scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | phonovoorversterkers > trichord research

Trichord ResearchPhonovoorversterkers van Trichord Research.

De Dino Mk3 en Diablo van Trichord Research zijn zeer goede phonovoorversterkers voor alle soorten mm- en mc-pickup-elementen. Alle instellingen zijn van buitenaf bereikbaar.

Analogue Audio Products levert phonovoorversterkers van Pathos, Synthesis, Trichord en Unison Research.

Dino MkII en MkIII phonovoorversterker

Trichord Research Dino+ en Dino Mark3

Trichord Research Dino Mk3

Mm/mc phonotrap van Trichord met instelbare dipswitches aan de onderkant, standaard geleverd met eenvoudige separate voeding. Diverse upgrades mogelijk (direct bij aanschaf of later).

De Dino is een phonovoorversterker met klankmatige eigenschappen die zijn te omschrijven als "warm" en "dynamisch". Niet overdreven warm, maar net dat zweempje warmte waardoor het prettig luistert. In de signaalweg is de Dino uitgevoerd met de legendarische M-caps. Dit zijn condensatoren die een prachtig open en vloeiend klankbeeld garanderen. Ze worden bij de concurrentie alleen in veel duurdere apparatuur gebruikt.

De Dino heeft uitgebreide MM en MC instellingen voor wat betreft gain en ingangsimpedantie. Op dat punt zijn er geen beperkingen. Elk type MC-element kan toegepast worden. Om de instellingen te wijzigen hoeft het apparaatje niet opengemaakt te worden. De schakelaartjes zijn aan de onderkant bereikbaar. De voeding zit in een aparte behuizing.

De MarkIII heeft enkele verbeteringen uit de Diablo gekregen inclusief een aluminium behuizing.

Er zijn twee upgrades mogelijk met een mooiere voeding: de Plus-voeding en de NC-voeding. U kunt deze upgrade ook later uitvoeren door de betere voeding erbij te kopen. De definitie is merkbaar beter.

Een Mark I (van voor 2008) kan worden opgewaardeerd.

Plus-voeding en NC-voeding voor Trichord Dino

Upgrade voor Dino: opener en nog dynamischer geluid.

Beide zijn eenvoudig te koppelen. NC betekent never connected. Deze voeding is zo geconstrueerd dat er geen spatje lichtnetvervuiling meer doorkomt. Dat is bereikt door de voeding via een accu te laten verlopen.

De Plus-voeding en de NC-voeding zijn dezelfde voedingen die bij de duurdere phonotrap Diablo worden meegeleverd.

Trichord Research Dino Plus

Trichord Research Dino +

Phonovoorversterker Trichord Diablo

Trichord Research Diablo en NCPSU

diablo en de nc-psu 

Erg fraaie mm/mc phonotrap van Trichord Research met instelbare dipswitches aan de onderkant. Diverse upgrades mogelijk (direct bij aanschaf of later).

De Trichord Diablo is heeft nog een stuk meer diepgang dan de Dino. Het is een van de mooiste phonotrappen die er zijn. Evenals bij de Dino kan aan de onderkant alles eenvoudig ingesteld worden met dipswitches. Het is opgebouwd rond een niet-inverterende schakeling die gebruik maakt van bipolaire en JFET audiograde operational amplifiers van Analog Devices en Lineair Technology.

De signaalruisverhouding is zeer hoog door de toepassing van metaaloxide weerstanden en laagohmige condensatoren (M-caps). De RIAA correctie is gedeeltelijk passief en actief. Beide kanalen worden gevoed door middel van vier "state of the art" breedbandige spanningsregelaarcircuits. Dit is een heel belangrijk onderdeel voor het hoge klankniveau van de Diablo.

De aluminium behuizing zorgt voor een ultra laag "Eddy Current"-niveau. Ook dit draagt enorm bij tot de hoge kwaliteit van het geluidsniveau.

Voor de Trichord Diablo zijn drie voedingsopties mogelijk waaronder de inmiddels befaamde Never Connected Power Supply (afgebeeld grote foto links) en de Plus (zie vorige sectie).

Diablo met standaardvoedingOok verkrijgbaar met standaardvoeding (afgebeeld hiernaast).

Voedingskabel Trichord Dino/Diablo

Optionele mooie voedingskabel voor Diablo of Dino.

Het effect is een bredere en diepere soundstage en een stillere en zwartere achtergrond. Trichord wijdt op haar website een hele pagina aan de karakteristiek van deze kabel en de gevolgen voor de soundstage.

Trichord Research HP powerlead

High Performance Lead 

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog