scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | audioaccessoires > signaalkabels > phantom cable

Phantom CablePhantom Cable.

De kabels die er niet zijn.

Maak kennis met ons eigen merk Phantom Cable, geheel gericht op muzikaliteit en neutraliteit. Prijs/kwaliteit is onverslaanbaar omdat we nauwelijks adverteren.

Analogue Audio Products levert interconnects en luidsprekerkabels van Phantom Cable.

Toegepaste materialen

Alle Phantom kabels, behalve de Phantom Gold interconnect en de Phantom Gold luidsprekerkabel, zijn gemaakt met 4 x verhit koper. Het gebruikte metaal heeft een kristalstructuur, die wat betreft de zuivere elektrische geleiding geen hinder heeft van het buigen van het materiaal.

De Phantom Gold interconnect heeft exact dezelfde samenstelling als de originele Phantom Blue uit Australië. Maar in Nederland hebben wij vergaande verbeteringen gerealiseerd. Het koper is nu ofc-kwaliteit (oxygen free copper), er is nu volledige teflon-isolatie en de buitenmantel is van katoen.

De oorspronkelijke opbouw is door ons vergaand verbeterd. Dit heeft geleid tot een uitermate correct fasegedrag en minimalisering van intermodulatievervorming. Echtheid, schoonheid en fijndetail zijn belangrijke kenmerken.

Onze topkabel voor het verbinden met de luidsprekers
is de Phantom Gold LS. Met veel luisterproeven en technisch onderzoek is vastgesteld welke opbouw van de verschillende geleiders zorg draagt voor behoud van het originele, muzikale fasegedrag en voor minimale intermodulatievervorming. Luistermoeheid en druk op de oren treden niet op. De Phantom Green LS, Yellow LS en Blue LS hebben ook deze opbouw en gunstige eigenschappen, maar voor de Gold LS is er absoluut niet bezuinigd op de kwaliteit van de koperen geleidingsmateriaal en het isolatiemateriaal.

De Phantom Gold LS en de Phantom Gold interconnect worden door ons in eigen beheer met de hand gemaakt. Deze kabels geven een ongekende echtheid, schoonheid en fijndetaillering. Een van de gevolgen is een weidse en diepe ruimtelijkheid, mits uw akoestiek dit toelaat.

Het aansluiten van een Phantom luidsprekerkabel heeft voor vele muziekhebbers geleid tot een verademing: een gevoel van muzikaal thuiskomen.

Phantom Cable interconnects en luidsprekerkabel zijn kabels die er niet zijn. Eén van onze dealers zegt over Phantom Cable tegen zijn klanten: "Als u dit merk kiest, gaat u geld uitgeven voor iets dat u niet hoort".

PHANTOM GOLD XLR voor gebalanceerd aansluiten

Elke kleur heeft een eigen karakter

Silver LS

PHANTOM GOLD INTERCONNECT

Zo heten de kabels oplopend in prijs: Red, Green, Yellow, Blue en Gold. Maar de kleuren hebben ook nog een extra betekenis, waardoor er een verbinding wordt gelegd met de uiteindelijke klank.

In volgorde van prijs: Red, Green, Yellow, Blue en Gold:

 • Rood geeft aandacht, is een theaterkleur. Het doel is zoveel mogelijk voor een aantrekkelijke prijs de levensechte klank te behouden. Dat doet de Red dan ook.
 • Groen is een natuurkleur, maakt de dingen "zachter". Vergeleken met de Red klinkt de Green net ietsje zachtaardiger en verfijnder.
 • Geel is een zonnige kleur, zet spotjes op de details. Dit is een duidelijke eigenschap van de Phantom Yellow.
 • Blauw is ook een zuivere kleur, die eveneens veel bij live muziek in theaters wordt gebruikt. En zo klinken ook de Phantom Blue's: erg live, realistisch en ritmisch correct.
 • Gold is - tot op heden, ik zit nooit stil - het non plus ultra: de Gold is voorzien van geleiders van de meest zuivere materialen die ik heb kunnen vinden. Bij het ontwikkelen van de Gold kabels is er niet gelet op het kostenaspect. Ook is in deze kabels alles verwerkt wat ik aan kennis en inzicht heb opgedaan.

Interconnects

Red

PHANTOM RED

Red

PHANTOM GREEN

Red

PHANTOM YELLOW

Red

PHANTOM BLUE

Red

PHANTOM GOLD

Luidsprekerkabels

Red

PHANTOM RED LS

Red

PHANTOM GREEN LS

Yellow

PHANTOM YELLOW LS

Blue

PHANTOM BLUE LS

Gold

PHANTOM GOLD LS

Ervaringen van gebruikers


Phantom Yellow LS luidsprekerkabel

Geplaatst op 10/06/2020 om 10:47:59
Door Theo

Onderstaande berichtje ontvingen we van iemand die een nieuwe Phantom Cable Yellow LS heeft aangeschaft:

Ja en dan het geluid. Deze kabel is in staat om het goede signaal wat door de versterker wordt gemaakt zo goed aan de luidsprekers aan te bieden dat deze hierdoor in staat zijn een veel beter geluid te kunnen weergeven. Dan dat dit met de vorige kabel het geval was. - Het totale geluidsbeeld is in elk opzicht verbeterd.-

Dit is alweer een hele mooie stap in de verbetering van het totale pakket waaruit mijn installatie bestaat. Inmiddels vind ik het geluidsniveau geweldig voor wat ik zelf zo bij elkaar heb gezocht. Het is inmiddels een heel uitgebalanceerd geheel geworden. Deze kabels worden nog beter want ze spelen pas een halve dag. Wederom een bewijs wat een geweldige kabel de Phantom is. Ik weet nu al dat dit de investering al helemaal waard is geweest. Blij mee.

Met hartelijke groet, en spreek je.

Theo, Zaandam

---

Theo uit Zaandam heeft na langer gebruik van zijn nieuwe Yellow LS kabel en nalezen van zijn eigen reactie op onze site, nog het volgende toegevoegd:

Nog een opmerking over de Yellow LS - die klinkt ook heel erg goed - wat ik het meest in het oog vind springen als kenmerk is

zuiver

de klanken die ik hoor van de geluiden instrumenten of stemmen het is zuiver, dat is mooi en lekker om te horen.
En zoals te verwachten is, de kabel is alleen maar beter geworden. Echt een hele goede kabel.

Ik zag ook dat je mijn mooie tekst, vind ikzelf toen ik het nog eens nalas, hebt geplaatst op de site.
Ook nogmaals er is geen woord aan gelogen Wim iedereen die deze kabel niet heeft mist iets. Zeker als je een veel duurdere hebt zoals jij dat zou zeggen die het dan niet lekker doet, dat is pas balen.


Simply Italy + Phantom Cable + Diapason

Geplaatst op 20/01/2018 om 16:23:48
Door Peter van den Boogaard

Door middel van deze review wil ik laten weten dat ik zeer gelukkig ben met mijn combinatie: versterker, luidsprekers en kabels! Allen afkomstig van Analogue Audio Products.

Mijn set bestaat uit de Unison Research “Simply Italy” buizenversterker (voorzien van de 6CA7 "Big Bottle" Elektro Harmonix eindbuizen en Westinghouse ECC82 n.o.s. voorversterkerbuisjes). Deze is verbonden d.m.v. de Phantom Green luidsprekerkabel met de Diapason Karis II luidsprekers op de 1/M stands. Ook de interlinks zijn van Phantom (type Green en Red).

Wat een mooie match! Iedere keer geniet ik weer van de muziek. Wat een musicaliteit en genot om naar deze set te luisteren. Verslavend.

Mede gerealiseerd door het advies en geweldige service van Wim van Kraanen en Arnold van Otterloo (Sowell Hifi studio in Gorinchem).Phantom Cable Gold

Geplaatst op 27/11/2017 om 10:56:47
Door Pascal

Toch maar de knoop doorgehakt, en de Phantom Cable gold interlink aangeschaft.
Volgens Wim was me eigen kabel ook een prima kabel, maar kon het met de ‘Gold’ toch nog hier en daar verbeterd worden. Dus bestellen en……aansluiten die hap……en zonder ook maar enigszins in te spelen kijken of er geluid uit komt. De eerste tonen zetten me direct aan het denken, wat gebeurt hier?? Hoe kan dit?? Deze Phantom Cable speelt mijn oude kabel die 500,- tot 600,- duurder is, volledig weg, maar dan ook op elk gebied!! Het eerste wat mijn opvalt is de enorme rust, mijn zoon (12) omschrijft het als ‘die oude lijkt wel harder te klinken’, ja…als er geen rust in de muziek zit, dan komt die brei aan als een hoger volume, of te wel, als de achtergrond rustiger wordt, blijft het goede over.

Verder is er totale balans in een horizontale lijn die zich uitstrekt tot ver buiten de Living Voice OBX RW2 luidsprekers, maar ook gaat hij tussen de speakers in het verticale werken, hmmm, apart?? Dit is toch echt even wennen, gewoon te mooi om in een korte tijd te verwerken.
Ook in het totale frequentie bereik hoor ik de body van de instrumenten veel beter, en de zang…wordt dat gezongen door een mens???
Na een paar dagen muziek draaien merk ik dat alles wat ik hierboven noem gewoon nog verder verbeterd!!

Wat een wereld kabel!
Pure liefde voor muziek….Living Voice en Phantom Cable

Geplaatst op 10/07/2017 om 08:51:44
Door Pascal

Hallo Wim,
Ik wil je nog bedanken voor je super bijdrage aan mn systeem!
Het klinkt perfect bij me, alle facetten kloppen. De luidsprekers met jouw Phantom Cables zijn een lust voor het oor en het lichaam.
De Living Voice (OBX RW2), die ik helaas voor jou gebruikt heb gekocht, zijn luidsprekers die zo ongelooflijk goed zijn.....ja er hangt wel een prijskaartje aan, maar ze zijn het dubbel en dwars waard.

Met vriendelijke groeten,

Pascal


Phantom Gold

Geplaatst op 10/08/2016 om 18:36:39
Door Marcel

Dinsdag teruggekomen van vakantie heb ik iets stouts gedaan. Ik was aan het surfen op internet naar luidspreker kabels en kwam tot mijn verbazing een set tweedehands phantom gold LS door jou gemaakt te koop tegen voor €990. Al reeds in prijs verlaagd van €1400. Wetende dat ze nieuw €2400 kosten heb ik direct gebeld of ze er nog waren. Dat was het geval. Ik zei niet bewegen, ik kom er over 2 uren aan. Ik heb direct ge-pint en sta nu lekker rood. Maar ben als een speer naar Velp gegaan bij Kingaudio. Aangekomen nog wat gepraat en toen naar huis. Blind €1000 uitgeven is normaal niet mijn ding. Maar het vertrouwen in jou kabel en set is zo buitenaards groot dat ik het moest doen. Dezelfde avond geluisterd, want ze waren al ingespeeld. Wat een openbaring. Kolere, als een hond met 7 lullen zo blij. Het begint qua beeld een beetje richting jou set te gaan. Direct wetende dat er naarstig gespaard wordt voor een de phantom gold interlinks van jou.

Ik ga niet verder uitwijden hoe mooi ik het vind dan ben ik volgende week nog niet klaar. Dit moest je ff weten. Wij gaan mekaar absoluut weer zien. 1 ding is zeker. Dit is de beste kabel ter wereld. Nu weet ik wat fase correctheid betekend. Tot later.

Gr Marcel.


Phantom Yellow | Audio Analogue

Geplaatst op 18/06/2015 om 13:00:029
Door Patrick vd Heide

Hallo Wim,

Sinds een klein half jaartje ben ik in het bezig van de audio analoque crescendo. Wat een prachtige versterker. Tot op heden zit ik nog steeds niet stil. Na ons geprek over de juiste interconnect heb ik gekozen voor de Phantom Yellow, waanzinnig! Een open geluidsbeeld met zeer veel detail vooral in het hoog. Mijn complimenten voor deze kabel, ik geniet nog meer van mijn vinyl.

Met vriendelijke groet,

Patrick vd Heide


Phonokabel van Phantom Cable

Geplaatst op 10/01/2015 om 15:026
Door P. Platvoet uit Groningen

Al een hele tijd geleden heb ik een phonokabel laten maken door door Anlogue Audio Products. Ik zocht een phonokabel die paste op camac-stekkers van Mark Levinson. In overleg met de importeur gekozen voor de Yellow Phantom Cable, die vervolgens door de importeur werden voorzien van camac-stekkers. Deze kabel bevalt uitstekend, wat vooral opvalt is de natuurlijke flow van de kabel en de correctheid in fase gedrag.

Daarnaast wil ik graag opmerken dat de importeur een zeer goede service geeft, je niet het duurste product wil verkopen, maar je het beste product wil verkopen, afgestemd op jouw set en jouw wensen. En dat de beantwoording via de mail zeer snel plaats vind.


Phantom

Geplaatst op 29/5/2014 om 10:28:023
Door ben smeenk uit katwijk

prima kabel die phantom. gr ben


Nieuwe buizen + EAT + Phantom Green

Geplaatst op 29/10/2013 om 12:31:020
Door Frank Clement uit Weert

Hallo Wim,

Tsja, wat moet je ervan zeggen: Een combinatie van andere buizen (Mullard n.o.s.) in de Pathos, Essential Audio Tools netkabels 2x (tuner moet ik nog aansluiten) en Phantom Green ls kabels levert het volgende op:

 • Een 'douche' aan muziek
 • Meer diepgang in het geluidsbeeld en bovendien klinkt het 'breder'.
 • Plaatsing van zang en instrumenten is veel beter geworden.
 • Een veel rustiger en evenwichtiger geluidsbeeld (betere fase?).
 • 'Iedereen' laat elkaar veel meer met rust, zodat nu ook beter te horen is wat iemand zingt.
 • Verschillen tussen de verschillende kwaliteit cd opnames worden duidelijker.

Kortom.... een genot om weer muziek te horen op een nog hoger kwaliteitsniveau! Als voorbeeld: The Nits met Adieu Sweet Bahnhof; eerder liepen stemmen dynamisch vast in de muziek en werden als het ware overrompeld. Nu is er rust...

Ik heb nu enkele uren gespeeld met de nieuwe buizen. Ik neem aan dat ze over enkele uren inspeeltijd/inbranden zich steeds meer zullen 'openbaren' en het geluidsbeeld verder open zullen gooien?

Groetjes en bedankt!


Phantom Cable

Geplaatst op 3/7/2013 om 18:14:015
Door Wolter Spaink uit Ingen

Toen ik een klein jaartje geleden mijn Nottingham Analogue draaitafel ontving kreeg ik het advies om mijn kabels te vervangen. Hoezo dacht ik, die zijn toch goed (volgens de testen). Maar nu heb ik dan toch blind het advies gevolgd en de Phantom Cable Yellow rondom geplaatst. En wat een verschil! Er is geen woord overdreven. Het geluid is gelaagd, zonder franje en recht door zee. Prachtig. Het viel me op dat een aantal LP's met ingewikkelds gitaarspel waarin mijn vorige kabels zich blijkbaar verslikten, nu heel zuiver, goed op toon en ritmisch klinken. Het blijft voor mij een raadsel, maar daar hebben we dan ook de vakman voor.


Phantom Cable Yellow

Geplaatst op 8/10/2012 om 20:10:012
Door Frits Zillig uit Gorinchem via Sowell Gorinchem

Een tijdje geleden was ik bij Wim op bezoek en vertelde hem dat na veel experimenteren met verschillende interlinks van de bekende en vaak ook duurdere merken er eigenlijk nooit iets bij zat waar ik heel erg tevreden over was. Altijd zat er wel een vervelend randje aan het geluid of klonk het wat onnatuurlijk of ergerde ik me weer aan iets anders. Wim begreep wat ik bedoelde en stelde voor om een interlink te proberen van zijn eigen makelij/ontwerp. Dat wilde ik wel en zo ging ik huiswaarts met een kabeltje genaamd Phantom yellow.

Ik weet nog dat ik dacht bij het aansluiten van de kabel tussen mijn versterker (een Pathos Logos) en cd-speler ‘’Goh wat een dun en op het oog éénvoudig kabeltje”. Tot dat het eerste cd'tje in de cd-speler verdween en ik me al gauw afvroeg of ik wel naar mijn eigen set zat te luisteren. Als sneeuw voor de zon waren alle vervelende bijgeluiden verdwenen en werd ik overspoeld door een fantastische weergave. Zo natuurlijk en vloeiend. Vol van muzikale kleur en detaillering. Zo realistisch… Noem het maar op.. Op deze manier had ik het nog nooit gehoord.

Of het nou om stemmen ging of instrumenten, dat maakte niets uit, werkelijk fantastisch!

Hierbij wil ik Wim dan ook feliciteren met deze prachtig klinkende kabels en ben ik blij dat er gelukkig nog steeds mensen zijn die hun vak op deze manier verstaan, want dit is echt vakmanschap!

Grote klasse.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog