scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Rosso FiorentinoLuid­sprekers van Rosso Fiorentino.

Tijdens bezoeken aan een van de (vele) internationale hifi-shows hoorde ik de luidsprekers van het merk Rosso Fiorentino. Wat me direct opviel was een geluid dat wel heel sterk overeenkwam met zoals muziekinstrumenten in werkelijkheid klinken. Ik was op dit punt al heel veel gewend, maar wat ik nu hoorde verraste me zeer.

Analogue Audio Products levert luidsprekers van Diapason, Living Voice, Opera, Rosso Fiorentino en Unison Research.

Waarom ik gekozen heb voor Rosso Fiorentino

Meestal heb ik tijdens shows slechts heel even geduld om te luisteren, maar deze keer wilde ik graag langer blijven zitten. Ik werd aangetrokken door de muziek en vooral door de levensechte en heldere weergave van slagwerk en percussie. Later zou blijken waarom dit niet toevallig was.

Wat me ook opviel was dat er geen opdringerige verkoper op me afstapte. Ik draaide me om en gaf de man die het merk vertegenwoordigde een compliment voor het geluid. Hij stelde zich voor: Francesco Rubenni, de ontwerper van de luidsprekers van Rosso Fiorentino. Zijn bedrijf is gevestigd bij Florence.

Omdat ik erg onder de indruk was, heb ik gevraagd of ik voor Nederland importeur van het merk kon worden. Dat mocht en om de nieuwe relatie te bevestigen, bestelde ik direct een paar van de eerste luidspreker die Rubenni gedurende vele jaren helemaal had doorontwikkeld: de Fiesole.

Francesco Rubenni had zijn opleiding …

Francesco, die een geschoolde percussionist is, heeft in Florence harmonie en compositie gestudeerd. Daarna heeft hij in Manchester (UK) een diploma behaald in elektroakoestische engineering aan de Universiteit van Salford. Het uiteindelijk commerciële product Fiesole was oorspronkelijk ontworpen om te dienen als een eigen monitorluidspreker voor het beoordelen en bewerken van Rubenni's studio-opnames. Dat de Fiesole zo natuurgetrouw klonk, wat mij direct op de hifi-show was opgevallen, was dus ook een bewust bedoelde eigenschap.

Ruim twee weken later arriveerde mijn eerste paar Fiesoles in ons pand in Nieuwegein. Op de avond van die dag stelde ik ze op in onze luisterruimte boven en hield ik mijn eerste luistersessie. Mijn hoge verwachting werd niet waargemaakt: het viel eigenlijk een beetje tegen. Was dit het nou waarom ik met overtuiging gekozen had voor dit merk en deze speaker? Het klonk echt wel goed hoor, maar niet zo sprankelend en pakkend als bij mijn eerste kennismaking. Ik besloot niet verder te luisteren en het nieuwe product eerst maar eens de hele nacht door te laten spelen.

De volgende dag ging ik opnieuw in de sweetspot zitten. Gelukkig stond er nu levendig een heuse muziekband te spelen. Ik zat erbij en kon mijn aandacht rustig richten op de verschillende muzikanten, hun instrumenten en hun spel. Het stond er met een groot realisme van plaatsing en van afbeelding van de instrumenten.

Francesco Rubenni

Francesco Rubenni van Rosso Fiorentino

Max1

ROSSO FIORENTINO Fiesole

De klank van Rosso Fiorentino

Natuurgetrouwe definitie van stemmen en instrumenten is een van de sterkste kanten van de luidsprekers van Rosso Fiorentino. Alle modellen van dit merk hebben deze eigenschap. Van de allerkleinste, de Pienza, tot en met de allergrootste, de Florentia, is realisme een van de meest in het oor springende eigenschappen. Tijdens mijn bezoek aan de Sala del Rosso, de luisterruimte van Francesco, hoorde ik de saxofoonsolo uit een Rachmaninov-symfonie. Francesco demonstreerde aan een groepje importeurs zijn flagship speaker de Florentia. Het leek wel of ik in het Concertgebouw zat.

De luidsprekers van Francesco Rubenni klinken zoals de man zelf overkomt: precies en nergens overdreven. Rosso Fiorentino verdient het om door veel hifi- en muziekliefhebbers eens grondig beluisterd te worden.

Malibran set met Unico versterking

ROSSO FIORENTINO SIENA

Beeldimpressie Rosso Fiorentino

Assortiment Rosso Fiorentino

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog