scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Living VoiceDe Vox Olympian.

Living Voice heeft in de top van het gamma een luidspreker neergezet die op zijn minst als 'opvallend' kan worden omschreven. Zo verliep mijn kennismaking met de Vox.

Analogue Audio Products levert luidsprekers van Diapason, Living Voice, Opera, Rosso Fiorentino en Unison Research.

München 2013

Dit moet ik toch even kwijt: voorzover ik het heb kunnen nagaan, heeft de Nederlandse pers geen enkele melding gemaakt van de demonstraties van de Living Voice Vox Olympian luidsprekers door Kevin en Lynn Scott in mei 2013 op de High End show in München. Dat is onbegrijpelijk.

Hoe de Vox Olympian ontstaan is

De Vox Olympian is een meesterproef. Niets meer en niets minder. De uitdaging was de beste luidspreker ooit te maken, vergeleken met welke luidsprekerfabrikant dan ook en in welke prijsklasse dan ook. Vervolgens moest deze luidspreker gemaakt worden vanuit het carte blanche principe: alles loslaten wat we weten, opnieuw beginnen, think outside the box. Ten slotte moest de afwerking, uitvoering en materiaalkeuze op eenzaam niveau komen. Het hele project: cost no object. Het gaat ook niet om geld bij deze weergever, het gaat om: de meest natuurlijke muziekweergave bereiken door de beste luidspreker ooit te maken. Punt. Van die ambitie werd ik wel een beetje stil.

Luisterruimte

Niet alleen heeft de demonstratie op mij een diepe indruk achtergelaten, een luisterronde langs de andere fabrikanten maakte mij duidelijk dat Living Voice op eenzame hoogte staat qua natuurlijkheid in geluidsreproductie. Een realistischer en mooier klinkend systeem heb ik zelfs, waar en wanneer dan ook, nog nooit eerder gehoord en zal ik waarschijnlijk ook niet meer horen (tenzij ik naar de fabrikant zelf in Engeland afreis).

Ik wist dat we in “de audio” al heel ver gekomen zijn, maar dat de aloude gewone cd zo’n liveperformance kan neerzetten, had ik nog niet eerder ervaren. Klopt, voor het geld van de Living Voices waarmee gedemonstreerd werd koop je een huis. Ik denk dan ook niet dat ik in Nieuwegein extra parkeerplaatsen en een ordedienst moet inhuren om de toevloed aan potentiële kopers in goede banen te leiden. Dat zal niet hoeven en ik maak u geen deelgenoot van mijn luisterervaring omdat ik denk dat Nederland een interessant afzetgebied is voor luidsprekers in deze prijsklasse.

Het gaat me meer om de vaststelling dat als een luidsprekerfabrikant zo compromisloos met muziekreproductie bezig is en in staat is zo'n hoog niveau in natuurlijke weergave te bereiken als Kevin en Lynn Scott van Living Voice met deze Vox Olympian, ik me alleen maar gelukkig prijs betaalbare versies van Living Voice luidsprekers in onze demoruimte te hebben staan die een klein beetje in de schaduw mogen staan van de olympische giganten. De Vox dient als stemvork voor de andere Living Voice luidsprekers, en dat kun je bijvoorbeeld in de Auditorium R3 terughoren: levensecht en dankzij het hoge rendement een onwaarschijnlijke dynamiek, ook uit kleinere versterkers.

Bezeten van muziekweergave

Wat me voorts raakte is de manier waarop ze met hun professie omgaan: wijzigingen aan de Vox Olympian worden uitgevoerd op maandelijkse basis. Bijna letterlijk dag en nacht zijn ze bezig hier de beste luidspreker ter wereld neer te zetten, en steeds zijn de twee aan het uitproberen wat er moet gebeuren om de muziekweergave wederom op een iets hoger plan te brengen. Dat is precies de filosofie die we hier bij Analogue Audio Products hebben. Kijk bijvoorbeeld ook eens wat ze tijdens de show met de stroombehandeling hebben gedaan.

Meer informatie over deze show en wat anderen ervan vonden kunt u nalezen na het openen van de volgende links:

High-end Munchen 2013

Vox Olympian

living voice vox olympian

Klik voor grotere foto's

Beeldimpressie Living Voice

Assortiment Nottingham Audio

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog