scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | afspelen > the cartridge man > cartridges

The Cartridge Man.

Len Gregory was de man achter The Cartridge Man, meer dan dertig jaar bezig geweest met analoge geluidsweergave - van het produceren van grammofoonplaatopnamen tot kwaliteitselementen en draaitafelarmen. The Cartridge Man was het prototype nooit aflatende perfectionist en maakte alles in eigen huis. In oktober 2020 is hij overleden.

Analogue Audio Products levert elementen van The Cartridge Man en Lyra, draaitafelarmen van Nottingham Analogue, Fletcher Audio, Hadcock en The Cartridge Man.

Uw geluid wordt nooit beter dan de bron

Heel lang ben ik bezig geweest met het zoeken naar een mm-element (moving magnet) dat de resolutie heeft van een mooie mc (moving coil), maar niet de nadelen van mc. Mc kan prachtig zijn, ook ik heb er veel van genoten. Maar elke keer na het monteren en afstellen van een mooie mm, greep het emotionele effect me naar de keel: de muziek werd ineens één brok samenhang tussen klank, emotie en ritme. Helaas hoorde je snel weer het nadeel van verlies aan hoog.

Music Maker III

Het moving magnet element Music Maker III van The Cartridge Man (Len Gregory) vind ik op het gebied van natuurlijkheid en oorspronkelijkheid beter dan vele MC's op de hifimarkt. En zeker beter dan MC's met een verhoogde output.

Dit moving magnet (MM) cartridge heeft een output van 4,5 mV; de naaldkracht mag liggen tussen 1,45 en 1,65 g. De naaldvorm is een moderne "Complex Line Contact" en blinkt uit in volgzaamheid in 'lastige' passages. Het klankbeeld van dit element is daardoor het meest open en neutraal in deze en hogere prijsklassen. De combinatie van de dynamiek en laag- en hooginformatie kan wedijveren met vele MC's, maar de vloeiendheid en eenheid is fenomenaal. De verfijning is hoog, het hoog loopt ver door, het geluid is vloeiend, dynamisch en ritmisch. Dus: LEVENSECHT.

The Cartridge Man
The Cartridge Man Music Maker III

Bovendien is een groot voordeel van de MMIII de hoge output die deze genereert, dus de phonotrap kan eenvoudiger zijn. Het muzikale effect is alsof je op de eerste rij zit.

De MMIII heeft wereldwijd prachtige recensies gekregen die u bij ons kunt aanvragen per e-mail.

Adamantes

MUSIC MAKER III ELEMENT

Music Maker Master en Music Maker Classic

Spreekspoel

MUSIC MAKER CLASSIC

Music Maker Classic

Als de MMIII dan zo goed is, wat kan er dan nog worden verbeterd? Vijftien jaar eindeloos modificeren en testen levert uiteindelijk het bewijs dat een uitstekend product nog beter kan worden gemaakt. De Music Maker Classic is dan ook zo genoemd omdat dit een classic is of gaat worden.

De basis is uiteraard de Music Maker III, maar dan met vier 99,99% zilverspoelen, een nieuwe demping en diverse andere verbeteringen waarover Len Gregory liever zwijgt. Het eindresultaat is, en laat ons dit aan u demonstreren, dramatisch beter dan MMIII: deze resolutie, dynamiek, hoog- en laagweergave hoorde u nooit eerder van een moving magnet element. De bonus is bovendien een gratis Isolator.

Het kiezen van een element is een persoonlijke zaak

Het kiezen van een element is iets persoonlijks en niet gemakkelijk. Je kunt niet zomaar alles even proberen. Als u iets bijzonders zoekt, vergeet dan niet (bij ons) te komen luisteren naar de MMIII en de MM Classic van The Cartridge Man.

Music Maker Master

MC-elementen werden ook steeds beter. Mede daarom heeft Len Gregory zich ingespannen om zijn MM-principe nog verder door te ontwikkelen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de Music Maker Master: een element dat kan wedijveren met vele MC's.

De Cantilever van de Master is van saffier en niet van aluminium of boron. De naaldvorm is nog verder verbeterd. De demping is verbeterd en de meegeleverde Isolator is aangepast aan de kwaliteiten van de Master. Enkele wijzigingen in het binnenwerk wil The Cartridge Man niet vrijgeven. De aanbevolen naaldkracht ligt tussen 1,45 en 1,55 g.

Wij stellen uw draaitafel af

Als u een Nottingham Analogue of Fletcher Audio draaitafel heeft besteld bij een van onze officiële dealers, kan uw nieuwe aanschaf (als u dit wilt) tegen een geringe bijbetaling door mij persoonlijk worden afgeregeld. Dit garandeert een 100% optimaal resultaat. Het recept kan nog zo goed zijn, het is de kok die het eindresultaat bepaalt.

Fouthoekschaal, elementpositie, dwarsdrukcompensatie, VTA, azimuth, naalddrukmeter, waterpas en pincet zijn zo wat begrippen en gereedschappen die voorbij komen als u dit zelf wilt doen. Bij Cartridges hebben we daar al wat over gezegd. Met deze tools beginnen wij ook, maar we eindigen met afstelling puur op het gehoor. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Onze meerwaarde

Maak gebruik van onze dienst om tegen een geringe vergoeding uw draaitafel, de arm en het element optimaal af te stellen. Voor ons is het dagelijks werk. Laat het uw dealer weten en/of stuur ons een mailtje. Dan gaan we dat voor u doen.

Nottingham Analogue Space arm

NOTTINGHAM ANALOGUE SPACE ARM

Ingezonden ervaring


Nottingham Analogue/Music Maker III

Geplaatst op 23/11/2014 om 10:024
Door Arie de Rooij uit Vlaardingen

Daar stond hij dan, een jaar in de kast, de Interspace die mij als het ware heel zielig aankeek en wilde zeggen; " toe, maak eens een afspraak om mij eens te laten repareren, ik heb jarenlang mijn uiterste best gedaan om voor jou het beste uit de groef te halen en vanwege jouw onoplettendheid ben ik nu niets meer dan een afgeschreven museumstuk!" Dus heb ik contact opgenomen met Wim en was de NAS nog hetzelfde weekend in Nieuwegein. Helaas was het niet mogelijk om de Ace-Spacearm niet zelf te reparen en is naar Engeland gegaan waar de arm voor een heel schappelijke prijs weer gerepareerd werd, inclusief nieuwe NAS bedrading en die is werkelijk zeer,zeer goed !Chapeau ook ook aan Nottingham Analogue voor het meesterstukje wat jullie gedaan hebben !

Helaas was de Lyra Dorian cartridge ook overleden en als echt MC freak kostte het wel wat moeite om mij te overtuigen van de Music Maker III MM element, maar ik ben overtuigd, wat een infomatie weet dat uit de groef te toveren


Nottingham Analogue Interspace met Interspace Arm en Music Maker III cartridge

Geplaatst op 2/10/2008 om 17:26:001
Door Fernand vH uit Belgie

Een wereld van verschil: kon zopas een stuk van Schubert te beluisteren voor piano en viool, nog uitgevoerd door Arthur Grumiaux zaliger. Formidabel zeg, in feite weten de mensen (ik incluis) niet wat HiFi is, nog nooit hoorde ik zo duidelijk de klank van het hout van de viool en de diepte van de piano, werkelijk, NAS is zijn geld meer dan waard, maar hoe dat communiceren naar de mensen toe!?

Ik dank je hartelijk, zonder uw klantvriendelijkheid was dit - in moeilijke omstandigheden (ziekte) - nooit mogelijk geweest.Maar ook zonder dhr. Wim De Craene was dit niet mogelijk geweest: wil je dit mede delen aan Wim? grtz, fernand vh.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog