scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Unison ResearchSimply Italy van Unison Research.

25 jaar geleden startte professor Gianni Sacchetti het bedrijf Unison Research. In de jaren daarvoor had hij een leerstoel aan de universiteit van Padua. Zijn eerste product was de Simply Two (hieronder, nu uit productie).

Unison Research maakt buizenversterkers, cd-spelers, hybride versterkers en luidsprekers.

Al deze producten hebben wij in het verleden met plezier gedemonstreerd en aan tal van dealers in de Benelux geleverd; nog steeds staan wij er volledig achter. Het importeurschap hebben wij echter inmiddels overgedragen aan Monitor Audio Nederland, (035) 629 54 91, info@monitoraudionederland.nl. Heeft u een vraag over een van de Unison Research-producten, dan zal de nieuwe importeur u graag helpen.

De voorvaderen van de Simply Italy

S9 buizenversterker Unison Research

De Unison Research Simply Two had de meest eenvoudige buizenversterkerschakeling die mogelijk was: single-ended met slechts één eindbuis per kanaal. Omdat deze schakeling zo eenvoudig is, klinkt hij erg goed. Single-ended kan alleen maar puur klasse A zijn. Het heeft maar één nadeel en dat is het relatief lage vermogen. Van de Simply Two zijn wereldwijd ruim 10.000 apparaten verkocht.

Vele jaren later werd de Simply Two opgevolgd door de S2. Daarna weer door de S2K en naast deS2K werd de Simply Two weer opnieuw uitgebracht in een verbeterde versie: de Simply Two Limited Edition. De S2K werd uiteindelijk opgevolgd door de Preludio.

Omdat Unison Research nu 25 jaar bestaat, heeft Sacchetti het concept opnieuw bekeken en met de kennis van nu een aantal verbeteringen daarin doorgevoerd. Het resultaat: de Simply Italy. Het is zijn visie op hoe een simpele met hoogwaardige componenten uitgevoerde schakeling hoort te zijn.

Naast een mooi geluid kenmerken de buizenversterkers van Unison Research zich door een aangename vormgeving met houttoepassingen die tevens dienst doen ter vermindering van de microfonie van het metalen chassis.

Hoogwaardige componenten

Maar eerst nog even over de naam: het apparaat heet Simply Italy om te herdenken dat Italië in februari 1861 (dat was ten tijde van de introductie 150 jaar geleden) tot één natie werd verenigd. Voor de Italianen was deze eenwording een enorme overwinning en een stap vooruit, vandaar de verwijzing.

Unison Research Simply Italy

PRODUCTIELIJN SIMPLY ITALY

Klik voor grotere foto's

Sacchetti heeft allereerst het verder optimaliseren van de uitgangstrafo's aangepakt. Dat was mogelijk door nieuwe productiemethoden toe te passen waaraan veel handwerk komt kijken. Met deze nieuwe uitgangstrafo's kan de EL34 eindbuis bijna als een triode functioneren; mede daardoor kan de terugkoppeling relatief heel erg laag zijn.

Extra veel aandacht is er besteed aan de voedingstransformator. Deze is een in eigen huis ontwikkelde ringkerntransformator die zorgt voor minimaal elektrisch verlies en voor optimale spreiding van de magnetische flux. De voeding van de Simply Italy is het beste te omschrijven als 'quasi dual mono'.

Voor de Simply Italy zijn de beste onderdelen gebruikt, waaronder niet-inductieve weerstanden waar dit mogelijk is en een motorgestuurde ALPS potmeter.

Schakelaar voor terugkoppeling

Midden tussen de buizen is een schakelaar die bijna uniek is te noemen. Niet dat er geen versterkers bestaan met instelbare tegenkoppeling, maar bij de Simply Italy kan er gewoon spelend gekozen worden voor de mate van tegenkoppeling die jij zelf het beste vindt klinken.

In de stand 'hoog ' is de tegenkoppeling eigenlijk al laag, nl. 5 dB, de stand die de ontwerper zelf optimaal vindt. De stand 'laag ' geeft een grotere ruimtelijkheid, betere timing, maar ook minder controle over de luidsprekers. In deze stand is de terugkoppeling zo laag mogelijk en bijna nul, namelijk slechts 1,5 dB.

Bijna alle versterkers (buizen en transistoren) werken met tegenkoppeling. Tegenkoppeling, of beter gezegd terugkoppeling, betekent dat het uitgangssignaal sterk verzwakt weer wordt aangeboden aan de eerste versterkertrap. Bij een buizenversterker is dit meestal de kathode van het eerste buisje. Met de terugkoppeling gaat de versterker zichzelf controleren.

Schakelaar Simply Italy

Terugkoppeling is instelbaar

Effecten van terugkoppeling

Unison Research S9 buizenversterker

In de jaren tachtig kwamen er veel met name Japanse transistorversterkers op de markt met een erg hoge tegenkoppeling. Deze versterkers hadden zeer lage vervormingscijfers tot ver achter de komma. Dat stond goed in de folder en in die tijd dacht men werkelijk dat dat het beste was. Later kwam men er achter dat dit soort schakelingen wel zeer strak maar tegelijk heel erg geknepen en elektronisch klonken.

Enkele versterkers die met uitsluitend triode-buizen zijn uitgevoerd, kunnen zonder enige tegenkoppeling werken. Bepaalde audiofielen vinden dit het summum. Sacchetti is het hier niet mee eens. Naar zijn mening moet de tegenkoppeling wel zo laag mogelijk zijn, maar kan hij eigenlijk nooit helemaal weggelaten worden. En daarin biedt de Simply Italy dus een keuze, instelbaar tijdens het afspelen.

Afwerking

Bij de afwerking van de Simply Italy is niet over één nacht ijs gegaan. De bedieningsknoppen zijn bijvoorbeeld gedraaid van niet-magnetisch roestvrij staal. De grote diameter en het aanzienlijke gewicht geven de eigenaar een fluweelzacht vliegwielgevoel, waarmee heel precies de juiste stand kan worden gekozen.

De voorzijde bestaat geheel uit kersenhout. Dit dempt ongewenste resonanties van het chassis.

Bijgeleverd wordt een zeer complete en erg fraaie houten afstandsbediening.

Muzikale prestaties van de Simply Italy

Het geluid is puur Unison Research: verfijnd, genereus, natuurlijk en muzikaal. De mogelijkheden zijn groter dan het uitgangsvermogen doet vermoeden.

Het is heel uitzonderlijk, zo goed als deze Simply Italy speelt. Het gemeten uitgangsvermogen is nog steeds maximaal een Watt of 12, maar als je speakers niet al te moeilijk zijn en je speelt op een normaal (en we bedoelen dus niet 'laag') volume, dan merk je daar niets van.

Een overtuigend bewijs van wat de Simply Italyna een luistersessie teweegbrengt is dat we na de eerste demo's voor onze dealers er direct 14 hebben verkocht. Sommigen vonden hem klinken als de veelgeroemde Performance van Unison Research.

Vermogen versus rendement

Toch waren er ook kritische geluiden, en we zouden niet objectief zjn als we die zouden verzwijgen. Enkele dealers hadden tijdens de luistersessies enige twijfel of deze versterker in middelgrote tot grote kamers in staat zou zijn veeleisende luidsprekers aan te sturen. Als je de versterker in die omstandigheden confronteert met rock-concerten en grote symfonische werken, als je speelt in behoorlijk gedempte ruimten en tegelijkertijd ook eist dat hij dat met autoriteit neerzet, dan kunnen we daar heel kort over zijn. Dat kan de Simply Italy inderdaad niet. Tenzij ... en zo zitten wij als hi-end liefhebbers nu eenmaal in elkaar ... het rendement van de luidsprekers hoog tot zeer hoog is. En dat zette ons aan het denken.

Unison Research S9 buizenversterker

Twee EL34 eindbuizen

Een ideale combinatie met hoogrendements­luidsprekers

Unison Research Simply Italy buizenversterker

Unison Research SIMPLY ITALY IN KERSEN

Omdat we ook liefhebbers van een muzikale buizenversterker willen bedienen die een grotere luisterruimte hebben of 'zwaardere' muziek afspelen, hebben we de Living Voice luidsprekerserie in ons assortiment opgenomen. Behalve een muzikaal karakter met een schitterend hoog worden deze luidsprekers gekenmerkt door een zeer hoog rendement (93 tot 94 dB) waardoor de Simply Italy opeens (epo mag niet meer) wat extra spierballen erbij lijkt te hebben gekweekt. Versterkers van 2x70 Watt speelt hij in combinatie met de Living Voices met het grootste gemak weg. Als je dan weer bedenkt wat de aanschafprijs van deze buizenversterker is ...

  • 2x12 Watt
  • Single-ended klasse A
  • 2 x ECC82, 2 x EL34
  • 26 cm x 19cm x 35 cm (BxDxH)
  • Gewicht: 15 kg

Kom het zelf vaststellen

Natuurlijk, wij zijn enthousiast over al onze producten en merken. Anders zouden we ze ook niet voeren en blijven voeren. Alleen, soms komt er iets nieuws binnen dat net nog iets extra’s heeft, een product dat je niet meer loslaat omdat je weet dat het unieke kwaliteiten heeft. Dat is zo bij deze Simply Italy. We sloten hem aan en direct nadat de buisjes waren gaan gloeien was duidelijk dat we met zijn muzikaliteit afgezet tegen een relatief lage aanschafprijs iets heel bijzonders in handen hadden gekregen. We kunnen niet wachten om je deze versterker in onze luisterruimte, al dan niet in combinatie met de Living Voice luidsprekers, te laten horen.

Of u nu in de markt bent voor een nieuwe versterker of niet, kom genieten. Maak een 1-op-1 luisterafspraak met ons. U bent van harte welkom.

Klankkleur aanpassen

Triode 25Een buizenversterker biedt vele voordelen waar het gaat om de weergave. Een daarvan is dat je met een ander type buis de klankkleur of het karakter van de weergave kunt beïnvloeden. Voorts kunnen we de werking van een buis verbeteren door een behandeling, waardoor de klankkwaliteit verbetert.

Een ander voordeel van een aangepaste of nieuwe buis is dat de de versterker weer als nieuw klinkt. Met een buizenversterker zou je weleens langer kunnen doen dan met een transistorversterker.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog