scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Phantom CablePhantom Cable.

Phantom Cable is eigen fabrikaat. Alles wat we weten over muziekweergave en de meest daarvoor geschikte materialen is verwerkt in een lijn luidsprekerkabels en interconnects.

Analogue Audio Products levert interconnects en luidsprekerkabels van Phantom Cable.

Wat is goed? En wat is beter?

Claudio Bertini

PHANTOM GREEN

Doe in een audio-systeem een andere kabel tussen twee apparaten en het klinkt “beter”! Maar is dat echt wel zo? Doe enkele maanden later de oude kabel er weer eens tussen: “goh, was dit toch niet beter?” Of in elk geval: “dit was toch ook wel goed”.

Conclusie: het klonk anders en anders is niet het zelfde als beter. Toch maakt een betere kabel het geluid beter.

Nee!, zegt de audiofiel. Het gaat om het tunen. Een kabel die in de ene set goed klinkt, kan in een andere set wel eens niet goed klinken!

Mijn ervaring is: deze stelling van de audiofiel is maar in een beperkt aantal gevallen waar. Vooruitlopend kan ik zeggen: onze kabels van Phantom Cable klinken in elk goed audiosysteem erg mooi. Vaak klinken ze beter dan duurdere kabels van andere merken. Met beter bedoel ik vooral: oorspronkelijker.

Mijn stelling is: een kabel die slechts in één enkele combinatie goed klinkt is in het algemeen geen goede kabel.

In principe is de functie van de kabels alleen maar een manier om de componenten op enige afstand van elkaar neer te kunnen zetten. Vroeger had je de radio, dus alles-in-een. In de radio had je korte draadjes tussen voorversterkerdeel, eindversterkerdeel en de luidspreker(s). Niemand die er toen aan dacht om die korte draadjes te vervangen door betere korte draadjes.

Toen kwam stereo en er kwamen gescheiden componenten. Een eenvoudige audioketen bestond bijvoorbeeld uit platenspeler > versterker > luidsprekers, met daartussen de kabels, die in die tijd beter als snoertjes getypeerd konden worden.

Vooralsnog werd er erg weinig gedaan met verbindingen van beter materiaal. Zelf kwam ik er pas in de jaren '80 achter dat een duurdere kabel de geluidskwaliteit kon verbeteren. Eerlijk he? Maar eigenlijk begon toen ook de ellende van het zoeken naar de juiste combinatie. Da's ook eerlijk. Er kwamen steeds dikkere kabels, kabels van dik massief draad in plaats van vele dunne draadjes, kabels van zilver, enz. En elke keer werd het weer beter. Of anders?

Mijn kennis zit in Phantom Cable

Op een gegeven moment ben ik zelf gaan experimenteren met materialen en samenstellingen. Tot op de dag van vandaag ben ik daarmee doorgegaan. Dit heeft nu geresulteerd in: ja, weer een nieuwe kabellijn op de markt! Met experimenteren zal ik ongetwijfeld gewoon doorgaan. Maar ik kan bewijzen dat menige, vaak duurdere kabel het laat afweten na vervanging door welke Phantom Cable dan ook. En vindt u uw eigen (kostbare?) kabel toch beter klinken, dan heeft u eigenlijk gewoon gelijk, want het blijft een kwestie van smaak.

Al mijn ervaringen hebben een aantal uitgangspunten opgeleverd van materiaal-combinaties (koper of zilver, massief of litze, teflon-isolatie of andere isolatie, wel of geen afscherming, enz.) en de effecten op het geluid. Gaandeweg werd het doel steeds duidelijker: niet een ‘beter ofwel mooier geluid’, maar een ‘neutraler ofwel oorspronkelijker’ geluid. En dan bedoel ik niet dat er geen kleuring mag zijn (hoewel, nooit teveel!), maar dat de signaalkabel in het algemeen zo weinig mogelijk aan het oorspronkelijke signaal (bv vanaf de microfoon) mag veranderen. Hoe moeilijk het ook is om dit te meten. Maar dan komt de jarenlange ervaring (begonnen op 16-jarige leeftijd en ik ben nu ergens boven de 55) wel van pas. Veel luisteren naar stemmen en instrumenten bij live-concerten is onontbeerlijk. De enige echte referentie is de opname en nooit een apparatenmerk of een kabelmerk. Het doel was kabels te maken die oorspronkelijk klinken.

Soms helpt het toeval, hoewel dat niet schijnt te bestaan

In het begin van mijn bedrijf Analogue Audio Products kreeg ik van iemand uit België een interconnect uit Australië. Het was de Phantom Cable Blue. Ineens werd daarmee het geluid van elk systeem dat ik opbouwde (denk nog maar eens terug aan mijn shows met GRAAF en Diapason) een heel stuk beter. Ik werd importeur van Phantom Cable. Maar na een aantal jaren ging de maker van Phantom Cable met pensioen en hij stopte met de productie van Phantom Cable. Het volle, gedetailleerde en krachtige geluid dat ik met Phantom Cable had bleef wel in mijn hoofd hangen.

Ik nam contact op met de maker van Phantom Cable. Hij bood me aan om het merk voort te zetten. Ik stemde toe en kwam terecht in een stroomversnelling. Het bleek dat de recepten van Phantom Cable vrijwel overeenkwamen met de inzichten over kabelopbouw die ik zelf gedurende tientallen jaren had opgebouwd.

In het transport van de muzieksignalen door de kabel gaat er helaas altijd iets mis. Er vinden bepaalde verliezen plaats. De kunst is om die verliezen te beperken. Daarom is gekozen voor materialen die ook bij zeer grote lengtes weinig verlies geven.

Phantom Goldy

PHANTOM RED

Het belang van connectoren

Phantom Goldy

WBT CONNECTOR PHANTOM GOLD LUIDSPREKERKABEL

Mijn ervaring is dat er ook veel verloren gaat in de toegepaste connectoren van zowel interconnects als luidsprekerkabels. Door middel van intensieve luisterproeven zijn de connectoren met de minst hoorbare verliezen geselecteerd en toegepast.

Zeer goede professionele kabels afgemonteerd met connectoren uit de hi end audio hebben geresulteerd in een aantal uitzonderlijk goede kabels. “Mijn geluid” in Nieuwegein heeft daarmee een enorme sprong omhoog gemaakt. Ruimtelijkheid, detaillering en fasegedrag zijn bijzonder goed geworden. Er wordt nu meer dan ooit voldaan aan mijn belangrijkste eisen van neutraliteit, oorspronkelijkheid en natuurlijkheid.

Het effect is van een ongedwongen live geluid dat je op het puntje van je stoel zet en dichter bij de uitvoerenden brengt. De goedkoopste Phantom Red interconnect en Phantom Red LS doen dit al. Elke duurdere Phantom Cable laat je een flink aantal rijen in de concertzaal richting het podium opschuiven. Instrumenten en stemmen blijven klankmatig hetzelfde klinken, maar alle andere kabelgedragingen worden steeds een stap beter.

Kabels van Phantom Cable klinken heel goed. Maar eigenlijk moeten we zeggen: ze zijn zo goed, ze klinken niet. Het zijn zo neutraal mogelijke kabels, met een hoog oplossend vermogen en een heel correct fasegedrag.

Phantom Gold

Om de oorspronkelijke maker van Phantom Cable eer aan te doen, heb ik na veel research nog een nieuw type aan de bovenkant van het gamma gezet: de PHANTOM GOLD. Deze kabel is op aderniveau precies zo opgebouwd als de oorspronkelijke Phantom Blue, maar dan met nog mooiere geleiders die ik na lang zoeken speciaal in Frankrijk heb kunnen laten maken. De eerste experimenten hebben bewezen: de Phantom Gold klinkt nog (veel) mooier dan de oude Phantom Blue. Dit komt doordat de geleiders van zuiverder materiaal zijn gemaakt. Daarnaast zijn enkele van mijn nieuwe inzichten toegepast.

Inmiddels zijn de experimenten voor een nieuwe topluidsprekerkabel, waarbij vrijwel alle materialen bij ANALOGUE audio products in eigen huis worden gefabriceerd, in de vorm van de Phantom Gold afgerond. De laatste grensverleggende stap naar ‘nog beter’ is meestal niet zo groot, maar wordt door de ultieme muziekliefhebber waaronder ik zelf ook behoor, vaak als zeer groot ervaren. Maar gelukkig hoeft de muziekliefhebber (ik zeg bewust dus niet ‘audioliefhebber’) bij Phantom Cable in het algemeen geen enorme financiële sprongen te maken.

Phantom Goldy

pHANTOM GOLD

Ervaringen van gebruikers


Phantom Cable Gold

Geplaatst op 27/11/2017 om 10:56:47
Door Pascal

Toch maar de knoop doorgehakt, en de Phantom Cable gold interlink aangeschaft.
Volgens Wim was me eigen kabel ook een prima kabel, maar kon het met de ‘Gold’ toch nog hier en daar verbeterd worden. Dus bestellen en……aansluiten die hap……en zonder ook maar enigszins in te spelen kijken of er geluid uit komt. De eerste tonen zetten me direct aan het denken, wat gebeurt hier?? Hoe kan dit?? Deze Phantom Cable speelt mijn oude kabel die 500,- tot 600,- duurder is, volledig weg, maar dan ook op elk gebied!! Het eerste wat mijn opvalt is de enorme rust, mijn zoon (12) omschrijft het als ‘die oude lijkt wel harder te klinken’, ja…als er geen rust in de muziek zit, dan komt die brei aan als een hoger volume, of te wel, als de achtergrond rustiger wordt, blijft het goede over.

Verder is er totale balans in een horizontale lijn die zich uitstrekt tot ver buiten de Living Voice OBX RW2 luidsprekers, maar ook gaat hij tussen de speakers in het verticale werken, hmmm, apart?? Dit is toch echt even wennen, gewoon te mooi om in een korte tijd te verwerken.
Ook in het totale frequentie bereik hoor ik de body van de instrumenten veel beter, en de zang…wordt dat gezongen door een mens???
Na een paar dagen muziek draaien merk ik dat alles wat ik hierboven noem gewoon nog verder verbeterd!!

Wat een wereld kabel!
Pure liefde voor muziek….Living Voice en Phantom Cable

Geplaatst op 10/07/2017 om 08:51:44
Door Pascal

Hallo Wim,
Ik wil je nog bedanken voor je super bijdrage aan mn systeem!
Het klinkt perfect bij me, alle facetten kloppen. De luidsprekers met jouw Phantom Cables zijn een lust voor het oor en het lichaam.
De Living Voice (OBX RW2), die ik helaas voor jou gebruikt heb gekocht, zijn luidsprekers die zo ongelooflijk goed zijn.....ja er hangt wel een prijskaartje aan, maar ze zijn het dubbel en dwars waard.

Met vriendelijke groeten,

Pascal


Phantom Gold

Geplaatst op 10/08/2016 om 18:36:39
Door Marcel

Dinsdag teruggekomen van vakantie heb ik iets stouts gedaan. Ik was aan het surfen op internet naar luidspreker kabels en kwam tot mijn verbazing een set tweedehands phantom gold LS door jou gemaakt te koop tegen voor €990. Al reeds in prijs verlaagd van €1400. Wetende dat ze nieuw €2400 kosten heb ik direct gebeld of ze er nog waren. Dat was het geval. Ik zei niet bewegen, ik kom er over 2 uren aan. Ik heb direct ge-pint en sta nu lekker rood. Maar ben als een speer naar Velp gegaan bij Kingaudio. Aangekomen nog wat gepraat en toen naar huis. Blind €1000 uitgeven is normaal niet mijn ding. Maar het vertrouwen in jou kabel en set is zo buitenaards groot dat ik het moest doen. Dezelfde avond geluisterd, want ze waren al ingespeeld. Wat een openbaring. Kolere, als een hond met 7 lullen zo blij. Het begint qua beeld een beetje richting jou set te gaan. Direct wetende dat er naarstig gespaard wordt voor een de phantom gold interlinks van jou.

Ik ga niet verder uitwijden hoe mooi ik het vind dan ben ik volgende week nog niet klaar. Dit moest je ff weten. Wij gaan mekaar absoluut weer zien. 1 ding is zeker. Dit is de beste kabel ter wereld. Nu weet ik wat fase correctheid betekend. Tot later.

Gr Marcel.


Phantom Yellow | Audio Analogue

Geplaatst op 18/06/2015 om 13:00:029
Door Patrick vd Heide

Hallo Wim,

Sinds een klein half jaartje ben ik in het bezig van de audio analoque crescendo. Wat een prachtige versterker. Tot op heden zit ik nog steeds niet stil. Na ons geprek over de juiste interconnect heb ik gekozen voor de Phantom Yellow, waanzinnig! Een open geluidsbeeld met zeer veel detail vooral in het hoog. Mijn complimenten voor deze kabel, ik geniet nog meer van mijn vinyl.

Met vriendelijke groet,

Patrick vd Heide


Phonokabel van Phantom Cable

Geplaatst op 10/01/2015 om 15:026
Door P. Platvoet uit Groningen

Al een hele tijd geleden heb ik een phonokabel laten maken door door Anlogue Audio Products. Ik zocht een phonokabel die paste op camac-stekkers van Mark Levinson. In overleg met de importeur gekozen voor de Yellow Phantom Cable, die vervolgens door de importeur werden voorzien van camac-stekkers. Deze kabel bevalt uitstekend, wat vooral opvalt is de natuurlijke flow van de kabel en de correctheid in fase gedrag.

Daarnaast wil ik graag opmerken dat de importeur een zeer goede service geeft, je niet het duurste product wil verkopen, maar je het beste product wil verkopen, afgestemd op jouw set en jouw wensen. En dat de beantwoording via de mail zeer snel plaats vind.


Phantom

Geplaatst op 29/5/2014 om 10:28:023
Door ben smeenk uit katwijk

prima kabel die phantom. gr ben


Nieuwe buizen + EAT + Phantom Green

Geplaatst op 29/10/2013 om 12:31:020
Door Frank Clement uit Weert

Hallo Wim,

Tsja, wat moet je ervan zeggen: Een combinatie van andere buizen (Mullard n.o.s.) in de Pathos, Essential Audio Tools netkabels 2x (tuner moet ik nog aansluiten) en Phantom Green ls kabels levert het volgende op:

  • Een 'douche' aan muziek
  • Meer diepgang in het geluidsbeeld en bovendien klinkt het 'breder'.
  • Plaatsing van zang en instrumenten is veel beter geworden.
  • Een veel rustiger en evenwichtiger geluidsbeeld (betere fase?).
  • 'Iedereen' laat elkaar veel meer met rust, zodat nu ook beter te horen is wat iemand zingt.
  • Verschillen tussen de verschillende kwaliteit cd opnames worden duidelijker.

Kortom.... een genot om weer muziek te horen op een nog hoger kwaliteitsniveau! Als voorbeeld: The Nits met Adieu Sweet Bahnhof; eerder liepen stemmen dynamisch vast in de muziek en werden als het ware overrompeld. Nu is er rust...

Ik heb nu enkele uren gespeeld met de nieuwe buizen. Ik neem aan dat ze over enkele uren inspeeltijd/inbranden zich steeds meer zullen 'openbaren' en het geluidsbeeld verder open zullen gooien?

Groetjes en bedankt!


Phantom Cable

Geplaatst op 3/7/2013 om 18:14:015
Door Wolter Spaink uit Ingen

Toen ik een klein jaartje geleden mijn Nottingham Analogue draaitafel ontving kreeg ik het advies om mijn kabels te vervangen. Hoezo dacht ik, die zijn toch goed (volgens de testen). Maar nu heb ik dan toch blind het advies gevolgd en de Phantom Cable Yellow rondom geplaatst. En wat een verschil! Er is geen woord overdreven. Het geluid is gelaagd, zonder franje en recht door zee. Prachtig. Het viel me op dat een aantal LP's met ingewikkelds gitaarspel waarin mijn vorige kabels zich blijkbaar verslikten, nu heel zuiver, goed op toon en ritmisch klinken. Het blijft voor mij een raadsel, maar daar hebben we dan ook de vakman voor.


Phantom Cable Yellow

Geplaatst op 8/10/2012 om 20:10:012
Door Frits Zillig uit Gorinchem via Sowell Gorinchem

Een tijdje geleden was ik bij Wim op bezoek en vertelde hem dat na veel experimenteren met verschillende interlinks van de bekende en vaak ook duurdere merken er eigenlijk nooit iets bij zat waar ik heel erg tevreden over was. Altijd zat er wel een vervelend randje aan het geluid of klonk het wat onnatuurlijk of ergerde ik me weer aan iets anders. Wim begreep wat ik bedoelde en stelde voor om een interlink te proberen van zijn eigen makelij/ontwerp. Dat wilde ik wel en zo ging ik huiswaarts met een kabeltje genaamd Phantom yellow.

Ik weet nog dat ik dacht bij het aansluiten van de kabel tussen mijn versterker (een Pathos Logos) en cd-speler ‘’Goh wat een dun en op het oog éénvoudig kabeltje”. Tot dat het eerste cd'tje in de cd-speler verdween en ik me al gauw afvroeg of ik wel naar mijn eigen set zat te luisteren. Als sneeuw voor de zon waren alle vervelende bijgeluiden verdwenen en werd ik overspoeld door een fantastische weergave. Zo natuurlijk en vloeiend. Vol van muzikale kleur en detaillering. Zo realistisch… Noem het maar op.. Op deze manier had ik het nog nooit gehoord.

Of het nou om stemmen ging of instrumenten, dat maakte niets uit, werkelijk fantastisch!

Hierbij wil ik Wim dan ook feliciteren met deze prachtig klinkende kabels en ben ik blij dat er gelukkig nog steeds mensen zijn die hun vak op deze manier verstaan, want dit is echt vakmanschap!

Grote klasse.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog