scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | audioaccessoires > audiomeubels > MUSIC TOOLS

Music Tools.

Music Tools is een gerenommeerd Italiaans merk voor design audiomeubels. Ze zijn bedoeld om zich niet alleen fraai aan uw interieur, maar ook om zich gehoormatig aan uw apparatuur aan te passen.

Analogue Audio Products levert audiomeubels van Music Tools.

Kenmerken

Alle audio-apparatuur heeft via het meubel een akoestische terugkoppeling met het in de luisterruimte weergegeven geluid. De manier waarop het meubel de ongewenste trillingen tegengaat en dempt, heeft een effect op de uiteindelijke geluidskwaliteit. Het is eigenlijk een onvoorstelbaar fenomeen hoe de kwaliteit van het audiomeubel de geluidskwaliteit kan bepalen. Op onze pagina meubels kunt u meer lezen over dit verschijnsel.

Alle Music Tools meubels hebben als doel de ongewenste akoestische terugkoppeling zoveel mogelijk terug te dringen.

Music Tools meubels zijn veelal wat kostbaarder dan meubels van diverse andere merken. De hogere prijs is mede een gevolg van de transportkosten vanuit Italië. De prijs vertaalt zich wel in een hogere kwaliteit wat betreft geluid en afwerking. 200 euro meer kost gerekend over 10 jaar: 5 eurocent per dag. Waarom beknibbelen op het meubel als u ook voor de apparatuur in het beste heeft geinvesteerd?

In onze showroom in Nieuwegein is de gehele collectie Music Tools te bezichtigen. E-mail of bel (030) 604 43 42 voor het maken van een afspraak. Alle maten staan duidelijk in de brochure aangegeven.

Adamantes

MUSIC TOOLS AUDIOMEUBEL

Audiovoeten: Floor Savers

Forr Saver Stainless StillSpreekspoel

FLOOR SAVER stainless still/GRAPHITE

De Floor Saver van Music Tools zorgt voor het opvangen van een spike, ter bescherming van de onderliggende vloer, zonder dat werking van de spike teniet gedaan wordt.

De ontkoppeling van een apparaat of luidspreker blijft dus gewoon in stand, en uw vloer heeft niets meer te lijden.

SottopunteLinks de Graphite en Stainless Still. Voorts hebben we de Sottopunte, een setje universele onderlegschijfjes.

Audiovoeten: Spike Hull

Spike Hull

Spike Hull

spike hull

De Spike Hull bestaat uit twee delen, een spike en een opvangschijf, die samen in een aluminium huis gemonteerd zijn. De Spike Hull is gemaakt voor toepassing onder luidsprekers en audioracks, of onder individuele apparaten. Leverbaar in twee kleuren, rood en zwart.

Audiomeubel Alica

Music Tools Alica is ons meest verkochte audiomeubel. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de prachtige afwerking, de keuze uit drie kleuren en de wijze waarop Alica zich in het interieur kan inpassen. De legborden bestaan uit een extra stijf aluminium honingraat profiel met daaromheen gefineerd hout. Het fineer is geen kunststof maar echt houtfineer in drie kleuruitvoeringen: kersen, licht eiken, wengé en zwart.

Alica is verkrijgbaar in vier hoogtes en twee breedtes (nl. 62 cm en 100 cm). Het meubel staat rotsvast op de 4 verstelbare kegels. Elke legger kan 90 kilo gewicht dragen. Door de rigide honingraatstructuur ontstaat er een mooie afvoer van ongewenste resonanties.

Alica

De Alica is ook leverbaar als tv-meubel.

Adamantes

MUSIC TOOLS ALICA

Audiomeubel Isostatic

De Isostatic kunnen we een klassiek audiomeubel noemen. Zo hebben de "echte" audiomeubels er van begin af aan uitgezien. Dit visuele aspect heeft te maken met het doel om de beste geluidskwaliteit te verkrijgen. Daarvoor moet de audioapparatuur zoveel mogelijk geisoleerd staan van de omgeving (iso) en zo stabiel mogelijk staan (static). Als de beste geluidsapparatuur op Isostatic wordt geplaatst is de geluidsverbetering direct hoorbaar.

Isostatic is verkrijgbaar in zwart of zilver. Het systeem is modulair opgebouwd, dwz. de elementen worden op elkaar gestapeld. De glasplaten bestaan uit 3 lagen glas van verschillende dikte. Hiermee wordt het probleem van de glasharde klank van gewone glazen meubels geheel vermeden. Elke glasplaat is door middel van verstelbare kegels van het meubel losgekoppeld.

FiilinAlle holle ruimtes zijn gevuld met Fillin. Dit is speciaal door Music Tools vervaardigd dempingsmateriaal. Fillin is ook los verkrijgbaar voor het vullen van luidsprekerstandaards.

De afwerking kan naar keuze met zilver of goud uitgevoerd worden. Isostatic is verkrijgbaar in 2 breedtematen voor het glas: 55 cm (Isostatic) en 65 cm (Isostatic Grand).

Isostatic

Isostatic

MUSIC TOOLS isostatic

Audiomeubel Isosquare

De Isosquare is een vierkant modulair high end meubel dat stapelbaar is. De legborden en het meubel zelf kunnen op alle plaatsen met de verstelbare cones (zie detail hiernaast) waterpas worden gesteld.

Het metaal is gedempt met Music Tools Fillin. Het legbord is meerlaags met in het midden een dempende tussenlaag (zie detail hierboven).

De mogelijke kleuruitvoeringen voor het houten deel zijn: licht eiken, wengé en zwart. De mogelijke kleuren voor het metaal zijn: silver satin en zwart satin.

IsosquareHet legbord meet 60 cm breed en 52,5 cm diep. De 2 mogelijke hoogte-uitvoeringen zijn 28 cm en 38 cm.

Een groot voordeel van een audiomeubel met vier poten is dat er geen middenpoot achter is, waardoor alle kabels vrij aangevoerd kunnen worden.

 

Isosquare

MUSIC TOOLS isosquare

Audiomeubel Isoshelf

Music Tools Isoshelf is een goedkopere uitvoering van Isostatic.

De afwerking is wat soberder en de glasplaten bestaan uit 2 lagen glas. De ontkoppeling van de glasplaten is naar keuze met rubbers (standaard) of spikes.

IsoshelfIsoshelf is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Isoshelf

MUSIC TOOLS isoSHELF

Audiomeubel Coro

Music Tools Coro is een serie audio/video-meubels waarop mooi vormgegeven apparatuur prachtig uitkomt. De glasplaten zijn door middel van rubbers van het metalen frame ontkoppeld.

Music Tools Coro is verkrijgbaar in 2 breedtes: 58 cm (Coro) en 96 cm (Gran Coro). Kabels kunnen in de goot aan de achterkant weggewerkt worden.

Coro is naar keuze plaatsbaar op kegels of zwenkwielen. Elke glasplaat kan een gewicht van 90 kg dragen.

Coro

Coro

MUSIC TOOLS CORO

Luidsprekerstand Entasis

Tool One

ENTASIS

De kolom van Entasis is met zand te vullen. Daarmee ontstaat een prima stevige standaard. Behalve met droog zand kan Entasis ook afgevuld worden met Fillin.

EntasisDe hoogte is naar keuze 50, 60 of 70 cm. De spikes zijn naar keuze zilverkleurig, goudkleurig of zwart. De ringen rond de kolom zijn naar keuze zilverkleurig of goudkleurig.

Luidsprekerstand Fultur

Fultur

FULTUR

Music Tools Fultur is verkrijgbaar in de hoogtes 60, 70 of 120 cm. 120 cm is bedoeld voor de achterluidsprekers bij een surround systeem.

FulturFultur is vanuit de fabriek gevuld met FILLIN.

Luidsprekerstand Tool One

Tool One

TOOL ONE

Tool One is misschien wel een van de beste luidsprekerstandaards. Er zijn twee hoogtes mogelijk: 60 en 67 cm.

EntasisTool One is vanuit de fabriek gevuld met Fillin. Door middel van verstelbare spikes is de standaard volkomen stabiel te plaatsen. Tool One is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart. De spikes kunnen zilverkleurig, goudkleurig of zwart zijn.

Ze zijn respecievelijk 19 en 22 kg zwaar.

Opbergsystemen voor cd, dvd en elpee

Music Tools heeft diverse opbergsystemen voor cd 's, dvd 's en elpees. In het meubel voor dvd's kunnen ook cd's worden opgeborgen. In het meubel voor cd's zitten de planken dichter bij elkaar: dvd's kunnen daarin niet rechtop staan. Als het meubel onderin ook een aanpassing heeft kunnen in het meubel elpees worden opgeborgen.

Het maximum is 800 cd's in een meubel. Er zijn 2 breedtes mogelijk, nl. 62 en 102 cm breed. De houtsoorten zijn het donkere wengé en licht eiken. In kersen zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.

Max1

cd/dvd/elpee opbergrek

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog