scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | analogue audio products

Even voorstellen

Mijn naam is Wim van Kraanen van Analogue Audio Products, importeur van high-end audio-apparatuur. Wij leveren hoogwaardige analoge of analoog klinkende audioproducten aan onze dealers, dus niet rechtstreeks aan particulieren.

Deze website is niet een standaardwebsite, met een plaatje en een praatje. Ik heb deze bedoeld en ingericht als een verslag van persoonlijke luisterervaringen, een verwoording van opgedane kennis en vooral een weergave van gepassioneerde muziekbeleving. Het doel? Informatie verschaffen over het bereiken van een zo natuurlijk mogelijk geluid.Analogue Audio Products

Ik val direct met de deur in huis, dan weet u even waar het heen gaat.

Mijn visie op geluidsweergave

Dit is het resultaat van bijna 40 jaar ervaring met muziekweergave:

  1. De bron kan het beste een draaitafel zijn.
  2. De kabels kunnen het beste van koperlitze zijn.
  3. De versterking kan het beste volledig met buizen gebeuren.
  4. De luidsprekers kunnen het beste van het dynamische type zijn.
  5. De netkabels moeten van koperlitze zijn gemaakt.
  6. De netstroom moet passend gefilterd worden, dus niet teveel en niet te weinig.

Ons gehoor: het ultieme meetinstrument

Deze zes conclusies zijn wat mij betreft komen vast te staan met het meest kritische ‘meetinstrument’:  het gehoor.  Maar de ene persoon hoort toch anders dan de andere persoon? Nee hoor, behoudens gehoorafwijkingen hoort vrijwel iedereen hetzelfde. Alleen wordt hetzelfde geluid soms anders gewaardeerd.

Een enkeling houdt van scherp geluid en sommige mensen houden van overdreven bassen. Maar de meeste mensen houden van een beetje warm, dynamisch, ritmisch, vol, evenwichtig, niet scherp, transparant, ruimtelijk en natuurlijk (d.w.z. oorspronkelijk) geluid. Soms wordt het woord "analytisch" in negatieve zin toegepast. Bijvoorbeeld: "de cd-speler klinkt analytisch en de platenspeler niet". Dit is eigenlijk fout, want analytisch behoort te betekenen: net zoals de opname.

Kernwaarden van Analogue Audio Products

1. Dienstverlening die heel ver gaat

Als u bij uw dealer een apparaat of luidspreker heeft beluisterd en u wilt het goedkopere of duurdere model ernaast horen, maar de dealer heeft die net niet in huis, maak dan een afspraak: u bent welkom voor een exclusieve luistersessie in Nieuwegein. Houd ook uw dealer hiervan op de hoogte.

Een platenspeler afregelen, een buizenversterker upgraden of uw Adamantes-luidsprekers een second life geven doen we ook heel graag voor u tegen zeer aanvaardbare kosten: we doen het met liefde en plezier.

2. Apparatuur die natuurgetrouw klinkt

Bij ons geen wedloop in aantallen Watts of nog meer nullen achter de komma bij de THD. Muziekweergave staat voorop.

Waar wij voortdurend naar zoeken en wat we gelukkig ook vinden, is juist die combinatie van apparatuur, kabels en luidsprekers die meer is dan de som der delen. En soms is het niet eens een kwestie van apparatuur maar van akoestiek.
Ook daarin adviseren wij en enkele akoestiekaanpassingen kunt u bij ons live beluisteren.

3. Betrouwbare fabrikanten die onze filosofie delen

De merken die wij voeren, voeren we al jaren. Dat heeft niets met gewoonte te maken of met afspraken. En toch komt het zelden voor dat we stoppen met een merk. Hoe dat komt?

Onze selectie hebben we gedaan op basis van onze visie en filosofie. Onze keuzes worden niet gemaakt op basis van mogelijke commerciële eigenschappen, maar alleen op basis van de vraag of de producten van een merk voldoen aan onze gehoormatige eisen en aan de hoge eisen die wij stellen aan bouwkwaliteit en gebruikte componenten. Vervolgens leren we in de loop der jaren de producten van een merk heel goed kennen. We weten dan hoe die producten ingezet kunnen worden om het uiteindelijk doel, namelijk maximaal muziekplezier te bereiken.

Dealers in België en Nederland

Wij zijn gevestigd in Nieuwegein (onder Utrecht) en hebben twee luisterruimtes. Toch is het geen winkel waar u zomaar even langs kunt komen om iets te bespreken of beluisteren. Daarvoor zijn in eerste instantie onze dealers in Nederland en België; zij kennen u, onderhouden de contacten met u en verzorgen in hun luisterruimten luistersessies voor geïnteresseerden.

Ons dealernetwerk telt meer dan 20 dealers in Nederland en België. Via de knoppen hieronder ziet u wat zij op voorraad hebben en wat de contactgegevens zijn.

Privé-luistersessie

Luisterruimte

U bent op zoek naar nieuwe apparatuur en u heeft bij uw dealer iets gezien dat u aanstaat. Natuurlijk wilt u eerst weten hoe het klinkt in combinatie met bepaalde andere apparatuur. Misschien kunt u dan uw apparatuur meenemen naar de winkel of misschien kan uw dealer bij u thuis langskomen om een en ander aan te sluiten.

Maar wat als u zich dan afvraagt hoe het goedkopere of duurdere model in datzelfde gamma klinkt. Of toch dat ene andere merk?

Stel dat uw dealer die specifieke combinatie nu net niet kan laten horen, kunt u via hen of rechtstreeks via deze website een luisterafspraak met ons maken. Wij reserveren dan een kleine middag exclusief voor u (en indien gewenst uw dealer) en dan kunt u in alle rust de apparatuur beluisteren waar u interesse in heeft.