Analogue Interspace door een Boston Audio Design Mat-2. Na een jaar gedraaid te hebben met de Interspace met de standaard foammat en gesprekken met mensen die ook vinylliefhebbers zijn is bij mij het weer gaan kriebelen.

Eerst is de Musical Fidelity phonotrap vervangen door een NorthStar Design, door zoeken naar de juiste instelling wat de NorthStar met zich meebrengt door de vele instelmogelijkheden en inlezen op internet ook geinteresseerd geraakt door de topic draaitafelmatten. Voor de gein de foammat eens vervangen door de harde rubberen mat van mijn oude Kenwood draaitafel. Daarbij bemerkte ik dat de attack wat feller werd en de beleving wat levendiger.

Vervolgens veel speurwerk gedaan op internet en diverse reviews doorgeworsteld. Gezien de top draaitafels van Nottingham standaard zijn voorzien van 2,5 cm dikke grafietmat is mijn keus gevallen op een grafietmat van Boston audio Design.

Zoals aangegeven bij deze de bevindingen van de Boston Audio Design Mat-2 t.o.v de standaard foammat van Nottingham Analogue. Natuurlijk eerst een aantal nummers gedraaid met de standaard spacemat, en eerst even bekomen van de verbeteringen van de Essential Audio. War (platinum jazz/bleunote), Joan Armatrading (Joan Armatrading/speakers corner), Elvis Presley (24krt hits/analogue productions). Vervolgens de spacemat vervangen de Boston mat-2, VTA opnieuw ingesteld, fouthoek en antiskate gecontroleerd. Daarna dezelfde tracks beluisterd. Wat opvalt is de rust, instrumenten zijn meer geisoleerd van elkaar, de attack is feller, micro informatie is duidelijker waarneembaar. Achtergrondzangers bij Elvis hoor je duidelijk adem halen, prachtig mooie opname, prachtig op vinyl gezet door AP. Joan Armatradings sologitaar werk is werkelijk schitterend, alsof ze in je kamer staat. De ene zwarte schijf na de andere vervolgt zijn weg, bij live opnames kan je nu zeer goed de (live)ruimte horen, is het een grote concert hall of de intimiteit van een klein jazz cafe. Bij Harry Belafonte waan je jezelf echt in Garnegie Hall, de ruimtelijkheid, gekuch en interactie van het publiek. Dit verneem je niet bij Harry Belafonte at the Greek theatre, een gemis?!?....... nee, met je ogen dicht waan je je echt in de buitenlucht, de afwezigheid van de reflecties van een concertzaal neem je hier duidelijk waar. Jazz at the Pawnshop, wat een dynamiek, dit haal je niet met een cd. De cd-versie heb ik er ook nog eens bijgehaald, de dynamiek is hier toch echt gecomprimeerd, grappig is wel dat ik de telefoon mis op de lp.

De Boston Audio Design mat-2 is niet goedkoop, maar gezien de performance met de Interspace is deze draaitafel naar een nog hoger level getild. Eigenlijk zouden alle NAS draaitafels van een dergelijke mat moeten zijn voorzien. De spacemat is op zich niet de minste, voordeel is dat er gedraaid kan worden zonder puck of clamp. De plaat zuigt zicht als het ware vast. Maar mijn beleving is dat deze toch iets te veel demping geeft wat volgens mij ten koste gaat van de levendigheid.

Ben nog niet helemaal tevreden met de bekabeling tussen de Interspace en de phonotrap van Northstar. Vraag mij echt af of in deze nog winst is te behalen, alleen simpelweg vervangen is niet mogelijk doordat er geen dinplug is gebruikt. Maar dit wordt een project voor volgend jaar misschien.

M.vr.gr.

Peter Rook


Nottingham Analogue Interspace met Interspace Arm en Music Maker III cartridge

Geplaatst op 2/10/2008 om 17:26:001
Door Fernand vH uit Belgie

Een wereld van verschil: kon zopas een stuk van Schubert te beluisteren voor piano en viool, nog uitgevoerd door Arthur Grumiaux zaliger. Formidabel zeg, in feite weten de mensen (ik incluis) niet wat HiFi is, nog nooit hoorde ik zo duidelijk de klank van het hout van de viool en de diepte van de piano, werkelijk, NAS is zijn geld meer dan waard, maar hoe dat communiceren naar de mensen toe!?

Ik dank je hartelijk, zonder uw klantvriendelijkheid was dit - in moeilijke omstandigheden (ziekte) - nooit mogelijk geweest.Maar ook zonder dhr. Wim De Craene was dit niet mogelijk geweest: wil je dit mede delen aan Wim? grtz, fernand vh.

Beeldimpressie Nottingham Audio

Assortiment Nottingham Audio

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog