scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Ervaringen met onze producten


Buizenupgrade voor Synthesis

Geplaatst op 23/04/2024 om 16:20:68

Door René

"Hallo Wim,
Allereerst wilde ik even kwijt dat ik een fantastische middag heb gehad. Een ervaring van passie en liefde voor techniek en vooral voor de muziek. Fijn dat ik dat met je mocht delen!
Een feest van herkenning!
Je hebt een hele mooie installatie en die was en is voor mij een referentie voor wat er mogelijk is. Ik heb die middag zoveel mogelijk mijn eigen muziek gedraaid die ik zelf als referentie gebruik om mijn eigen installatie te optimaliseren.
Dus ik kan dus nog even aan de slag maar dat maakt het boeiend en zoals je zei je bent er nooit klaar mee (gelukkig maar hahaha).

De allereerste indruk van de nieuwe buizen was oei… ik was toch wel aan nieuwe buizen toe terwijl ik de oude nog best goed vond klinken.
Deze buizen zijn van een heel andere orde. Het is net een tikkeltje schoner, preciezer, beter geplaatst, vloeiender en het laag is beter gecontroleerd. En dat na een half uur.
Ik ben er blij mee.
Deze versterker gaat niet meer weg, voorlopig als mijn reserve en op termijn naar mijn zoon. Dat (is) wordt ook een liefhebber.

Dit alles wekt mijn nieuwsgierigheid op naar de S6….

Wim, maakt er iets moois van…….

Tot binnenkort.

Hartelijk groet,

René

Een dag later stuurde de klant nog een kort vervolg:

Je typeerde je eigen installatie als eerlijk. Het zegt niet alleen wat over jouw  installatie maar zeker zoveel over de mens die daar aan gewerkt heeft.
Ik heb die eerlijkheid, passie en liefde mogen beleven in de weergave van gewoon een stukje muziek. Een toegevoegde waarde, mooier kan het toch niet zijn!

De Synthesis wordt langzamerhand beter, een veel rijker geluid dan voorheen. Wat een paar goed afgestemde buizen toch zo'n verschil kunnen maken.

Wim, je hebt alle vrijheid om van de S6 iets moois te maken en ik heb daar alle vertrouwen in dat dat gaat het lukken!

Hartelijke groet,

René


Buizenupgrade voor versterker

Geplaatst op 30/01/2024 om 12:20:67

Door George

"Goedemorgen Wim,
 
Ik heb uiteraard de versterker gisteren weer aangesloten, en na even opwarmen, gaan luisteren. Maar wauw, wat een muzikaliteit!! Ik heb veel meer detail en ruimte en het klinkt alsof je er live bijzit. En het laag is zo mooi en strak. Ik zei gisteren nog dat het laag ietsje strakker zou mogen, nou dat probleem is ook opgelost. Ik heb samen met Marja zitten luisteren en we waren allebei verwonderd over dit mooie geluid. Echt genieten hoor ….

George"


New Next Level 2021 upgrade voor Diapason Adamantes III

Geplaatst op 31/01/2024 om 12:20:66

Door Paul

"Beste heer Van Kraanen,

Graag laat ik u nog even weten van mijn bevindingen met de door u gerepareerde/opgewaardeerde versterker UR S6. Vooropgesteld dat ik vergelijking 'voor en na' lastig vind, het moet immers vanuit subjectieve herinnering. Toch een poging (na ruim 25 uur gebruik). De eerste indrukken zijn een 'fris' en helder hoog, maar zonder scherpte. Het laag is meer gedefinieerd. Meer contrasten en onderscheid in klankkleur tussen instrumenten. Strijkers zijn meer doortekend. Kleine details vallen voor het eerst op. Ruimteafbeelding is toegenomen, meer diepte. Transients zijn verbeterd. Viel mij mij i.b. op bij percussieinstrumenten. In algemene zin is betrokkenheid en live-beleving toegenomen. Het nodigt uit meer muziek te beluisteren (wat kunnen CD's toch mooi klinken). (Een eerdere behoefte mijn luidsprekers* op te waarderen, is verdrongen) Dus, ja, ik ben tevreden met uw resultaat en behaalde muzikale winst.

Nogmaals dank. Met vriendelijke groet, Paul".

(*Luidsprekers: Kef RDM3, 90dB [2001] vloerstaand en worden als neutraal beleefd)

Toevoeging Wim van Kraanen:
Voor Paul heb ik zijn oude Unison Research S6 stevig onderhanden genomen: bepaalde opwaarderingen uitgevoerd die ook door de fabrikant in de nieuwe S6 MkII zijn aangebracht. En nieuwe buizen geplaatst. Een groot deel van de klankverbeteringen die ook door Paul zijn geconstateerd, komen door de 'Equal Curve Matching' van de buizen en door de 'Solid Pin Contact'-behandeling van de contactpinnen van de eindbuizen.


New Next Level 2021 upgrade voor Diapason Adamantes III

Geplaatst op 10/08/2022 om 17:38:65

Door Peter van den Boogaard

"Ik heb thuisgekomen de luidsprekers direct aangesloten en ben ook hier zeer onder de indruk. Ga het de komende tijd goed op me in laten werken. Ik had zo'n groot verschil niet verwacht. Diep onder de indruk, dus nogmaals dank".


ECM Matching

Geplaatst op 02/12/2021 om 21:18:64

Door Fons

Beste Wim,

Ik draaide al enkele jaren met eindbuizen LL34 L,Atout in de Simply Italy. Op een avond, 5 min. voor het einde van een concert op Radio 4 schakelde ik in, via mijn Denon TU 701 tuner. Er klonk muziek van John Adams maar wat een drive, wat een flexibel, klankrijk en resonantievol orkest. Uit de afkondiging bleek dat John Adams zelf dirigeerde, vandaar het werkelijk begrijpen van deze muziek, maar het orkest had ik niet herkend.

Bleek Rotterdams Phil. te zijn, huh..dacht ik, ja maar dan in de zaal van Vredenburg Utrecht, aha, vandaar de mooie zinderende resonantie want dat hoor je zo niet in de Doelen, herinnerde me ooit het Rotterdams Phil. in het Amsterdamse Concertgebouw gehoord te hebben en dat was ook geweldig in klank.

En nieuwe buizen dan ? Dezelfde Tube L,Atout eindbuizen, maar nu ingebrand en met ECM matching.

Direkt een groot verschil, even wennen hoor, andere muziek ? Voor en achter in orkest in balans ahw de podiumvloer vlak van voor tot achter, blazers komen van achter in een realistisch beeld, tempo is accurater en wisselingen daarvan zijn duidelijk hoorbaar. Even een weekje warmdraaien is nodig. Klanken blijven beter op hun plek in het stereobeeld, realisme, Muziek die wat ieler is of zo opgenomen klinkt ook zo, maar nooit schril. Zo ook wat vettere opnames. John Adams helaas niet meer gehoord. Misschien luidsprekers nog iets verder naar achteren ? Ik hoop dat je deze kwaliteit ook voor de toekomst kan behouden. Hulde !


Lyra

Geplaatst op 09/05/2021 om 00:26:63
Door René

Hi Wim,

Een korte update: gisteravond (vrijdag) een beetje en vandaag heel veel geluisterd. 1 Woord om het samen te vatten: FANTASTISCH! Het dak gaat eraf! :)

Het is een compleet nieuwe, sterk verrijkte muziekbeleving. Het klinkt super muzikaal. Je wordt echt meegenomen met de artiest. Norah Jones leek in de kamer te staan en te zingen. De piano en blazers van Joe Jackson komen binnen als nooit tevoren. Ik kan zo nog wel even doorgaan.... Alles klinkt verfijnder, echter, geloofwaardiger en diepgaander dan ik ooit gehoord heb. De subwoofer draagt het geheel prachtig en geeft nog een extra warme dimensie in het laag maar hij lijkt alles op te tillen waardoor het geheel nóg breder wordt. De scherpe randjes zijn er ook echt af. De balans is ook heel erg goed. En ik hoor inderdaad vanalles wat ik nooit eerder bewust heb waargenomen.

Subliem gedaan! Echt super gaaf en enorm bedankt!! Tijd om een mooi luister avondje af te ronden. Morgen verder.

Tot binnenkort! Hartelijke groet, René


Prachtige upgrades!

Geplaatst op 04/05/2021 om 14:05:62
Door Felix

Onlangs voor op mijn werkkamer via marktplaats een Synthesis Nimis gekocht omdat ik verslingerd was geraakt aan het EL 84 geluid van een oude Bocama versterker. De versterker klonk mooi maar toch even met Wim overlegd.

Ik besloot om de versterker van nieuwe buizen te voorzien. Hij was zo vriendelijk om aan te bieden om ook eens naar de versterker te kijken om te zien of alles oké was. Er was maar een kleine aanpassing nodig. Wim stelde een set mooi gepaarde buizen samen (1 paar met Equal Curve Matching en 1 paar met Parallel Curve Matching en een voor Nimis geselecteerd paar ECC83 (Analogue musicFirst)): wat een verschil! De versterker klonk nog mooier dan hij al deed. Mooi open, gedetailleerd en muzikaal.

Ik was zo enthousiast geraakt dat ik de stuurbuizen van mijn Unison Research S6 en Synthesis Roma DAC heb vervangen, met hetzelfde resultaat. Alsof er een nieuwe set staat te spelen.

Dank je Wim voor jouw goede zorgen en adviezen. Het bracht mij weer meer luisterplezier!


Upgrade buizen

Geplaatst op 03/11/2020 om 13:25:61
Door Rudi Streuper

Hallo Wim,

Dit weekend de ECC 83 en ECC 82buisjes vervangen op de Unison Research Sinfonia en ik dacht hoe ga ik dat doen zodat ik dat goed kan horen. Ik heb een nummer uitgekozen van Laura Marling ("What he wrote" op de "Live from York-Minster" cd). Een hele mooie opname die begint met akoestisch gitaar en haar stem.

Gelijk bij de eerste noot hoorde ik een verschil dat ik eigenlijk niet had verwacht. Ook omdat de KT88 buizen al zo'n enorme verbetering waren vorig jaar. Ik hoorde direct dat het geluid nog gebalanceerder werd neergezet, de gitaar verplaatste zich hoorbaar meer naar het midden met een enorme finesse in dynamiek. Ook de klank van de zang was puntiger en gedetailleerder. Prachtig.

Ik vind het ongelooflijk dat jij in staat bent de buizen dusdanig te selecteren en te matchen dat het inderdaad leidt tot een echt hoorbare verbetering in een set die op zichzelf al geweldig is. Bedankt!

Groet Rudi Streuper


Nieuwe buizen voor Simply Italy

Geplaatst op 22/08/2020 om 16:45:60
Door F. de Kok

Onderstaand berichtje kregen we van iemand die zijn Simply Italy door ons van nieuwe buizen en een triode-instelling heeft laten voorzien:

De buizen zitten er nu bijna een week in en zijn nu ook wel een heel eind ingebrand/ingespeeld.
Wel een verschil met de Tung Sol zeg. De speakers kunnen het goed aan, ik hoor geen vervorming of vreemde dingen.
Wel mooie muziek! Alles klinkt nu zoveel luchtiger en echter. Er is veel dynamiek maar dat is in het echt ook. Het laag valt wel op, het is mooi geïntegreerd met de rest. Vroeger kon dat wel eens als een laag eronder hangen.
Je kunt alles op het podium ook mooi volgen.
Ik ben er erg blij mee.

Gr. F. de Kok


Phantom Yellow LS luidsprekerkabel

Geplaatst op 10/06/2020 om 10:47:59
Door Theo

Onderstaande berichtje ontvingen we van iemand die een nieuwe Phantom Cable Yellow LS heeft aangeschaft:

Ja en dan het geluid. Deze kabel is in staat om het goede signaal wat door de versterker wordt gemaakt zo goed aan de luidsprekers aan te bieden dat deze hierdoor in staat zijn een veel beter geluid te kunnen weergeven. Dan dat dit met de vorige kabel het geval was. - Het totale geluidsbeeld is in elk opzicht verbeterd.-

Dit is alweer een hele mooie stap in de verbetering van het totale pakket waaruit mijn installatie bestaat. Inmiddels vind ik het geluidsniveau geweldig voor wat ik zelf zo bij elkaar heb gezocht. Het is inmiddels een heel uitgebalanceerd geheel geworden. Deze kabels worden nog beter want ze spelen pas een halve dag. Wederom een bewijs wat een geweldige kabel de Phantom is. Ik weet nu al dat dit de investering al helemaal waard is geweest. Blij mee.

Met hartelijke groet, en spreek je.

Theo, Zaandam

---

Theo uit Zaandam heeft na langer gebruik van zijn nieuwe Yellow LS kabel en nalezen van zijn eigen reactie op onze site, nog het volgende toegevoegd:

Nog een opmerking over de Yellow LS - die klinkt ook heel erg goed - wat ik het meest in het oog vind springen als kenmerk is

zuiver

de klanken die ik hoor van de geluiden instrumenten of stemmen het is zuiver, dat is mooi en lekker om te horen.
En zoals te verwachten is, de kabel is alleen maar beter geworden. Echt een hele goede kabel.

Ik zag ook dat je mijn mooie tekst, vind ikzelf toen ik het nog eens nalas, hebt geplaatst op de site.
Ook nogmaals er is geen woord aan gelogen Wim iedereen die deze kabel niet heeft mist iets. Zeker als je een veel duurdere hebt zoals jij dat zou zeggen die het dan niet lekker doet, dat is pas balen.


Upgrade "New next level 2" Diapason Adamantes III

Geplaatst op 09/03/2020 om 13:17:58
Door Peter

Na een aantal dagen luisteren kan ik zeggen dat ik zeer gelukkig ben met deze upgrade.
Had wel verbeteringen verwacht, maar niet zo duidelijk en overtuigend.
De ervaring is moeilijk in woorden onder te brengen, maar in een woord schitterend!
Dus zeer gelukkig met de upgrade!

Met vriendelijke groet, Peter


Diapason Adamantes V

Geplaatst op 18/02/2020 om 14:29:57
Door Hans Kalkhove

Na een klein en kort uitstapje naar een ander merk ben ik weer teruggekomen bij het voor mij zo vertrouwde Diapason. Ik miste gewoonweg de rust in het geluid van de Adamantes III die ik hiervoor heb gehad en die door Wim waren ge-upgraded.

En nu ben ik dan de trotse eigenaar van de nieuwe Adamantes V met de nieuwe stands. Mijn dealer vertelde mij dat ik de eerste bezitter ben van deze luidsprekers in de Benelux. Best leuk om te horen maar daar gaat het natuurlijk niet om. Koud uit de doos vond ik ze al erg mooi klinken en dat terwijl Diapason liet weten dat ze pas na een inspeeltijd van zo'n 150 uur echt los gaan. Dat ze al zo mooi klinken komt door Wim die ze al wat had ingespeeld waarvoor mijn hartelijke dank, Wim. Ze gaan dus nog beter klinken, ik kan het mij haast niet voorstellen. Hoe dan ook, ik geniet nu al volop van deze prachtige luidsprekers en daarnaast zien ze er ook nog schitterend uit zoals je mag verwachten van Diapason.

Nu ben ik nog een nieuwe versterker aan het overwegen die een mooie combinatie zal gaan vormen met deze luidsprekers. Mijn voorkeur gaat uit naar de Norma IPA 140 of Pathos waarbij de eerste mij meer aanspreekt vanwege de mogelijkheid tot inbouw van een phonotrap en eventueel een (USB) Dac. Ik ben er nog niet helemaal uit maar het staat wel op de planning.

Ik zou iedereen willen aanraden, voor zover ze niet bekend zijn met het merk, eens te gaan luisteren naar Diapason. Of ik ooit nog eens zal switchen? Ik denk het niet!


New Next Level 1 upgrade Adamantes III 25th Anniversary

Geplaatst op 8/10/2019 om 13:49:56
Door Rob van der Veer

Hoi Wim,

Van het weekend lekker geluisterd. Jeetje wat een verschil… Meer laag maar wat mij het meeste opvalt is het midden, dat is veel breder. In het geheel klinkt het warmer en blijft zeer zuiver en gedetailleerd. In 1 woord Prachtig.

Ik ben blij dat je het heb uitgevoerd bij mijn luidsprekers J

Dank je

Gr

Naschrift WvK: ECM = Equal Curve Matching, SPC = Solid Pin Contact.


Upgrades voor Tung Sol buizen

Geplaatst op 9/09/2019 om 12:21:55
Door Rudi Streuper

Hallo Wim, De buizen zijn in goede orde ontvangen. Ik heb ze geplaatst in de Sinfonia en was natuurlijk zeer benieuwd. Nou klonk de Sinfonia met de "oude" Tung Sol buizen natuurlijk al fraai. De door jou geadviseerde ECM Tung Sols in combinatie met SPC, nadat een van de oude Tung Sols het had begeven, is echter een openbaring. Veel meer detail, ruimte, balans maar ook kracht zonder dat dit de karakteristieken van de Sinfonia ondermijnt. Ik wist niet wat ik hoorde eerlijk gezegd. Top hoor!

Bedankt, Groet Rudi Streuper

Naschrift WvK: ECM = Equal Curve Matching, SPC = Solid Pin Contact.


First & UltimateSelected ECC83 musicfirst / Duende Criatura Tube Rings

Geplaatst op 25/01/2019 om 15:54:54
Door Mathy

Tot voor kort had ik geen optimale match & sound in mijn audio-set; waarbij mijn Tannoy Glenair LS 15 heilig zijn. De combi met de Unison Research S6 MKII en Glenair kreeg ik maar niet optimaal aan de praat; ondanks recentelijk aangekochte gemodificeerde Philips CD960 en nieuwe Kimber interconnects. Tonale balans tussen hoog, mid en laag kon ik maar niet optimaliseren; mede veroorzaakt door akoestische beperkingen van woonruimte.

Tijdens mijn Internet-zoektocht naar hulp stuitte ik op de website van Analogue Audio Productions en heb contact gelegd met Wim van Kraanen. Een vriend van mij had eerder die week al zijn nieuwe buisjes vd voorversterker bij Wim besteld en een substantionele verbetering aan mij gemeld! Van Wim ontving ik dezelfde dag omvangrijke info over zijn buizen-filosofie en werkwijze in het matchen vd buisjes. Hij biedt ze ook aan in verschillende kwaliteiten.

Ik was "helemaal om" en 2 dagen later werd een pakketje ECC 83 buisjes aan huis geleverd. Natuurlijk meteen geïnstalleerd. De S6 op power on en het feest ging meteen los. Wat een openbaring; de gordijnen ging helemaal "open". Zo snel toch al zoveel vloeiende muziek uit de LS. Hoe kan dat nou? De tonale balans was zoveel verbeterd en hierbij viel ook de articulatie in het klankbeeld duidelijk waarneembaar op. Hoog en mid hebben een meer prominente rol en de bas is veel strakker en meer gedetailleerd. Door het inspelen vd buisjes wordt de sound alsmaar beter en beter.

Op advies van Wim ook de volgende upgrade vd buisjes uitgeprobeerd. Ik heb een setje Duende Criatura buizenringen besteld en over de buisjes geschoven. Hierdoor is nogmaals de ruimtelijkheid, dynamiek en bascontrole waarneembaar verbeterd. Ik ben helemaal perplex van deze upgrade's. Opnieuw mijn collectie Cd's en vinyl beluisteren en ontdekken ! Geen VooDoo maar realiteit. Wim krijgt alle credits en heel veel dank voor je expertise en service. Diamanten Tip.


Rosso Fiorentino Volterra

Geplaatst op 21/12/2018 om 15:42:53
Door R.H.

Dit verslag ontving Analogue Audio Products van een consument, die zich eerst bij ons kwam oriënteren voor nieuwe luidsprekers. Na twee intensieve sessies werd de Rosso Fiorentino Volterra de grote kanshebber. Na nog een luisterafspraak bij Hifi & Video Van Andel in Leiden werd deze luidspreker met volle overtuiging definitief gekozen.

Beste Wim,

Veel te lang al bleef het er maar bij inschieten: Gewoon eens even laten weten hoe de Volterra's bevallen. Welnu: De superlatieven schieten tekort! Wat een enorme (geestelijke) verrijking, als je elke dag weer zó intens en diepgaand alle mogelijke muzikale ruimtes kunt betreden: Deze "Rosso's" hebben een présence die mij bijna doen vergeten dat deze vloerstaanders zélf de afzender zijn. Moest ik mij voorheen behelpen met een duidelijk ondergeschoven middengebied, met de opstelling van de Rosso Fiorentino's hoor ik een bijzonder evenwichtige kwaliteit in het totale frequentiespectrum. Ook qua dynamiek draaien de speakers hun hand nergens voor om. Oerkracht lijkt een pathetische kwalificatie, maar het is hier wél de term die voor mij de lading dekt. En op het moment dat ik zeg dat ik nooit eerder zo'n prachtig realistische weergave van de piano in mijn huiskamer heb horen klinken, weet ik dat dit slechts het begin van een uitgebreide opsomming kan zijn, want hetzelfde gaat op voor vele andere instrumenten: Blazers (koper!), slaginstrumenten, de menselijke stem… Ga maar door. Het enigszins warme en vooral muzikale karakter van mijn Pathos Logos komt ook helemaal uit de verf. De luidsprekers staan inmiddels een jaar en drie maanden bij mij in huis, en ik stel vast dat dit mij 'sonisch' en qua muzikale pracht de allermooiste mooiste tijd tot nu toe heeft opgeleverd. Essentieel voor alle klassieke muziek (en zo mogelijk nog meer de voor moderne, hedendaagse, die er veelal volledig mee staat of valt). Maar ook jazz en pop heb ik nooit beter gehoord. Misschien ligt het aan mij, maar een minpuntje ben ik nog niet tegengekomen.

Waar ik aldoor nog met heel veel plezier aan terugdenk zijn de beide luistermiddagen, waarbij je me volop in de gelegenheid hebt gesteld om tot de juiste keuze te komen. Wat daarbij erg goed werkte, was de door jou gehanteerde volgorde waarin je een diversiteit aan luidsprekermerken en -modellen de revue liet passeren, waardoor ik heel concreet kon "inzoomen" op het karakter en dus op de juiste beslissing. Helemaal mooi dat dit ook nog kon gebeuren met behulp van (bijna) dezelfde versterker als die bij mij in de huiskamer staat opgesteld. Ik kan me goed herinneren dat ik tijdens de tweede luistersessie absoluut en definitief voor de bijl ben gegaan, en dat ik toen zei dat ik serieus verliefd was geworden op de Volterra's. Zo was dat toen, in Nieuwegein, tijdens de warme zomerdagen van augustus 2017. En zo is dat nog steeds, einde 2018, met de Kerstdagen in het verschiet.

Fijne dagen en een mooi en gezond 2019!

Met een hartelijke groet


Kleine buisjes (reactie van consument na nieuwe buizen met Equal Curve Matching = ECM)

Geplaatst op 30/11/2018 om 13:31:52
Door Arie

Tja waar zal ik beginnenJ;

Het is geen vergelijk met mijn oude Sinfonia welke enigszins timide klonk. Wat een kracht in het geluidsbeeld, betere positionering en aftekening van de instrumenten en vocalisten. Ook articulatie zoals ik dit noem, is vooruitgegaan. Hierdoor is diepte plaatsing ook beter hoorbaar, alhoewel nog niet het niveau van een klasse monitor. Maar dit ligt niet aan de Sinfonia!!

Ook het laag is in structuur verbeterd. Strakker met meer definitie. Het totaalbeeld klinkt tonaler en neutraler lees meer organisch  dan hiervoor.  Het midden en hoog heeft die nu al  buizen eigen klankstructuur welke je meteen vangt!!  En dit alles na een weekje luisteren. Waar gaat 't heen.
Het vloeiende karakter van mijn versterker neemt ook steeds toe. Ik merk ook dat ik luider kan gaan spelen, zonder dat het geluidsbeeld hierdoor vertroebeld. Let wel, ik speel nooit hoger dat 10 voor twaalf. Mijn ruimte laten een hoger volume simpelweg niet toe. Alhoewel, een uitstekende opname laat me nog wel eens tot vijf voor twaalf gaan. Niets aan de hand.

Wim ik kan niet anders zeggen dan dat je een topprestatie hebt geleverd met mijn versterker en hiermee mijn investering dubbel en dwars waard is gebleken!!  Met jouw expertise en vaardigheden is mijn Sinfonia tot een niveau hoger getild. Nogmaals,  ik heb 't gevoel dat de klank nog een niveau hoger gaat spelen.  

Wordt vervolgd ...

--- Update 11 december 2018 ---

Zoals beloofd een tweede mailing omtrent mijn Sinfonia. Tja wat kan ik zeggen, op grond van mijn vorige relaas is alles met een stap nog eens toegenomen.

Dynamiek, klankechtheid, laagcontrole, mooi strak en gedefinieerd. Ook het stereobeeld is een stap naar voren gekomen. Een toename van de plaatsing en articulatie van de instrumenten. Hoezo kan een buis niet neutraal zijn? Ik kan niet anders zeggen dat dit bij wel degelijk neutraal is. Alleen maar toegenomen. Het zo kritische middengebied klinkt zoals het een klasse buis betaamd in één woord fenomenaal.

Let wel, bovenstaande geldt alleen op goede tot zeer goede opnamen en producties!! Bijv. piano klinkt per label uitgave zo verschillend, van slecht tot goed(redelijk) tot zeer goed. Allemaal duidelijk hoorbaar.

Ook stemmen zowel mannelijk als bij de vrouwen klinken zeer echt met hoorbare of verduidelijkte microfoonfeed, als dit onverstoord is meegenomen in de opnamen natuurlijk!

Kortom Wim, ik ben zeer blij. Nogmaals, je hebt klasse werk afgeleverd op mijn Sinfonia!

Upgrade buizen

Geplaatst op 29/08/2018 om 13:31:51
Door Jaap

Bedankt voor het plaatsen van nieuwe buizen op mijn Quad Eighty II mono eindversterkers. De buizen gloeien dat het een lieve lust is. Het geluid is schitterend. Mijn Quad 2905 electrostaten (wat ben ik toch op ze gesteld) worden uitgedaagd zich van hun allerbeste kant te laten zien. Moeilijk om te definiëren waar het verschil nu precies in zit maar analoog (!) aan een proefnotitie op een wijnproeverij zou ik zeggen "betere plaatsing van de instrumenten in de ruimte" en een strakker beter gedefinieerd laag. Ik heb het contact als heel plezierig ervaren en vooral je no-nonsense benadering in combinatie met een grote kennis heel fijn.


A100 Titan en FM8

Geplaatst op 02/04/2018 om 13:31:50
Door Marcel, introductie Wim van Kraanen

Wim van Kraanen: Een van de fijne kanten van ons bedrijf is dat we in een liefhebbers-voor-liefhebbers-markt zitten. Dus heel vaak krijgen we al dan niet via de dealer een mailtje in de zin van 'Top' of 'Klinkt echt goed’ of 'Bedankt’. Iets minder vaak maar gelukkig wel regelmatig schrijven mensen een review die we dan ook altijd onverkort plaatsen op onze pagina reviews: gebruikerservaringen zijn immers belangrijk voor degenen die zich aan het oriënteren zijn. Maar een review zoals die door Marcel is ingestuurd, is voor ons een unicum: zijn pdf gaat eerder richting volwaardig artikel voor een audioblad dan een korte impressie. Hij heeft veel tijd gestopt in het beschrijven van zijn installatie en alle aanpassingen, waarvoor dank! Lezen van harte aanbevolen!


Buizen: allemachtig

Geplaatst op 30/03/2018 om 16:24:49
Door Arnold te Raa

Beste Wim,

De buisjes zitten net in de PrimaLuna.... het tweede nummer speelt op mijn Mackbook Pro via de hoofdtelefoonuitgang op de aux ingang. Spotify levert de bits & bites..... Verre van ideaal dus. Maaaaaaarrrrrrrrr wat een fantastische verbetering weer!

De roodgekleurde KEF’s LS50 trekken diep naar het laag door. De subwoofers er onder staan, zonder aangesloten te zijn, toch mee te resoneren haha. Over geluidsdruk gesproken. Het is hier volop genieten. 

Een fraai geluidsbeeld met mooie plaatsing en detailering.

Nogmaals dank voor de mooie buizen ☺

Met vriendelijke groet, ArnoldSimply Italy + Phantom Cable + Diapason

Geplaatst op 20/01/2018 om 16:23:48
Door Peter van den Boogaard

Door middel van deze review wil ik laten weten dat ik zeer gelukkig ben met mijn combinatie: versterker, luidsprekers en kabels! Allen afkomstig van Analogue Audio Products.

Mijn set bestaat uit de Unison Research “Simply Italy” buizenversterker (voorzien van de 6CA7 "Big Bottle" Elektro Harmonix eindbuizen en Westinghouse ECC82 n.o.s. voorversterkerbuisjes). Deze is verbonden d.m.v. de Phantom Green luidsprekerkabel met de Diapason Karis II luidsprekers op de 1/M stands. Ook de interlinks zijn van Phantom (type Green en Red).

Wat een mooie match! Iedere keer geniet ik weer van de muziek. Wat een musicaliteit en genot om naar deze set te luisteren. Verslavend.

Mede gerealiseerd door het advies en geweldige service van Wim van Kraanen en Arnold van Otterloo (Sowell Hifi studio in Gorinchem).Phantom Cable Gold

Geplaatst op 27/11/2017 om 10:56:47
Door Pascal

Toch maar de knoop doorgehakt, en de Phantom Cable gold interlink aangeschaft.
Volgens Wim was me eigen kabel ook een prima kabel, maar kon het met de ‘Gold’ toch nog hier en daar verbeterd worden. Dus bestellen en……aansluiten die hap……en zonder ook maar enigszins in te spelen kijken of er geluid uit komt. De eerste tonen zetten me direct aan het denken, wat gebeurt hier?? Hoe kan dit?? Deze Phantom Cable speelt mijn oude kabel die 500,- tot 600,- duurder is, volledig weg, maar dan ook op elk gebied!! Het eerste wat mijn opvalt is de enorme rust, mijn zoon (12) omschrijft het als ‘die oude lijkt wel harder te klinken’, ja…als er geen rust in de muziek zit, dan komt die brei aan als een hoger volume, of te wel, als de achtergrond rustiger wordt, blijft het goede over.

Verder is er totale balans in een horizontale lijn die zich uitstrekt tot ver buiten de Living Voice OBX RW2 luidsprekers, maar ook gaat hij tussen de speakers in het verticale werken, hmmm, apart?? Dit is toch echt even wennen, gewoon te mooi om in een korte tijd te verwerken.
Ook in het totale frequentie bereik hoor ik de body van de instrumenten veel beter, en de zang…wordt dat gezongen door een mens???
Na een paar dagen muziek draaien merk ik dat alles wat ik hierboven noem gewoon nog verder verbeterd!!

Wat een wereld kabel!
Pure liefde voor muziek….Trichord 4 klok met never connected PSU

Geplaatst op 15/11/2017 om 12:36:46
Door Marcel

Een tijd geleden was ik 1 van de gelukkigen die bij Wim een goddelijk samengestelde set mocht beluisteren waarbij een gemodificeerde cd speler was voorzien van een mooie Trichord klok. Spelend via de A100Titan en weergegeven op de Opera Grand Callas. Dit beeld heb ik niet uit mijn hoofd kunnen zetten en nog steeds niet.

Langzaam werkend naar dit niveau had ik mijn volgende stap gepland;

Mijn toch al goede Lector buizendac is nu door Wim ge-upgradet met de Trichord 4 klok met never connected psu. Na ca 300 uur inspelen is het tijd voor een reactie.

Luisterend naar Allan Taylor met het album live in Belgium valt de onvoorstelbare rust en defenitie op in de opname. De Articulatie is geweldig.
Iedere gitaar aanslag word nu ook haarscherp en met veel natuurlijkheid weergegeven. Zijn stem is gedoseerd en de gemoedstoestand is te voelen.

De interactie van het publiek aan het begin van sommige nummers is ook super gedefinieerd te volgen. Voorheen zonder de upgrade was het geluidsbeeld nog wel eens onrustig (een beetje smog).

Nu met veel andere opnames is er pin-pointing en veel zwart tussen instrumenten en zangers. Er heerst een serene rust met een enorme vanzelfsprekenheid, natuurlijkheid en helderheid in het nummer van Patricia Barbers romanesque. De betrokkenheid waarmee het gitaarspel een solo moment krijgt bezorgd mij kippenvel en tevredenheid. Ik heb echt het gevoel aanwezig te zijn. Het beeld is breed en de plaatsing is ook echt heel exact en ik denk op ware grootte. Al was ik er niet zelf bij.

Ik vind dit mijn grootste upgrade tot nu toe. Ik heb al meerdere upgrades in de Lector gedaan met o.a. signaaldraad, fuse en NOS buizen van Wim, maar deze heeft de meeste impact.

De timing van het muzieksignaal is naar mijn idee 1 van de belangrijkste zaken in de muziek installatie.

Wim bedankt weer.

Op naar het volgende!

Marcel


Buizenupgrade met Mullards

Geplaatst op 11/09/2017 om 19:11:45
Door Marcel

Hier nog een bericht over de buis upgrade met de Mullard ECC81 NOS real BVA in mijn Lector DAC die ik op jou advies bij jou heb aangeschaft.
De standaard ECC81 JJ buisjes klinken redelijk, maar de Mullards, dat is een andere orde.
Deze geven veel microdetail, rust, een goede plaatsing en een strakker laag en een gecontroleerder hoog.
Deze buisjes geven weer die holografisch gloed die ik gewent was met met mijn Audio Research voortrap met de ECC88 Mullard buisjes met parasolgetter, maar dan wel op een hele natuurlijke manier en nog iets uitgebalanceerder.

Het duurde bij mij wel even voor ze loskwamen. ca. 130 uur. Maar daarna was het feest en werd het steeds beter.
Vanzelf sprekendheid en natuurlijkheid zijn dan ook de kernpunten van de nieuwe ECC81 buisjes.
Ik ben er weer erg blij mee.


Living Voice en Phantom Cable

Geplaatst op 10/07/2017 om 08:51:44
Door Pascal

Hallo Wim,
Ik wil je nog bedanken voor je super bijdrage aan mn systeem!
Het klinkt perfect bij me, alle facetten kloppen. De luidsprekers met jouw Phantom Cables zijn een lust voor het oor en het lichaam.
De Living Voice (OBX RW2), die ik helaas voor jou gebruikt heb gekocht, zijn luidsprekers die zo ongelooflijk goed zijn.....ja er hangt wel een prijskaartje aan, maar ze zijn het dubbel en dwars waard.

Met vriendelijke groeten,

Pascal


Storing Unison cde

Geplaatst op 03/03/2017 om 12:26:43
Door Sjaak

Ben in het bezit van een unison cde cd speler. Na een aantal jaren loopwerk defect. Laten repareren maar na2 jaar weer loopwerk defect. Je hebt dan wel een "top" cd speler maar qua loopwerk lijkt mij dit maar van zeer matige kwaliteit.

Reactie Wim van Kraanen: Jammer dat u niet tevreden bent. Ik kan echter nergens terugvinden dat WIJ deze cd-speler hebben gerepareerd. Ik kan dus ook niet vaststellen of die reparatie goed is uitgevoerd. Deze cd-speler heeft een betrouwbaar loopwerk maar behoeft af en toe onderhoud. Als dat onderhoud niet of niet juist is uitgevoerd kan het inderdaad voorkomen dat het loopwerk storing vertoont.


Adamantes III upgrade

Geplaatst op 28/12/2016 om 12:58:42
Door W. Lugtmeijer

Een aantal maanden geleden tijdens hifi show in Leeuwarden raakte ik in gesprek met de heer Wim van Kraanen. Ik vertelde hem over mijn luidspreker de Diapason Adamantes III.
Hij adviseerde mij toen aan om de luidsprekers te laten upgraden naar minstens de next level 1 te kiezen, dit houd in: onder andere het vervangen van de VDH CS12 interne bedrading door de bedrading die wordt gebruikt in de Phantom Gold LS luidsprekerkabel. Dit draad heeft exact dezelfde diameter als de VDH CS12, maar is geen verzilverd koper. Het koper van elke afzonderlijke streng in de Phantom Gold LS bestaat uit 651 draadjes die elk slechts 0,07 mm dun zijn. De kwaliteit van dit koper is de hoogste graad van ‘oxigen free copper (aldus Wim van Kraanen). Zijn advies heb ik op gevolgd en de luidsprekers liet ik upgraden. Na 1 week gewacht te hebben, heb ik de luidsprekers direct aangesloten.
Wat ik hoorde was echt ongelooflijk, wat mooi, subliem!
De plaatsing van stemmen en instrumenten zijn schoner en rustiger geworden, alles is in balans, een genot om weer muziek te horen op een nog hoger kwaliteitsniveau.
Echt aan te raden voor Adamantes bezitters om de luidsprekers te laten upgraden.
Mijn installatie bestaat uit: Unison Research S8, Sacd speler Sony 777ES, interlink The Chord Company Signature, luidsprekerkabel Hidiamond Yellow.


Adamantes III upgrade

Geplaatst op 12/12/2016 om 15:32:41
Door Theo

Na het wegbrengen van mijn Adamantes III voor de upgrade "NNL 3, duurde het een week voordat ik ze weer terug had. Weet je hoelang 1 dag duurt? nou dat dus 7x .

Maar goed, nadat ik ze terug had werd mijn wachten beloond. Een wereld van verschil. Ik heb gelukkig het Bi-wire kunnen behouden. Mijn Adamantes III waren inmiddels al 16 jaar, dus de upgrade kwam echt wel voor mij op het goede moment. De speakers klinken nu nog mooier dan toen ik ze kocht. Het klinkt heel dynamisch. Je hoort zeer veel detail. Het laag is zoveel beter. Veel meer diepte en breedte, dus geluiden die ver aan de linker- en rechterkant te horen zijn. Kortom het is allemaal griezelig echt geworden.

Maar heeft zijn voor en nadelen. Zo ook bij deze, welke overigens geheel POSITIEF uitgelegd dienen te worden. Alle muziek, CD of vinyl, is aan kwaliteit onderhevig. De goede kwaliteit wordt beter, maar de slechte ook. Met andere woorden een goede persing wordt (veel) mooier, maar een slechte persing hoor je ook (veel) beter.
Voor een ieder die nog mocht twijfelen: "Doe dat niet te lang" je doet jezelf te kort.


Reparatie

Geplaatst op 13/10/2016 om 10:47:40
Door Joop Dahlhaus

Goede morgen Wim.

Wil met deze review je laten weten dat ik zeer blij ben met de reparatie van mijn Maestro CD speler tegen een zeer faire prijs. Verder wil ik je een compliment geven, dat je zeer eerlijk bent in je voorlichting over een geplande opwaardering met een nieuwe clock van Tricord en geen misbruik maakt van je positie naar de klant toe en hem een poot uit te trekken. Mijn hartelijke dank daarvoor.

Vriendelijke groet: Joop Dahlhaus


Phantom Gold

Geplaatst op 10/08/2016 om 18:36:39
Door Marcel

Dinsdag teruggekomen van vakantie heb ik iets stouts gedaan. Ik was aan het surfen op internet naar luidspreker kabels en kwam tot mijn verbazing een set tweedehands phantom gold LS door jou gemaakt te koop tegen voor €990. Al reeds in prijs verlaagd van €1400. Wetende dat ze nieuw €2400 kosten heb ik direct gebeld of ze er nog waren. Dat was het geval. Ik zei niet bewegen, ik kom er over 2 uren aan. Ik heb direct ge-pint en sta nu lekker rood. Maar ben als een speer naar Velp gegaan bij Kingaudio. Aangekomen nog wat gepraat en toen naar huis. Blind €1000 uitgeven is normaal niet mijn ding. Maar het vertrouwen in jou kabel en set is zo buitenaards groot dat ik het moest doen. Dezelfde avond geluisterd, want ze waren al ingespeeld. Wat een openbaring. Kolere, als een hond met 7 lullen zo blij. Het begint qua beeld een beetje richting jou set te gaan. Direct wetende dat er naarstig gespaard wordt voor een de phantom gold interlinks van jou.

Ik ga niet verder uitwijden hoe mooi ik het vind dan ben ik volgende week nog niet klaar. Dit moest je ff weten. Wij gaan mekaar absoluut weer zien. 1 ding is zeker. Dit is de beste kabel ter wereld. Nu weet ik wat fase correctheid betekend. Tot later.

Gr Marcel.


Upgrade Adamantes III

Geplaatst op 12/08/2016 om 18:36:38
Door Fons Groen

Mede namens Hester nogmaals dank voor de prettige ontvangst en de gelegenheid de Dynamis wat beter te leren kennen. 

Ondertussen heb ik goed kunnen luisteren naar de door jou onder handen genomen Adamantes III. De verbetering is groter dan verwacht, gelukkig zonder dat het karakter is veranderd. De luidsprekers lijken groter geworden en zijn nog sneller en dynamischer dan voorheen. Het rendement lijkt ook nog wat hoger geworden. Het ietwat wollige dat het laag had is geheel verdwenen zonder aan warmte te verliezen. Het het laag lijkt ook dieper door te lopen en is beduidend schoner en rustiger. Daarbij is het geluidsbeeld nóg wat groter geworden dan voorheen en is de plaatsing van stemmen en instrumenten vrij in de ruimte nóg beter dan het al was. Van het feit dat de mogelijkheid tot bi wiring verloren is gegaan kan ik geen nadelen ervaren. Misschien is het met mijn grote kabellengte zelfs voordelig dat ik nu effectief een verdubbelde kabeldiameter gebruik. Kortom, ik ben zeer tevreden met het resultaat!

Let wel, bovenstaande ervaringen zijn zonder enige andere aanpassing: ik heb de opstelling niet gewijzigd, nog niks gedaan met demping en ook de nieuwe onderdelen nog niet op de stands gemonteerd. Mijn ervaringen daarmee zal ik op een later moment met je delen.

Voor nu onze hartelijke groeten uit Naaldwijk


Unison S6 & Roma dac

Geplaatst op 31/07/2016 om 17:24:37
Door Felix

Ik wilde je even laten weten dat de S6 en de Roma DAC fantastisch spelen. Ik ben er erg blij mee! Graag wil ik je nog bedanken voor het maken van de bananenstekkers aan mijn speakerkabels en de fijne ontvangst voor het luisteren. Ook het contact met Mark is heel fijn.


Groot onderhoud | luidsprekerupgrade

Geplaatst op 01/05/2016 om 20:28:36
Door Edward

Na jaren van plezier van mijn Nottingham Analogue/Audionote/Unison/Zingali-set was het tijd voor een grote beurt, het geluid was echt minder geworden. Wim hielp me alle componenten bij langs te lopen, buizen door te meten (beter dan gedacht), etc. De grootste boosdoener was de verpulverende foam conusrand van de basluidsprekers. Bij Total Speaker Repair uit duurzaamheidsoverwegingen door een rubberen exemplaar laten vervangen, tegen Wims advies in: het geluid was stukken beter, transparanter dan voorheen met een betere plaatsing in het stereobeeld en een strakkere bas. Maar de stemmen en instrumenten klonken te dun, ondanks de helderheid.

Weer terug naar Total Speaker Repair en vervangen door een foam rand, waarna ik het bekende en gewenste geluid weer terug had, ook al was het wat minder transparant en geplaatst. Vervanging van de, bijna versleten, originele 845 door PSVane 845 hifi-series loste dat probleem grotendeels op. Daarnaast van de flatkabels voor de luidsprekers de plus en min op elkaar geplakt met minimale afstand, wat verrassenderwijze voor meer ruimelijkheid in het klankbeeld zorgde. In het verleden ook al ervaren dat vervanging van de kunststof isolatie door katoen voor meer rust en helderheid zorgt.

Al met al door een reeks van kleine aanpassingen, vervanging, reparaties & schoonmaken van contacten (!) weer een heerlijk geluid in huis. Het kostte geduld, experimenteren met buizen, wachten op het inspelen van componenten, maar Wims vriendelijke en betrokken begeleiding met veel vakmanschap heeft er voor gezorgd dat we stapje voor stapje bij het gewenste resultaat kwam, waarvoor dank.


Unison Triode 25 | eindbuizen

Geplaatst op 22/03/2016 om 13:53:35
Door Frits Zillig

Sinds anderhalf jaar luister ik met veel plezier naar mijn Unison Research Triode 25 aangesloten op de verbluffend goed klinkende Diapason Neos speakers. Maar natuurlijk dacht ik als echte audiofiel al een tijdje, zou dat nog mooier kunnen?

Wim had mij al een keer verteld, dat als ik de standaard eindbuizen zou vervangen voor een ander viertal eindbuizen het geluidsbeeld van de set nog een stapje mooier zou worden. Uiteindelijk is de keus gevallen op de 'Electro Harmonix Big Bottle Tetrode'. Tjsa wat zal ik zeggen...ik hoopte inderdaad op een stapje mooier/beter, maar dan zou ik de set te kort doen. Met grote verbazing en een grote grijns op mijn gezicht luister ik nu een week of twee naar de nieuwe 'versterker'. Het is werkelijk fantastisch wat voor een geluidsbeeld er nu wordt neergezet! het podium reikt tot ver buiten en boven de speakers, de detaillering is subliem en alles heeft nog meer power en body terwijl er niet in subtiliteit wordt ingeboet, Werkelijk prachtig!

Ik wil Wim dan ook hartelijk bedanken voor zijn goede advies en ben blij dat er nog mensen zijn die hun vak zo goed verstaan!


Unico Secondo + CDP | Duende Criatura

Geplaatst op 21/02/2016 om 11:45:34
Door Hilbrand Joustra

Als Hifi en muziek liefhebber ben ik uitermate tevreden over de Unico Secondo en de CDP cd speler grandioos wat een kwaliteit en nog dank aan Wim voor menig advies.
Ook wat betreft de buizendempers van Wim is het geluidsbeeld erop vooruit gegaan met meer rust, detail en plaatsing.
De luidsprekers waar ik mee speel zijn de legendarische Xanadu's DS17E en mijn huiskamer heb ik akoestisch aangepast met Acotherm platen.De voor en achter tafels zijn akestisch dood gemaakt aan de onder kant met loodbitumenplaten.
U ziet ik ben een beetje gek maar het resultaat mag er zijn, genieten van de muziek en de beleving ervan.


Upgrade van dac | buizenupgrade

Geplaatst op 04/01/2016 om 21:48:33
Door Marc Turlings

Na een prettig overleg met Wim van Kraanen heb ik de standaard buizen in mijn Audio Note DAC vervangen door een paar Sylvania Black Plates. Het resultaat is zeer fraai: een beter 3 dimensionaal geluidsbeeld, scherpere begrenzing van instrumenten en stemmen, iets meer (welkome) push in het laag maar wel zeer gecontroleerd, meer het gevoel dat je 'in de opname zit'. Vervolgens de Duende huizendempers erop. Dat maakt het plaatje compleet. Alle door Wim beschreven effecten deden zich voor: betere detaillering, meer controle in het laag, grotere ruimtelijkheid. Al met al voor relatief weinig geld een grote stap vooruit.


BCD Engineering Rack | Adamantes upgrade

Geplaatst op 26/10/2015 om 12:03:032
Door Martin Zilver

Enige tijd geleden een BCD engineering audio rack gekocht.
Ik had mijn Diapason Adamates speakers laten upgraden naar het hoogste level, en Wim had voor mij mijn MIT-MH 750 PLUS S3 biwire speakerkabel omgebouwd tot een single wire versie, anders kon ik mijn Diapasons niet laten upgraden naar het hoogste level. Ook had ik mijn Unico CDE speler een service laten geven.

Toen mijn vrouw en ik de speakers, speakerkabel en CD speler gingen ophalen viel ons oog op het high end BCD engineering Rack. Dit hebben we aangeschaft. Eenmaal opgebouwd en alles weer aangesloten zette ik mijn Pathos TT en Unico CD speler aan om op te warmen, amper opgewarmd klonk het al direct veel beter, ook mijn Thorens TD 160 draaitafel klonk gelijk een stuk voller!

Toen de TT en de Unico goed waren opgewarmd ben ik er eens goed voor gaan zitten ... en ongelofelijk ... wat een verbetering! Ik had niet verwacht dat het zo'n grote verbetering zou geven. Het lijkt alsof er een gordijn is opengetrokken! De plaatsing van stemmen en instrumenten is absurd verbeterd ... en er is nog meer ruimtelijkheid en diepte ! Je kan wel stellen dat een high end rack van dit kaliber eigenlijk een component op zich is, dat bijdraagt om alle apparatuur die erop staat naar een hoger plan tilt. Ik moet toegeven, het rack is niet goedkoop, eigenlijk eerlijk gezegd een rib uit mijn lijf ;-) , maar het geluid is zoveel mooier geworden, en het rack staat echt geweldig mooi in onze ruimte!


Trichord Clock upgrade

Geplaatst op 11/10/2015 om 12:19:031
Door Luc Brusselmans

Een oude (17 jaar is behoorlijk respectabel) TEAC VRDS 25, net een beetje nagezien bij TEAC en daar dan door Wim van Analogue Audio Products de Trichord Clock en voeding laten in monteren...

Het is nu als het ware een nieuw toestel. Meer focus in de stemmen, een mooier en strakker laag met net dat ietsje meer definitie en een hoog dat iets natuurlijker afrond. Over de soliede plaatsing van de instrumenten en de stemmen dan nog maar te zwijgen. Voor een relatief kleine investering heb je als het ware een nieuwe cd-speler van een hoogstaande kwaliteit. Ik hoop echt dat ie nu nog een flink aantal jaren mag meegaan.

Bedankt voor het advies en de vlotte installatie Wim


Upgrade Adamantes | nieuwe buisjes

Geplaatst op 05/07/2015 om 21:15:030
Door Mart Zilver

Gisterenmiddag mijn ge-upgrade Diapsaon Adamantes speakers opgehaald, eenmaal thuis gekomen gelijk geplaatst en weer aangesloten op mijn Pathos TT versterker, en er op aanraden van Wim nieuwe ECC83 buisjes ingezet van Sovtek (gematched en gemeten door Wim). Ook mijn Unico CDE CD speler heeft een servicebeurt gehad en ook hier zijn dezelfde nieuwe buisje van Sovtek ingezet.

Wim had ook mijn MIT MH 750 biwire speakerkabel omgebouwd naar een single wire versie, vanwege de nieuwe single wire WBT Next Gen aansluiting op de Adamantes. Nog even geluisterd bij Wim naar een paar prachtige Unison Resesarch Max 1 speakers op een Pathos Inpol 2 versterker en Pathos Endorfin CD speler ... klonk fabelachtig mooi !

Vanmorgen rond 11:00 uur de set aangezet, even laten opwarmen en de eerste CD in de lade gelegd ... en luisteren ... In eerste instantie vond ik het tegenvallen, maar na 2 uurtjes geluisterd te hebben kwam het geluid helemaal los en werd de sound voller en grootser dan ooit, meer details zijn duidelijk waarneembaar en ook de ruimtelijkheid nam toe ! Waarschijnlijk moesten de MIT's die een paar weken niet gespeeld hadden en omgebouwd zijn weer even inspelen, alsmede ook de nieuwe buisjes in de Pathos en de Unico CDE. Ben nu de ene na de andere CD aan het luisteren ;-)


Phantom Yellow | Audio Analogue

Geplaatst op 18/06/2015 om 13:00:029
Door Patrick vd Heide

Hallo Wim,

Sinds een klein half jaartje ben ik in het bezig van de audio analoque crescendo. Wat een prachtige versterker. Tot op heden zit ik nog steeds niet stil. Na ons geprek over de juiste interconnect heb ik gekozen voor de Phantom Yellow, waanzinnig! Een open geluidsbeeld met zeer veel detail vooral in het hoog. Mijn complimenten voor deze kabel, ik geniet nog meer van mijn vinyl.

Met vriendelijke groet,

Patrick vd Heide


LL90-buizenupgrade

Geplaatst op 05/06/2015 om 21:35:028
Door Hendrik Duinkerken

Wim,

Ik wilde  toch even onze ervaring delen. Vanaf het moment dat ll90 buizen zijn gaan spelen, was ik weer thuis. Nu de buizen ingespeeld raken, vallen we van de ene verbazing in de andere.
Ik ben hierin niet de enige. Toen ik dit uitsprak naar mijn partner, was het antwoord, "dat vond ik gisteren met BLØF ook al". Hele nieuwe dingen komen boven.
Helemaal met suppers ready van genesis.
Het is lastig vaststellen of het nu van de buizen komt of van de behandeling die je ze hebt gegeven. Maar terug willen we niet.


Hoofdtelefoonversterker Aurium van Pathos

Geplaatst op 06/05/2015 om 13:027
Door Angelo Machils

Ik zou u nog laten weten wat mijn bevindingen waren mbt de Aurium icm met mijn Alpha Dogs. Wat me vrij snel opviel is dat het flink grotere vermogen van de Aurium zich niet vertaalde in een hoger volume, dus ik moest (zelfs bij de hoogste stand van de gain control) de volumeknop in principe even ver openzetten als bij mijn Asgard 2.

Maar de Aurium biedt op zoveel vlakken zoveel meer, absolute rust bij rustige passages, haast een sereniteit bij muziek als Nick Drake en Mazzy Star. Maar dan ook bordevol energie als daarom gevraagd wordt. Enorme dynamiek. Uitstekende controle over het laag, zeker icm de Alpha Dog een succes. Mijn smaak is zeer eclectisch en daar sluit de Aurium zeer goed op aan. Het is misschien niet de snelste; er zit een heftige en abrupte overgang in het nummer 'Turn The Lamp Down Low' van The Tea Party wat niet echt gehaald werd. Maar eerlijkheidshalve, ik heb maar weinig combinaties gehoord die dit in dit explicite geval naar behoren doen (vandaar dat het ook altijd in mijn test-set zit). Hij doet niet een ding heel erg goed, maar heel veel dingen gewoon goed en die 'jack-of-all-trades' houding past heel goed bij mij en mijn diverse muzieksmaak.

Ik heb dan ook afgelopen zaterdag gelijk aanbetaald bij Van Andel in Leiden en zal morgen de rest van de aankoop met hen in orde maken.


Phonokabel van Phantom Cable

Geplaatst op 10/01/2015 om 15:026
Door P. Platvoet uit Groningen

Al een hele tijd geleden heb ik een phonokabel laten maken door door Anlogue Audio Products. Ik zocht een phonokabel die paste op camac-stekkers van Mark Levinson. In overleg met de importeur gekozen voor de Yellow Phantom Cable, die vervolgens door de importeur werden voorzien van camac-stekkers. Deze kabel bevalt uitstekend, wat vooral opvalt is de natuurlijke flow van de kabel en de correctheid in fase gedrag.

Daarnaast wil ik graag opmerken dat de importeur een zeer goede service geeft, je niet het duurste product wil verkopen, maar je het beste product wil verkopen, afgestemd op jouw set en jouw wensen. En dat de beantwoording via de mail zeer snel plaats vind.


Phantom | Essential Audio Tools | draaitafel afstellen

Geplaatst op 23/11/2014 om 11:025
Door Arie de Rooij uit Vlaardingen

10 met een griffel!

De Northstar Design phonostage is ook weer fijn afgeregeld op de draaitafel en heb ik een green phantom kabel om al die mooie informatie door te geven aan de PSaudio GCC100, ja, ik ben in principe een buizenmens en Analogue audio heeft schitterend spul op dat gebied, maar alle audioapparatuur moet beschermd worden tegen de trouwe viervoeters, dus geen buizenversterker voor mij, helaas? Als het in de buurt komt van een goede buis ben ik tevreden en ik ben dik, dik tevreden! Nog een Essential Audio Tools voedingskabel gekocht en echt, een koopje voor high-end begrippen en klinkt superieur over veel, veel duurdere kabels.

Maar 1 ding is duidelijk: draaitafels hebben regelmatig onderhoud nodig en beter dan bij Wim kan je echt niet terecht, wat een Vakman!! Wim bedankt voor alle tijd, aandacht en luisterend oor, niets was teveel, een 10 met een griffel! En zoek je een mooie draaitafel: Analogue Audio heeft ze staan, vooral die Mentorachtige nieuwe NAS, wat een beauty en.betaalbaar!


Nottingham Analogue/Music Maker III

Geplaatst op 23/11/2014 om 10:024
Door Arie de Rooij uit Vlaardingen

Daar stond hij dan, een jaar in de kast, de Interspace die mij als het ware heel zielig aankeek en wilde zeggen; " toe, maak eens een afspraak om mij eens te laten repareren, ik heb jarenlang mijn uiterste best gedaan om voor jou het beste uit de groef te halen en vanwege jouw onoplettendheid ben ik nu niets meer dan een afgeschreven museumstuk!" Dus heb ik contact opgenomen met Wim en was de NAS nog hetzelfde weekend in Nieuwegein. Helaas was het niet mogelijk om de Ace-Spacearm niet zelf te reparen en is naar Engeland gegaan waar de arm voor een heel schappelijke prijs weer gerepareerd werd, inclusief nieuwe NAS bedrading en die is werkelijk zeer,zeer goed !Chapeau ook ook aan Nottingham Analogue voor het meesterstukje wat jullie gedaan hebben !

Helaas was de Lyra Dorian cartridge ook overleden en als echt MC freak kostte het wel wat moeite om mij te overtuigen van de Music Maker III MM element, maar ik ben overtuigd, wat een infomatie weet dat uit de groef te toveren


Phantom

Geplaatst op 29/5/2014 om 10:28:023
Door ben smeenk uit katwijk

prima kabel die phantom. gr ben


Unico 100 versterker

Geplaatst op 15/4/2014 om 14:20:022
Door k.m.swierts uit hollandscheveld

sinds april 2013 ben ik in het gelukkige bezit van een unico 100 versterker,het is een heel verschil met mijn vorige engelse meridian g51, veel fijnere details, en sinds 12-4-2014 ook buizendempers van duende criatura op de buizen geplaats ook weer een verbetering. speelt super mooi in combinatie met mijn dcs puccini cd speler.


nieuwe buizen

Geplaatst op 27/2/2014 om 16:01:021
Door Rob uit regio Eindhoven

Ben in de gelukkige omstandigheid geweest in de loop der jaren geleidelijk aan een prachtige set samen te stellen: Mark Levinson cd-processor, draaitafel met Kiseki blue afgeleid element, Martin Logan Spire, Jadis DA60, netbekabeling NBS active / Transparent / Siltech en als interlinks Siltech FTM4 Gold en de Forbes Lake.

Het zal niemand verwonderen dat ik altijd zeer tevreden ben geweest met de bijzondere muzikale kwaliteiten van deze set. Nu mijn buizen aan vervanging toe waren ben ik op zoek gegaan naar informatie & mogelijkheden. Op internet (Audiogon!) vond ik legio tips en ervaringen van andere gelukkige Jadis bezitters. Zeer informatief en de moeite waard. Omdat de DA-60 prima overweg kan met veel soorten buizen zag ik bij wijze van spreken welhaast door de bomen (buizen) het bos (de versterker) niet meer... Wat ik eigenlijk al wist en nogmaals bevestigd werd is dat met een goede, afgewogen combinatie buisjes absoluut winst te behalen is.

Vervolgens maar eens gebeld met Wim van Kraanen van Analogue Audio. Wim adviseerde de acht KT90-(eindversterker-)buizen gewoon te vervangen met een gematcht nieuw octet KT-90 van Electro Harmonix. Voor het voorversterkerdeel adviseerde Wim een eveneens zorgvuldig gematchte combinatie n.o.s.-buisjes: Sylvania Blackplate (3x) en Mullard (2x). Na ampele overwegingen heb ik dit advies opgevolgd en de bestelling geplaatst. Hoewel ik van plan was om de buizen zelf te vervangen (op zich geen probleem met autobias) heb ik op uitnodiging van Wim gebruik gemaakt van zijn service om de buizen te plaatsen en gelijktijdig de versterker even te checken.

Thuis aangekomen uiteraard de versterker snel aangesloten en ingeschakeld, in de verwachting enkel enige verbetering te horen in nuances omdat buizen zoals gebruikelijk 50/100 uur ingespeeld moeten worden voordat ze op het eigenlijke niveau presteren. MOZES KRIEBEL…!!! Hoezo nuances, op alle fronten gaan luikjes open! Boventonen, ondertonen, ruimtelijkheid, lucht, plaatsing, micro-informatie, rust, klankkleur,3-dimensionaliteit, holografisch op elk nivo. Nooit gedacht dat met deze in verhouding toch beperkte investering in mijn bepaald niet kinderachtige set zo’n verbetering te behalen is. En omdat de buisjes nog niet ingespeeld zijn kan het alleen maar nog beter worden!

Wim, het eindresultaat is meer dan de som der delen. Bedankt voor je assist bij deze gang naar het audiofiel nirvana!


Nieuwe buizen + EAT + Phantom Green

Geplaatst op 29/10/2013 om 12:31:020
Door Frank Clement uit Weert

Hallo Wim,

Tsja, wat moet je ervan zeggen: Een combinatie van andere buizen (Mullard n.o.s.) in de Pathos, Essential Audio Tools netkabels 2x (tuner moet ik nog aansluiten) en Phantom Green ls kabels levert het volgende op:

  • Een 'douche' aan muziek
  • Meer diepgang in het geluidsbeeld en bovendien klinkt het 'breder'.
  • Plaatsing van zang en instrumenten is veel beter geworden.
  • Een veel rustiger en evenwichtiger geluidsbeeld (betere fase?).
  • 'Iedereen' laat elkaar veel meer met rust, zodat nu ook beter te horen is wat iemand zingt.
  • Verschillen tussen de verschillende kwaliteit cd opnames worden duidelijker.

Kortom.... een genot om weer muziek te horen op een nog hoger kwaliteitsniveau! Als voorbeeld: The Nits met Adieu Sweet Bahnhof; eerder liepen stemmen dynamisch vast in de muziek en werden als het ware overrompeld. Nu is er rust...

Ik heb nu enkele uren gespeeld met de nieuwe buizen. Ik neem aan dat ze over enkele uren inspeeltijd/inbranden zich steeds meer zullen 'openbaren' en het geluidsbeeld verder open zullen gooien?

Groetjes en bedankt!


Upgrade van diapason micra's

Geplaatst op 26/10/2013 om 15:17:019
Door Xavier uit Woerden

Beste Wim,

De upgrade is zeker geslaagd. Ik kan zeggen dat het euvel welke ik had met het zweverige midden bij bepaalde cd's nu tot de verleden tijd horen. De 20 jaar oude micra's klinken weer als nieuw. Het laag is mooi strak, bij klinisch strak. Zodoende heb ik mijn Rel storm opnieuw moeten inregelen om wat meer kleur te geven aan het geheel.

Verder lijkt het alsof er meer ruimtelijkheid en lucht is ontstaan door de upgrade en daardoor ook meer rust komt bij het beluisteren. Al mat al een geslaagde operatie, bedankt daarvoor.


Upgrade buizen

Geplaatst op 1/9/2013 om 15:00:018
Door Wim uit Est

Ik heb gekozen voor de MSPC upgrade van de eindversterkerbuizen omdat ik erin geloof dat een buis waarvan de pinnen beter contact maken ook beter presteert dan een buis die zo uit de doos komt. Na een weekendje draaien kan ik vaststellen dat het klopt: vooral de fijnheid in tekening van zeer zachte passages is toegenomen en de bas is nog droger. In a timelapse van Einaudi heeft bijvoorbeeld in tracks 4, 10 en 13 zowel zeer subtiele klanken van een celesta, waarvan je nu ook het hamermechaniek hoort ruisen, en een elektronische bas die heel laag komt maar nu ook strakker blijft. Resultaat ten opzichte van de investering: effectief en zeer de moeite waard.


Diapason Adamantes 3 upgrade

Geplaatst op 21/7/2013 om 16:59:017
Door M. Blok uit Kinderdijk

Ik ben al 13 jaar een trotse eigenaar van een paar Adamantes 3 van Diapason. Toch was ik de laatste tijd niet zo tevreden over het geluid, ik miste vooral de laag weergave. Wim raadde mij een upgrade aan, waarbij de speakers een behandeling kregen en de bekabeling werd gesoldeerd. Dit is nu gebeurt, en ik kon mijn oren niet geloven toen ik de speakers hoorden, beter als nieuw !. Ik kan weer genieten, bedankt Wim.


Opera Mezza

Geplaatst op 19/7/2013 om 17:27:016
Door Frank Imholz uit Nederland

Er zijn producten die een ongelooflijke prijs-prestatie verhouding hebben en daar is de Opera Mezza luidspreker een goed voorbeeld van. Alles klopt : zeer goede preciezie in het hoog, zonder scherp te worden, een zeer goede afbeelding in het midden en een strak en droog laag, het laatste zeker gezien de afmetingen. Voor iedereen die een luidspreker zoekt die emotie+beleving kan overbrengen bij bescheiden afmetingen en kosten, is de Opera Mezza een aanrader!


Phantom Cable

Geplaatst op 3/7/2013 om 18:14:015
Door Wolter Spaink uit Ingen

Toen ik een klein jaartje geleden mijn Nottingham Analogue draaitafel ontving kreeg ik het advies om mijn kabels te vervangen. Hoezo dacht ik, die zijn toch goed (volgens de testen). Maar nu heb ik dan toch blind het advies gevolgd en de Phantom Cable Yellow rondom geplaatst. En wat een verschil! Er is geen woord overdreven. Het geluid is gelaagd, zonder franje en recht door zee. Prachtig. Het viel me op dat een aantal LP's met ingewikkelds gitaarspel waarin mijn vorige kabels zich blijkbaar verslikten, nu heel zuiver, goed op toon en ritmisch klinken. Het blijft voor mij een raadsel, maar daar hebben we dan ook de vakman voor.


Nottingham Analogue Spacedeck

Geplaatst op 19/3/2013 om 23:12:014
Door Wolter Spaink uit Ingen

Sinds ik op een Nottingham Analogue Spacedeck draai wordt het weer steeds heftiger. Vandaag Led Zeppelin - Celebration Day op vinyl binnen gekregen. Het maakt niet hoe hard. Hoe heavy. Hij draait er gewoon rustig en stabiel doorheen.


Nottingham Analogue Spacedeck

Geplaatst op 9/12/2012 om 22:37:013
Door Wolter Spaink uit Ingen

Ik draai nu inmiddels een tijdje met de Nottingham Spacedeck en op zo'n regenachtige dag als deze gaat er veel vinyl voorbij. En wat is dit dan een geweldig ding! Ik hoor dingen die ik nog nooit gehoord heb. Fantastisch! Evenals Wim overigens, mail hem, stel hem een vraag en je krijgt antwoord. Dit is zaken doen zoals je hoopt dat het zal gaan. Vertrouwen, vakkennis, service, etc.


Phantom Cable Yellow

Geplaatst op 8/10/2012 om 20:10:012
Door Frits Zillig uit Gorinchem via Sowell Gorinchem

Een tijdje geleden was ik bij Wim op bezoek en vertelde hem dat na veel experimenteren met verschillende interlinks van de bekende en vaak ook duurdere merken er eigenlijk nooit iets bij zat waar ik heel erg tevreden over was. Altijd zat er wel een vervelend randje aan het geluid of klonk het wat onnatuurlijk of ergerde ik me weer aan iets anders. Wim begreep wat ik bedoelde en stelde voor om een interlink te proberen van zijn eigen makelij/ontwerp. Dat wilde ik wel en zo ging ik huiswaarts met een kabeltje genaamd Phantom yellow.

Ik weet nog dat ik dacht bij het aansluiten van de kabel tussen mijn versterker (een Pathos Logos) en cd-speler ‘’Goh wat een dun en op het oog éénvoudig kabeltje”. Tot dat het eerste cd'tje in de cd-speler verdween en ik me al gauw afvroeg of ik wel naar mijn eigen set zat te luisteren. Als sneeuw voor de zon waren alle vervelende bijgeluiden verdwenen en werd ik overspoeld door een fantastische weergave. Zo natuurlijk en vloeiend. Vol van muzikale kleur en detaillering. Zo realistisch… Noem het maar op.. Op deze manier had ik het nog nooit gehoord.

Of het nou om stemmen ging of instrumenten, dat maakte niets uit, werkelijk fantastisch!

Hierbij wil ik Wim dan ook feliciteren met deze prachtig klinkende kabels en ben ik blij dat er gelukkig nog steeds mensen zijn die hun vak op deze manier verstaan, want dit is echt vakmanschap!

Grote klasse.


Phantom Cable

Geplaatst op 19/6/2012 om 14:27:011
Door Jan van Zandbergen uit

Na de opwarmfase van mijn Performance, ging de volume knop op een kwart en toen begon het grote genieten. Wat een natuurlijkheid van klank en openheid. Achtergrond koortjes altijd ver in de diepte nu ineens twee meter van mijn luisterplaats. Dit was de missing link, weet nu wat ik altijd heb gemist ! Een top product!

Met vriendelijke groet,

Jan van Zandbergen


Trichord upgrade

Geplaatst op 15/6/2012 om 11:18:010
Door Wim uit Est

Eigenlijk was ik het helemaal niet van plan om mijn Musical Fidelity kW25 dac + transport te laten upgraden. MF vond immers dat ze de beste dac/transport-combi onder de 10.000 euro in de markt gezet hadden. Waarom dan toch aangepast? De 'schuld' daarvan ligt bij MF zelf: de fabriek kondigde in 2010 een upgrade aan voor de dac, ondermeer omvattende een nieuwe klok. Tsja, als ze zelf vinden dat er een verbetering mogelijk is wil ik wel precies weten wat dat dan inhoudt. 600 pond, moet je ‘m wel halen en brengen of de transportkosten zelf betalen. Hmm.

Toen de zaak toch maar met Wim van Kraanen opgenomen. ‘Voor het upgraden van de klok heb ik de beste optie in huis, de Trichord 4. En ik ken de MF niet, maar daar kom ik wel uit.’ Kosten voor de 2 klokken (want dubbel mono)? Nog niet de helft van wat ik bij MF kwijt zou zijn. Nou, dan maar doen, he?

Na even inspelen stelde ik verbeteringen vast in de diepte, de detaillering en het 3d. En dat proces ging door tot ik op een bepaald moment met open mond zat te luisteren naar cd’s die ik heel goed ken en vaststelde dat het verschil met mijn standaard MF’s echt groot geworden was, zowel in de hoogte (transparantie, losheid – bekkens van jazztrio’s, je hoort de kleuring van het metaal) als de diepte (stevig en vol met behoud van toon). Op het fundament van de elektrische bas van Patricia Barber’s combo kun je bijvoorbeeld een huis bouwen, heien niet nodig. Je kunt aanwijzen waar de leden van een jazzcombo staan, je hoort dat een zangeres haar hoofd niet helemaal stil houdt voor de microfoon; bij kamermuziek hoor je de instrumenten individueel en bovenal, de emotie wordt overgebracht.

Dit is niet zo maar een tweak, dit is een upgrade van het systeem, elke euro waard, en dus ook van harte aanbevolen voor cd-spelers die al een aardig prijskaartje hadden☺.


Buizen

Geplaatst op 23/2/2012 om 20:48:009
Door Simen

Over oude sokken en puberdochters

Beste Wim,

Hier e-mailt een gelukkig mens! Het is alsof ik een 'andere' geluidslijn heb staan! De oude buisjes waren kennelijk 'tot op de draad versleten'. Tot mijn niet geringe verbazing zijn de irritante 'boomy' bastonen helemaal verdwenen. Ook namens mijn vrouw en kinderen veel dank daarvoor. Deze gezinsleden werden bijkans gek van die maniakale vader van hen die dan weer zonodig een hele avond in de weer was met doeken, piramide-schuim, oude sokken in bass-reflexen, in de haast in elkaar geknutselde akoestische paneeltjes, enzovoorts.

Mijn puberdochter dreigde mij ermee om "nooit meer een vriendin mee naar huis te nemen, als het hier zo'n puinhoop in huis is, Pa!". "Moet je haar eigen kamer zien.. denk ik dan…". Nou ja.. kortom je hebt, zonder het misschien te weten, veel mensen in dit huis gelukkig gemaakt. En dat voor maar 50 euro!

Dank je wel voor de snelle service. Het leven is toch een stuk saaier zonder goed klinkende muziek!


Essential Audio stekkerblok 8+

Geplaatst op 4/2/2012 om 19:27:008
Door Olivier van der Horst uit Amsterdam

Op aanraden van Wim Essential Audio Tools stekkerblok uitgeprobeerd. Mijn laatste upgrade en blijkt, meest onderschatte schakel in mijn audio systeem. Na een week te hebben ingespeeld is mijn systeem helemaal af. Nu eindelijk van de muziek genieten i.p.v. analytisch luisteren.

Bedankt voor je goede advies Wim

Mvg Olivier


Duende Criatura | Jobber

Geplaatst op 11/1/2012 om 23:47:007
Door Olivier uit Amsterdam

Nagra / Audio Aero CD speler

Onglangs op aanraden van Wim de Duende Tube Rings en Jobber voetjes uitgeprobeerd onder en in mijn buizen versterkers en cd speler. Wat een spectaculaire tweak! Rust en ruimtelijkheid namen fors toe. Een echte aanrader...


Nottingham Analogue

Geplaatst op 15/1/2011 om 16:31:006
Door Peter Rook uit

De laatste weken een tweetal aanpassingen gedaan aan mijn systeem welke bestaat uit versterkers (ml serie) van Mark Levinson, luidsprekers (inc sub) van Martin Logan, draaitafel van Nottingham Analogue, phono-versterker van North Star Design, lichtnetfilter van Isotek.

Een daarvan was het vervangen van de standaard foammat van de Nottingham Analogue Interspace door een Boston Audio Design Mat-2. Na een jaar gedraaid te hebben met de Interspace met de standaard foammat en gesprekken met mensen die ook vinylliefhebbers zijn is bij mij het weer gaan kriebelen.

Eerst is de Musical Fidelity phonotrap vervangen door een NorthStar Design, door zoeken naar de juiste instelling wat de NorthStar met zich meebrengt door de vele instelmogelijkheden en inlezen op internet ook geinteresseerd geraakt door de topic draaitafelmatten. Voor de gein de foammat eens vervangen door de harde rubberen mat van mijn oude Kenwood draaitafel. Daarbij bemerkte ik dat de attack wat feller werd en de beleving wat levendiger.

Vervolgens veel speurwerk gedaan op internet en diverse reviews doorgeworsteld. Gezien de top draaitafels van Nottingham standaard zijn voorzien van 2,5 cm dikke grafietmat is mijn keus gevallen op een grafietmat van Boston audio Design.

Zoals aangegeven bij deze de bevindingen van de Boston Audio Design Mat-2 t.o.v de standaard foammat van Nottingham Analogue. Natuurlijk eerst een aantal nummers gedraaid met de standaard spacemat, en eerst even bekomen van de verbeteringen van de Essential Audio. War (platinum jazz/bleunote), Joan Armatrading (Joan Armatrading/speakers corner), Elvis Presley (24krt hits/analogue productions). Vervolgens de spacemat vervangen de Boston mat-2, VTA opnieuw ingesteld, fouthoek en antiskate gecontroleerd. Daarna dezelfde tracks beluisterd. Wat opvalt is de rust, instrumenten zijn meer geisoleerd van elkaar, de attack is feller, micro informatie is duidelijker waarneembaar. Achtergrondzangers bij Elvis hoor je duidelijk adem halen, prachtig mooie opname, prachtig op vinyl gezet door AP. Joan Armatradings sologitaar werk is werkelijk schitterend, alsof ze in je kamer staat. De ene zwarte schijf na de andere vervolgt zijn weg, bij live opnames kan je nu zeer goed de (live)ruimte horen, is het een grote concert hall of de intimiteit van een klein jazz cafe. Bij Harry Belafonte waan je jezelf echt in Garnegie Hall, de ruimtelijkheid, gekuch en interactie van het publiek. Dit verneem je niet bij Harry Belafonte at the Greek theatre, een gemis?!?....... nee, met je ogen dicht waan je je echt in de buitenlucht, de afwezigheid van de reflecties van een concertzaal neem je hier duidelijk waar. Jazz at the Pawnshop, wat een dynamiek, dit haal je niet met een cd. De cd-versie heb ik er ook nog eens bijgehaald, de dynamiek is hier toch echt gecomprimeerd, grappig is wel dat ik de telefoon mis op de lp.

De Boston Audio Design mat-2 is niet goedkoop, maar gezien de performance met de Interspace is deze draaitafel naar een nog hoger level getild. Eigenlijk zouden alle NAS draaitafels van een dergelijke mat moeten zijn voorzien. De spacemat is op zich niet de minste, voordeel is dat er gedraaid kan worden zonder puck of clamp. De plaat zuigt zicht als het ware vast. Maar mijn beleving is dat deze toch iets te veel demping geeft wat volgens mij ten koste gaat van de levendigheid.

Ben nog niet helemaal tevreden met de bekabeling tussen de Interspace en de phonotrap van Northstar. Vraag mij echt af of in deze nog winst is te behalen, alleen simpelweg vervangen is niet mogelijk doordat er geen dinplug is gebruikt. Maar dit wordt een project voor volgend jaar misschien.

M.vr.gr.

Peter Rook


Essential Audio Tools

Geplaatst op 15/1/2011 om 16:29:005
Door Peter Rook uit

lichtnetbekabeling etc

De laatste weken een tweetal aanpassingen gedaan aan mijn systeem welke bestaat uit versterkers (ml serie) van Mark Levinson, luidsprekers (inc sub) van Martin Logan, draaitafel van Nottingham Analogue, phono-versterker van North Star Design, lichtnetfilter van Isotek.

Een daarvan was het vervangen van de standaard lichtnetkabels van de Martin Logan Vantage elektrostaten en Martin Logan sub Depth-i. Ik was al langer overtuigd van het belang van een goede lichtnetkabel, vandaar dat de versterkers, cd speler en phonotrap reeds zijn voorzien van lichtnetkabel van Harmonic Technologies. Echter voor de elektrostaten en sub had ik niet het idee dat dit zo veel verschil uit zou maken. Blijkt maar weer eens hoe fout ik het kan hebben :)

De nieuwe lichtnetbekabeling is van Audio Essentials. Na aanschakelen van apparutuur na het vervangen van de standaardkabels door de Essential Audio was gelijk al verschil te horen. Na een paar uur opwarmen er echt even voor gaan zitten en een aantal cd's de revu laten passeren. Ongekend wat er gebeurd is: de dynamiek is toegenomen, stagewdith en -diepte is toegenomen, er is meer lucht rondom stemmen en instrumenten, driedimensionaliteit is duizelingwekkend, definitie in laag ... niet eerder gehoord. Alsof er een gordijn is opengetrokken, of zoals je wilt de ramen eens goed gezeemd :) Er is een totale verbetering door de 3 netsnoeren van Essential audio bewerkstelligd.

Verklaring hiervoor? De elektrostaten zijn idd afhankelijk van stroomvoorziening, in hoeverre is het netsnoer verantwoordelijk voor een nette hoogspanning op het membraam. Gezien mijn ervaring moet dit wel zo zijn want een aantal punten die ik genoemd heb zijn nmi wel het gevolg van een verbeterde/stabiele/mogelijk schonere hoogspanning op het membraam van de elektrostaat. De Martin Logan Vantage heeft ook een aktief sub-laag en natuurlijk ook deze geniet voordeel van de betere stroomtoevoer. Dit geldt dan ook voor de aktieve sub van de Depth-i.

Ik zou niet alle positieve effecten willen toeschrijven aan het verbeterde laagweergave, dit na een dergelijk ervaring met het inschakelen/teovoegen van de Depth-i. Een sub zorgt niet alleen dit er dieper laag weergegeven wordt. Mits goed ingesteld dient het als ondersteuning als fundament in de laagste regionen en tevens het effect dat het totale geluidsbeeld een facelift krijgt.

De investering in de Essential Audio is het meer dan waard geweest, en dan te bedenken dat de prijs van de 3 kabels nog lager ligt dan 1 enkele kabel van HT !!! Ik ben echt diep onder de indruk.

M.vr.gr.

Peter Rook


Beurs

Geplaatst op 12/11/2010 om 21:46:004
Door Cees de Groot uit Utrecht

Tags niet, betreft AV NU

Ben twee weken geleden een dagje gaan AV Nu'en in de Beatrixhal. Heb veel gezien en gehoord, wil even zeggen dat uw 'demo' me aanvankelijk verwonderde, want geen toelichting over apparatuur of motivatie daarvan, maar alleen maar plaatje draaien. Ik moet zeggen, ben ongeveer een halfuurtje blijven staan: het klonk heel natuurlijk en ingetogen, en daar gaat muziek uiteindelijk om. Viel me eigenlijk pas echt op toen ik bij een andere demo mezelf betrapte dat ik zat te luisteren hoe hard en hoe laag het kon; realiseerde me toen: dat is niet waar het om gaat. Dus dank, u heeft mijn ogen en oren geopend. Nu nog even uitvinden waarmee u gedraaid heeft.

Cees


Essential Audio Tools

Geplaatst op 15/12/2009 om 22:20:003
Door Alex uit Waalwijk

Wim, Ik heb afgelopen week-end de netkabels van Essential Audio Tools goed aangesloten en ben er voor gaan zitten om eens goed te luisteren. Ik weet niet of het in een percentage uit te drukken is, maar als dat zo zou zijn dan is er volgens mij, zeker een verbetering van 40 a 50 procent te merken. Zo’n verbetering zal wel afhankelijk zijn van de vervuiling van het net, dit is natuurlijk nergens gelijk.

Bij het luisteren van bekende cd’s hoor je ineens heel andere geluiden, instrumenten klinken los van andere en staan ieder in de schijnwerpers. Het klinkt totaal anders.

Bij deze, nogmaals bedankt voor uw advies en het bewijs dat ervaring (de uwe) heel belangrijk is. Waarom adviseert men niet in audio winkels om gelijk zo’n set netkabels aan te schaffen?? Voor iets meer geld veeeeeel meer plezier.

Met vriendelijke dank en groet,

Alex


Audio Analogue Maestro 200 en een Maestro CD (gebruikt)

Geplaatst op 10/10/2008 om 12:17:002
Door Bert van Dijck uit Belgie
Gevonden via mijn verdeler

Dag Wim,

De kogel is door de kerk...Ik luister momenteel naar de AA Duecento en Maestro CD speler. Nog maar net bekomen van de hard labor om de versterker in m'n rack te krijgen...Ik heb nog nooit zoiets moois beluisterd. Zelfs koud uit de doos is het moeilijk te beschrijven. Mijn Mcintosh is nu al vergeten.

Ik gebruik je Hi Diamond speaker kabel en interconnect. Dit doet wat ik altijd gezocht heb, authoriteit, detail, vloeiendheid,...hoe muziek klinken moet. Ik zal je nog wel eens bellen na verder luisteren.

Groet en bedankt voor alle steun in mijn lange beslissingsprocess.


Nottingham Analogue Interspace met Interspace Arm en Music Maker III cartridge

Geplaatst op 2/10/2008 om 17:26:001
Door Fernand vH uit Belgie

Een wereld van verschil: kon zopas een stuk van Schubert te beluisteren voor piano en viool, nog uitgevoerd door Arthur Grumiaux zaliger. Formidabel zeg, in feite weten de mensen (ik incluis) niet wat HiFi is, nog nooit hoorde ik zo duidelijk de klank van het hout van de viool en de diepte van de piano, werkelijk, NAS is zijn geld meer dan waard, maar hoe dat communiceren naar de mensen toe!?

Ik dank je hartelijk, zonder uw klantvriendelijkheid was dit - in moeilijke omstandigheden (ziekte) - nooit mogelijk geweest.Maar ook zonder dhr. Wim De Craene was dit niet mogelijk geweest: wil je dit mede delen aan Wim? grtz, fernand vh.