scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

BCD  • CanEVER Audio • Deskadel  • Diapason  • Duende Criatura  • Essential Audio Tools  • Fletcher Audio  • Hadcock  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Norma Audio  • Nottingham Analogue • Opera Loudspeakers  • PathosAcoustics  • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Synthesis  • The Cartridge Man  • Trichord Research  • Unison Research

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | audioaccessoires > overzicht

Een overzicht.

Tweaks & upgrades; dat is wanneer elke muziekliefhebber de oortjes spitst. Maar er is zoveel kaf onder het koren: soms worden gouden bergen beloofd, terwijl dit edelmetaal alleen maar in de prijs terug te vinden is. Onderstaande tweaks zijn door onszelf uitgebreid getest en wij staan er volledig achter. In alle gevallen: van harte aanbevolen en tevens zeer geschikt als cadeau voor de verwende audiofiel.

Dempingsringen voor buizen

Stylus gauge

dempingsringen voor buizen

Duende Criatura

Deze accessoire is zo effectief dat we er een pagina aan gewijd hebben. Hier volstaat te melden dat tegen geringe kosten een verbetering bereikt kan worden in het geluidsbeeld van buizenversterkers.

Een product van Duende Criatura.

Digitale naalddrukweger

Stylus gauge

STYLUS FORCE GAUGE

Naalddrukweger

Naalddruk is een zaak die essentieel is bij het overbrengen van de informatie in de groef naar de weergave-apparatuur.

Deze naalddrukmeter meet van 0,2g tot 4,0g met een nauwkeurigheid van 0,05g. Kan 30 minuten lang functioneren voordat de weegschaal opnieuw moet worden opgeladen.

Een product van The Cartridge Man.

Digitale waterpas

LEVELLING GAUGE

Levelling gauge

Met een nauwkeurigheid van 0,1 graad geven vier led's een duidelijk beeld van wat er omhoog of omlaag moet.

Afmetingen 62 x 69 mm.

Een product van The Cartridge Man.

Isolatiemateriaal voor luidspreker­standaards

Fillin van Music Tools

fillin

Vulmateriaal voor luidsprekerstands

Speciaal door Music Tools vervaardigd dempingsmateriaal, los verkrijgbaar voor het vullen van luidsprekerstandaards.  

Een product van Music Tools.

Isolator

The Isolator

THE ISOLATOR

Links ziet u The Isolator. Deze vinding van The Cartridge Man is de oplossing voor het compleet tenietdoen van de hinderlijke armresonantie. Vervorming wordt dramatisch minder, de rust en de dynamiek nemen toe. Analoog wordt nog analoger.

Dit is een dempingsplaatje dat het probleem "armresonantie" niet onderdrukt, maar juist voorkomt. Zonder The Isolator veroorzaken de trillingen van de naald resonanties in de arm die gelijklopen met de muziekinformatie die uit de groef gehaald wordt. Die resonanties zijn ongewenst, want ze kaatsen terug tegen de achterkant van de arm en komen uit fase met de muziek weer terug in het element. Het effect is een waziger geluid.

The Isolator is precies zo geconstrueerd dat de ongewenste trillingen niet in de arm komen, terwijl de naald de juiste tegendruk blijft behouden om exact de groefbewegingen over te nemen. De bas wordt strakker en duidelijker gedefinieerd. De rust in de muziek neemt toe. De dynamiek blijft volledig overeind. Een opvallend effect van platen draaien, namelijk de typische vinylklank in het hoog, verdwijnt. Er is dus minder kleuring.

De prijs van The Isolator is best hoog, maar het resultaat maakt hem waardevol. Bij unipivot armen is The Isolator onontbeerlijk. Maten: 25 x 20 x 5 mm.

Een product van The Cartridge Man.

Magnetische zweefvoeten

Jobber

JOBBER

Jobber

Soms moet je zweverig durven zijn. De magnetische zweefvoet Jobber is ideaal voor gebruik bij elektronische apparatuur. De magneten laten het apparaat zweven, waardoor het akoestisch ontkoppeld wordt.

De Jobber kan niet gebruikt worden bij apparaten die een harde schijf of een RAM-geheugen hebben.

Kan per voet maximaal 6 kg dragen. Afmetingen in cm ( b x d x h ): 3.9 x 3.9 x 5.0.

Een product van Thoole stands.

Montagedraad

Montagedraad

MONTAGEDRAAD

Montagedraad

Voor de hobbyist levert Deskadel montagedraad met een doorsnede van 0,6 of 1,0 mm zilver. Bij 0,6 mm is de isolatie wit of rood gekleurd teflon. Bij de 1 mm draad is de isolatie het mooiere kapton.

Wij leveren ook gevlochten afschermkous en teflon isolatiebuis. Met al deze materialen kunt u uw eigen luidsprekerkabels en interconnects maken.

Een product van Deskadel.

Stel een vraag

Zoekt u een bepaald product?

Gebruik de zoekmachine rechtsbovenaan. Mocht u het niet kunnen vinden, schroom dan niet ons contactformulier te gebruiken. Wij helpen u graag!

Music Mat

Music Mat

Music Mat

Music Mat

Elk systeem is te verbeteren, hoe goed het ook is. Een van de nieuwste audio-accessoires van The Cartridge Man is de Music Mat. De Music Mat is van polymeer met een zeer lage oppervlaktespanning. Daardoor zuigt de mat zich vast een (schoon) draaitafelplateau. De bovenzijde heeft grip op de grammafoonplaat zonder te plakken. Het effect is dat eventuele mechanische geluiden worden gefilterd.

Een product van The Cartridge Man.

Onderlegschijfjes voor spikes

Floor Savers

SPIKE SHOES/FLOOR SAVERS

Spike shoes en Floor Savers

Spikes Shoes bestaat uit een verpakking van vier stuks stainless steel vloerbeschermers voor spikes. De Floor Savers doen in feite hetzelfde, maar daarin heeft u keuze uit diverse materialen, zoals rvs en graphite.

Een product van Music Tools.

Ondersteuning voor kabels

Music Mat

Music TOOLS CABLE

Music Tools Cable

Om te voorkomen dat uw luidsprekerkabels de vloer raken, wat afhankelijk van de samenstelling van de ondergrond ongewenste interferentie tot gevolg zou kunnen hebben, ontwikkelde Music Tools een soort puck waarop u de luidsprekerkabel kunt laten steunen.

Een product van Music Tools.

Tangentiale toonarm The Conductor

The Conductor

tHE CONDUCTOR

Tangentiale arm

Opgenomen in dit overzicht omdat het een schitterende giftset is voor de vinylliefhebber die iets heel speciaals verdient. Deze toonarm kent geen fouthoek en wordt door kenners gezien als een topstuk.

Een product van The Cartridge Man.

Testplaat

Music Mat

testplaat

Testplaat

Met deze mooie en handige testplaat kunt u uw arm/element combinatie op alle belangrijke eigenschappen controleren. Klopt het niet, dan kunt u met de testplaat veel doen om het probleem ook nog op te lossen. Zo is er met testtonen een gedeelte waarmee u de dwarsdrukcompensatie kunt controleren, maar ook bijregelen. Het systeem is veel beter dan de gebruikelijke methode met een groefloos gedeelte. Een aftastnaald is namelijk heel iets anders dan een schaats. Een naald hoort in de groef en niet erop. Verder is de afstelmal voor minimalisering van de fouthoek voor elke analoogliefhebber een must.

Een product van The Cartridge Man.

Toonarmdraad

Toonarmdraad

TOOONARMDRAAD

Toonarmdraad

  • leverbaar in de kleuren: rood, groen, blauw en wit.
  • elk draadje bestaat uit 7 x 0,08 mm afzonderlijk met polyurethaan/nylon geisoleerde zilverdraadjes.

De vier draden blijven samen erg soepel, waardoor de toonarm niet in zijn bewegingen wordt belemmerd.

Een product van Deskadel.

Voeten/trillingsdempers

Music Mat

voeten & spikes

Voeten

Audio en ongewenste trillingen zijn vijanden. We hebben een scala aan dempers, spikes en onderlegschijfjes.

Kijk voor meer voorbeelden bij Music Tools.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog