scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Unison ResearchCd-spelers van Unico met buizen.

Unico heeft een drietal cd-spelers in het assortiment die zijn voorzien van buisjes.

Unison Research maakt buizenversterkers, cd-spelers, hybride versterkers en luidsprekers.

Al deze producten hebben wij in het verleden met plezier gedemonstreerd en aan tal van dealers in de Benelux geleverd; nog steeds staan wij er volledig achter. Het importeurschap hebben wij echter inmiddels overgedragen aan Monitor Audio Nederland, (035) 629 54 91, info@monitoraudionederland.nl. Heeft u een vraag over een van de Unison Research-producten, dan zal de nieuwe importeur u graag helpen.

Unico CD Primo cd-speler met buis

Unison Research CD Primo

unico CD primo

Klik voor grotere foto's

Cd-speler met buizenuitgang (1 x ECC83 buis), upsampling 24/192, digitale uitgang, digitale USB-ingang

  • 10 kg

Unico CD Uno cd-speler met buis

De CD Uno is een dac/cd-speler die direct is afgeleid van de CD Due. Het hart van het apparaat is een SABRE 32 dacchip. Ik was bezorgd of de CD Uno en de CD Due wel beter zouden presteren dan de Unico CDE. Die gaf al zo’n enorm makkelijk en vanzelfsprekend klankbeeld. Mijn eerste gevoel was van een lichte teleurstelling, maar het bleek dat CD Uno en CD Due langer moesten inspelen dan de CDE.

Na die inspeeltijd was mijn twijfel omgeslagen in enthousiasme. Gebleven waren het gemak en de vanzelfsprekendheid, maar nog verder gestegen waren het analoge karakter en de stabiliteit van het geluid.

Een ander groot voordeel is de mechanische onhoorbaarheid van het loopwerk. De CD Uno heeft voor dac en loopwerk een stereo-uitgang met een ECC82 dubbeltriode buisje. Het display met OLED techniek is prachtig en goed leesbaar.

De frontplaat bestaat uit drie fraai afgeronde delen en is uitvoerbaar in gezandstraalde zilverkleur of tegen meerprijs in zwart geanodiseerd en geborsteld aluminium.

  • Ingangen: 1 x USB voor zeer veel formaten t/m 384 kHz PCM en 11,2896 MHz DSD; 1 x optisch
  • Uitgangen: 1 x stereo analoge outputs en 1 x coaxiaal SPDIF Bluetooth voor airplay
  • Stereo uitgang is omschakelbaar voor “buis” of “solid state”.
  • Afmetingen: 43,5 (B) x 13 (H) x 38 (D) cm
  • Gewicht: 10 kg

Unison Research CD Uno

unico CD UNO

Klik voor grotere foto's

Unico CD Due high-end cd-speler met buis

De Unico CD DUE cd-speler is het nieuwe vlaggenschip van de hybride Unico-lijn. Een nieuwe cd-speler? In deze tijd van streaming? Jawel, niet alleen Unico maar tal van andere fabrikanten onderkennen dat de muziekliefhebber niet of voor streaming of voor cd-weergave kiest, maar het naast elkaar wil blijven gebruiken. Daar zijn genoeg redenen voor. Een cd-collectie gooi je immers niet zo maar weg, zeker niet nu blijkt dat niet alles wat zich high-res noemt, ook daadwerkelijk high-res is. En een schijfje uit het doosje halen en onder het luisteren naar de tekst van de inlay lezen heeft zeker zijn charme. Voor mij in ieder geval wel!

Een dikke cd-speler

Aan de voorkant kun je zien dat de ontwerpers de lijnen van voorganger Unico CDE nog geraffineerder vorm hebben gegeven met gebogen lijnen die we in het gezandstraald aluminium nog niet eerder gezien hebben. Het vuurwerk zit in het dac-gedeelte: USB, S/PDIF, AES/EBU en Toslink-ingangen, die allemaal lopen via de ingebouwde ESS Sabre ES9018K2M DAC chip. De USB-ingang gebruikt XMOS technologie om PCM-signalen verwerken tot 384kHz en DSD signalen tot 11,2896MHz (DSD256); in feite komt deze uitmonstering erop meer dat de CD DUE bijna alle audioformaten en sample-rates aankan die momenteel beschikbaar zijn. Geen geringe prestatie.

De meer 'traditionele' digitale ingangen verwerken 24-bit/192kHz (24/96 via Optical) PCM-signalen, waardoor talloze hoogwaardige bronnen op deze topspeler zijn aan te sluiten. Nog meer wensen, bijvoorbeeld streamen vanaf een device met Bluetooth? Geen probleem voor de CD Due. Aansluiten is eenvoudig.

Het cd-gedeelte maakt gebruik van een eersteklas loopwerk en is voorzien van een slank lade-laadsysteem. Intern wordt het cd-loopwerk afgeschermd door een dik uitgevoerd metalen deksel, om interferentie met bijvoorbeeld de voeding te voorkomen.

Rijk en gedetailleerd

Tot zover dan de techniek. Maar nu: hoe klinkt het? De CD DUE is voorzien van vier ECC83 buizen, en ik kan niet anders zeggen dan dat deze speler een rijk, gedetailleerd muziekbeeld neerzet. De vier buisjes staan opgesteld om in de versterkeruitgangen zowel de ongebalanceerde als ook de gebalanceerde uitgangen aan te sturen. De gekozen schakeling zorgt voor een hoge immuniteit tegen ruis van de stroomvoorziening en brengt een triode-geluid met de power van kathode-opstelling.

De rest van de print is voorzien van hoogwaardige componenten en korte signaalwegen. Drie extra uitgangen en ingangen op het achterpaneel maken het overigens mogelijk de CD DUE als transport of als externe dac te gebruiken.

Digitale trap: ESS Sabre ES9018K2M DAC met jitter eliminator waardoor uiterst lage vervorming en zeer laag noise-niveau dankzij klasse IV converter.

  • Afmetingen (bxdxh): 45 x 38 x 13 cm
  • Gewicht: 10 kg

Unison Research CD Due

unico CD DUE

Klik voor grotere foto's

Beeldimpressie Unison Research

Assortiment Unison Research

Ingezonden gebruikerservaring


Unico Secondo + CDP | Duende Criatura

Geplaatst op 21/02/2016 om 11:45:34
Door Hilbrand Joustra

Als Hifi en muziek liefhebber ben ik uitermate tevreden over de Unico Secondo en de CDP cd speler grandioos wat een kwaliteit en nog dank aan Wim voor menig advies.
Ook wat betreft de buizendempers van Wim is het geluidsbeeld erop vooruit gegaan met meer rust, detail en plaatsing.
De luidsprekers waar ik mee speel zijn de legendarische Xanadu's DS17E en mijn huiskamer heb ik akoestisch aangepast met Acotherm platen.De voor en achter tafels zijn akestisch dood gemaakt aan de onder kant met loodbitumenplaten.
U ziet ik ben een beetje gek maar het resultaat mag er zijn, genieten van de muziek en de beleving ervan.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog