scroll naar boven

<< Op 1 agustus 2023 hebben wij het importeurschap van Opera Loudspeakers overgedragen aan Monitor Audio Nederland B.V. We zijn ervan overtuigd dat dit bedrijf voor het mooie merk Opera een betrouwbare en deskundige opvolger is. Monitor Audio Nederland – 035 6295491 - info@monitoraudionederland.nl. >>

X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | weergeven > opera > luidsprekers

Opera LoudspeakersLuid­sprekers van Opera.

Het bedrijf Opera Loudspeakers is opgericht in 1989. Oprichter Giovanni Nasta was echter al in 1980 gestart als Italiaanse importeur van de legendarische Wharfedale speakers uit Engeland. Zijn bedrijf heette UKD: UK Distribution. De Wharfedale luidsprekers werden in Italië destijds klankmatig goed ontvangen, maar het design en afwerking waren niet wat de Italiaanse klanten verwachtten.

Analogue Audio Products levert luidsprekers van Diapason, Living Voice, Opera, Rosso Fiorentino en Unison Research.

Waarom ik gekozen heb voor Opera

Giovanni Nasta besloot om de luidsprekerunits en filters uit de Wharfedale kasten te verwijderen en zelf in Italië luidsprekerkasten van massief hout te bouwen, waar vervolgens de filters en de units in werden geplaatst. Zo is het merk Opera in Italië ontstaan.

De volgende stap, het zelf ontwerpen en bouwen van luidsprekers, werd daarna snel gezet. Tegenwoordig is Opera naast de andere Italiaanse luidsprekermerken zoals Diapason en Sonus Faber een belangrijke speler op het gebied van luidsprekers geworden. In Italië zelf is het een van de bekendste merken op audiogebied.

Warm en open klinkende luidsprekers

Stap voor stap is de gehele Opera-lijn intussen vernieuwd. De look is nu Italiaanser dan ooit. De nieuwe lijn kernmerkt zich vooral door een "warm" en "open" geluid.

In de nieuwe fabriek in de buurt van Venetië in Noord-Italië worden nu ook de versterkers van Unison Research ontwikkeld en gebouwd. De samenwerking met Unison Research heeft ertoe geleid dat de geluidskwaliteit van de Opera luidsprekers de laatste jaren enorm is toegenomen. De Malibran is het resultaat van het samenwerken tussen de verschillende researchafdelingen.

In Nederland heeft Opera vooral bekendheid gekregen met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Max1

BARTOLOMEO nasta van opera

Perfectie in hout

Opera Grand Callas

Opera Grand callas

Zoals bijna alle Italiaanse bedrijven hebben Unison Research en Opera Loudspeakers iets met hout. De moderne vormgeving combineert prachtig met de warme uitstraling van natuurlijk hout.

Opera luidsprekers zijn voor een deel gemaakt met massief hout en voor een deel met gefineerd mdf of gefineerd gelaagd hout. Op de Italiaanse markt komt een luidsprekerfabrikant niet weg met een rechthoekige kast waarvan je het fineerpatroon herkent. Het moet handwerk en vooral vakwerk zijn.

De meeste modellen zijn verkrijgbaar in de houtsoorten mahonie en kersen. Sommige modellen zijn tegen meerprijs ook in witte of zwarte pianolak verkrijgbaar.

De afwerking is om door een ringetje te halen. Met en zonder stofkap zijn het schitterende luidsprekers die in elk interieur tot hun recht komen. Bij enkele types is de baffle, het bord waarop de luidsprekers gemonteerd zijn, van zwart kunstleer voorzien. Rechts ziet u een detail van de Grand Callas dat voor zich spreekt.

Ons assortiment Opera luidsprekers

Analogue Audio Products levert twee lijnen Opera luidsprekers: Classica en Callas. Via de balk van het paginamenu ziet u het gamma. Binnen elke lijn bestaan er verschillende luidsprekers, waaronder kleine monitor luidsprekers en vloerstaande luidsprekers.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog