scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | buizen > buisdempers

Duende Criatura.

Vroeger, als consument en gebruiker van buizenversterkers, was ik ook zeer nieuwsgiering naar het effect van buizendempers. Je probeert tenslotte alles te verbeteren. Ik kocht de bekende elastische ringetjes van siliconenmateriaal. Het verschil was direct duidelijk, maar later ontdekte ik dat het zonder toch mooier was: het geluid was wel wat strakker maar de typische losheid van de buizenversterker verdween. Mijn conclusie: "voor mij geen buizendempers".

Analogue Audio Products levert informatie over buizen, voor­versterker­buizen, eindbuizen, buizendempers, buismatching en upgrades voor eind­versterker­buizen.

Mijn kennismaking met Duende Criatura

Later, nadat ik mijn bedrijf gestoeld op buizen had opgestart, werd mij vaak gevraagd: "Waarom heb je geen buizendempers?" Ik antwoordde steevast dat ik ze geen "overall"-verbetering vond.

Na de kennismaking met de dempers van Duende Criatura, was ik echter direct om. Ik kon het merk nog niet verkopen, maar ik beval het merk iedereen aan die ernaar vroeg. Alles wordt beter met deze ringen: hogere detaillering in elk toonbereik, beter volgbare bas, grotere ruimtelijkheid, strakker laag. Maar geen ingesnoerd geluid. De losheid blijft.

Vermindering van microfonie en vervorming

Een buis is van glas. Het binnenwerk is van metaal. Omdat glas min of meer zoals een microfoon externe trillingen opvangt ontstaat microfonie.

Per verpakking worden twee ringen geleverd. Afwijkende maten kunnen speciaal voor u gemaakt worden. De prijs per stuk is dan de prijs van de opvolgende diameter in de prijslijst.

De Duende Criatura dempingsringen voor buizen verminderen zeer effectief de microfonie, vervorming en zelfoscillatie die bij toepassing van buizen in audioapparatuur onvermijdelijk zijn. Bij de juiste toepassing van deze ringen verbeteren ruimtelijkheid, definitie en controle van de bas. Tevens wordt het totale klankbeeld aanmerkelijk schoner.

De Duende Crituara dempingsringen zijn gemaakt van zuiver teflon. Dit materiaal blijft zeer goed bestand tegen de hitte van de buizen. De titanium verende ring zorgt voor een optimaal en blijvend klemcontact.

Buizendempers, probeer ze uit

Probeer ze vooral eens uit op uw buizenversterker. Eerst alleen op de kleine buisjes en later, als u nog meer verbetering wilt, ook op de grote buizen. Het is zeer uniek dat Duende Criatura ook dempers maakt die geschikt zijn voor de grote buizen.

Adamantes

DUENDE CRIATURA

Ingezonden ervaring


First & UltimateSelected ECC83 musicfirst / Duende Criatura Tube Rings

Geplaatst op 25/01/2019 om 15:54:54
Door Mathy

Tot voor kort had ik geen optimale match & sound in mijn audio-set; waarbij mijn Tannoy Glenair LS 15 heilig zijn. De combi met de Unison Research S6 MKII en Glenair kreeg ik maar niet optimaal aan de praat; ondanks recentelijk aangekochte gemodificeerde Philips CD960 en nieuwe Kimber interconnects. Tonale balans tussen hoog, mid en laag kon ik maar niet optimaliseren; mede veroorzaakt door akoestische beperkingen van woonruimte.

Tijdens mijn Internet-zoektocht naar hulp stuitte ik op de website van Analogue Audio Productions en heb contact gelegd met Wim van Kraanen. Een vriend van mij had eerder die week al zijn nieuwe buisjes vd voorversterker bij Wim besteld en een substantionele verbetering aan mij gemeld! Van Wim ontving ik dezelfde dag omvangrijke info over zijn buizen-filosofie en werkwijze in het matchen vd buisjes. Hij biedt ze ook aan in verschillende kwaliteiten.

Ik was "helemaal om" en 2 dagen later werd een pakketje ECC 83 buisjes aan huis geleverd. Natuurlijk meteen geïnstalleerd. De S6 op power on en het feest ging meteen los. Wat een openbaring; de gordijnen ging helemaal "open". Zo snel toch al zoveel vloeiende muziek uit de LS. Hoe kan dat nou? De tonale balans was zoveel verbeterd en hierbij viel ook de articulatie in het klankbeeld duidelijk waarneembaar op. Hoog en mid hebben een meer prominente rol en de bas is veel strakker en meer gedetailleerd. Door het inspelen vd buisjes wordt de sound alsmaar beter en beter.

Op advies van Wim ook de volgende upgrade vd buisjes uitgeprobeerd. Ik heb een setje Duende Criatura buizenringen besteld en over de buisjes geschoven. Hierdoor is nogmaals de ruimtelijkheid, dynamiek en bascontrole waarneembaar verbeterd. Ik ben helemaal perplex van deze upgrade's. Opnieuw mijn collectie Cd's en vinyl beluisteren en ontdekken ! Geen VooDoo maar realiteit. Wim krijgt alle credits en heel veel dank voor je expertise en service. Diamanten Tip.


Unico Secondo + CDP | Duende Criatura

Geplaatst op 21/02/2016 om 11:45:34
Door Hilbrand Joustra

Als Hifi en muziek liefhebber ben ik uitermate tevreden over de Unico Secondo en de CDP cd speler grandioos wat een kwaliteit en nog dank aan Wim voor menig advies.
Ook wat betreft de buizendempers van Wim is het geluidsbeeld erop vooruit gegaan met meer rust, detail en plaatsing.
De luidsprekers waar ik mee speel zijn de legendarische Xanadu's DS17E en mijn huiskamer heb ik akoestisch aangepast met Acotherm platen.De voor en achter tafels zijn akestisch dood gemaakt aan de onder kant met loodbitumenplaten.
U ziet ik ben een beetje gek maar het resultaat mag er zijn, genieten van de muziek en de beleving ervan.


Upgrade van dac | buizenupgrade

Geplaatst op 04/01/2016 om 21:48:33
Door Marc Turlings

Na een prettig overleg met Wim van Kraanen heb ik de standaard buizen in mijn Audio Note DAC vervangen door een paar Sylvania Black Plates. Het resultaat is zeer fraai: een beter 3 dimensionaal geluidsbeeld, scherpere begrenzing van instrumenten en stemmen, iets meer (welkome) push in het laag maar wel zeer gecontroleerd, meer het gevoel dat je 'in de opname zit'. Vervolgens de Duende huizendempers erop. Dat maakt het plaatje compleet. Alle door Wim beschreven effecten deden zich voor: betere detaillering, meer controle in het laag, grotere ruimtelijkheid. Al met al voor relatief weinig geld een grote stap vooruit.


Duende Criatura | Jobber

Geplaatst op 11/1/2012 om 23:47:007
Door Olivier uit Amsterdam

Nagra / Audio Aero CD speler

Onglangs op aanraden van Wim de Duende Tube Rings en Jobber voetjes uitgeprobeerd onder en in mijn buizen versterkers en cd speler. Wat een spectaculaire tweak! Rust en ruimtelijkheid namen fors toe. Een echte aanrader...

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog