scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Living VoiceHet merk Living Voice.

De grote luidsprekermerken maken goede luidsprekers. Maar de juweeltjes bevinden zich onder de kleinere merken. Juweeltjes uit ons importprogramma zijn de Diapason Adamantes III, de Callas monitor/Grand Callas van Opera Loudspeakers/Unison Research en de Rosso Fiorentino Fiesole. Kan Living Voice een nieuw juweeltje aan deze lijst toevoegen?

Analogue Audio Products levert luidsprekers van Diapason, Living Voice, Opera, Rosso Fiorentino en Unison Research.

Waarom ik Living Voice wilde opnemen

Al geruime tijd ben ik bekend met het Engelse luidsprekermerk Living Voice. Het is nu eindelijk gelukt dit legendarische merk aan ons assortiment toe te voegen.

Waarom? Ik was nog op zoek naar luidsprekers met een relatief hoog rendement, omdat ik overtuigd ben van het superieure geluid van buizenversterking. Een hoog rendement betekent dat de luidsprekers ook met versterkers met een laag vermogen zonder vervorming behoorlijk luid kunnen spelen en, wellicht nog belangrijker, impulsen krachtig kunnen neerzetten. Plus ... ik had de single-ended EL34 versterker Simply Italy van Unison Research in de showroom staan en die speelde met zijn 2x12 Watt de pannen zó overtuigend van het dak dat ik per se wilde horen wat deze versterker zou doen met 'echte' hoogredementsluidsprekers.

Tip van Tom

Het enorme succes ervan bij de afnemers deed me plotseling terugdenken aan de aanbeveling die Tom Fletcher van Nottingham Analogue draaitafels me in 1997 deed: “Wim, maybe this brand is interesting for you. It will match perfectly with your small tube amplifiers”.

Ik was toen even gaan luisteren in de luisterruimte van Living Voice op de hifi-show in Heathrow waar inderdaad een paar vloerstaanders stonden te spelen op een kleine buizenversterker. Het geluid vond ik direct overtuigend. Toch heb ik destijds geen contact gezocht met de makers van Living Voice. Tja, wat is wijsheid? We bestonden toen nog niet zo heel lang, en ik wilde me vooral concentreren op de andere luidsprekermerken Diapason en Opera; plus ... zojuist was ik ook al importeur geworden van de hoogrendementluidsprekers van Zingali.

Zingali 'doen' we inmiddels al heel veel jaren niet meer. Dit gemis is niet zo groot, omdat Diapason-luidsprekers ook een redelijk hoog rendement hebben en de meeste Opera-luidsprekers tevens een keurig impedantiegedrag kennen. En één specifiek kenmerk van de Zingali-klank wordt behoorlijk goed benaderd door Rosso Fiorentino. Maar ... een nog hoger rendement zou een groter gemak in de muziekweergave kunnen brengen.

In het najaar van 2012 hoorde ik dat de Nederlandse importeur van Living Voice was gestopt met het merk. Het contact met de fabrikant was snel gelegd en het bleek dat zij en ik voor een groot deel hetzelfde dachten over geluidsweergave en muziekbeleving in de huiskamer. Toen de Living Voices eindelijk binnenkwamen kon ik niet wachten ze aan de Simply Italy te hangen ...

Geduld ... is een schone zaak, maar in dit geval zeer lastig op te brengen.

Living Voice Avatar

AVATAR

Klik voor grotere foto's

Living Voice & Simply Italy

Santos

red rosewood

Eindelijk de Living Voices in onze luisterruimte

De volgende dag was het eerste wat ik deed de Auditorium R3 aansluiten op de Simply Italy buizenversterker van Unison Research, want daar was het allemaal om begonnen. De speakers werden in de ruimte geplaatst volgens de aanwijzingen in de customers manual. Ook nu weer werden de hoge verwachtingen volledig waargemaakt. Met maar 12 Watt werd de kleine versterker toch wel een podiumbeest. Klankschoonheid en subtiliteit worden gepaard aan kracht en dynamiek.

Na enkele dagen afwisselend boven en beneden naar de twee verschillende modellen te hebben geluisterd, vroeg ik mij af wat het nu vooral was waardoor ik Living Voice zo was gaan bewonderen. En dit is het antwoord: de luidsprekers van Living Voice maken van cd-weergave een vrijwel analoge weergave.

Het resultaat was en is boven verwachting, de combinatie met de Simply Italy is precies zoals ik gehoopt had. De openheid en muzikaliteit van deze buizenversterker heeft nu een extra dimensie gekregen, namelijk autoriteit. Voer 'm maar gerust een symfonie of een ander goed bezet werk, hij zet het neer alsof het geen moeite kost.

De mensen achter Living Voice

De fabrikant is met recht van spreken overtuigd van de bijzondere eigenschappen van zijn merk. Living Voice wordt geproduceerd door Kevin en Lynn Scott. Een aardig detail is dat hun bedrijf dichtbij dat van Nottingham Analogue Studio is gevestigd.

Kevin vertelde me dat zijn luidsprekers vooral goed in staat waren om mooie klassieke opnames weer tot leven te brengen. Ik hoorde direct wat hij bedoelde. Instrumenten als concertvleugel, viool en cello krijgen een klankrijkdom zoals je alleen hoort tijdens een concert.

Genieten

En nu zit je thuis ook nog eens op de beste plek in de zaal. Wat een klankschoonheid waarin je je kunt koesteren. Wonderlijk. Snel enkele mij zo vertrouwde singer/songwriter opnames geprobeerd. De fijngevoeligheid waarmee de stem ten gehore werd gebracht, was ook voor mij op een ongekend hoog niveau.

De mensen van Living Voice verwoordden het in hun documentatie als volgt: A good loudspeaker is not strictly about aspects of 'hi-fi sound quality,' it is about creating a musical coherence and coordination. Vrij vertaald: Bij het maken van een goede luidspreker draait het niet zozeer om de cijfertjes die staan voor 'hifi-geluidskwaliteit': het gaat veel meer over het creëren van muzikale samenhang en timing. En daar kunnen we het alleen maar gloeiend mee eens zijn!

Max1

AVATAR

Ervaringen van gebruikers


Living Voice en Phantom Cable

Geplaatst op 10/07/2017 om 08:51:44
Door Pascal

Hallo Wim,
Ik wil je nog bedanken voor je super bijdrage aan mn systeem!
Het klinkt perfect bij me, alle facetten kloppen. De luidsprekers met jouw Phantom Cables zijn een lust voor het oor en het lichaam.
De Living Voice (OBX RW2), die ik helaas voor jou gebruikt heb gekocht, zijn luidsprekers die zo ongelooflijk goed zijn.....ja er hangt wel een prijskaartje aan, maar ze zijn het dubbel en dwars waard.

Met vriendelijke groeten,

Pascal

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog