scroll naar boven

<< Op 15 april 2023 hebben wij het importeurschap van Pathos Acoustics overgedragen aan Monitor Audio Nederland B.V. We zijn ervan overtuigd dat dit bedrijf voor ons mooie merk Pathos een betrouwbare en deskundige opvolger is. Monitor Audio Nederland – 035 6295491 - info@monitoraudionederland.nl. >>

X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | PATHOS

PathosThe unorthodox approach.

The unorthodox approach, de ongewone benadering, dat is het motto van de Italiaanse firma Pathos. Pathos heeft een nieuw soort schakeling ontwikkeld: InPol. Het is een schakeling waarbij kleine buisjes (zoals de ECC88) worden gecombineerd met mosfets in de vermogenstrap. Het geluid is open en klinkt analoog.

Pathos maakt cd-spelers en dac's, hoofdtelefoonversterkers, hybride versterkers, muziekservers en phonovoorversterkers.

Muzikaliteit in klinkend design

Pathos Acoustics werd in 1994 opgericht in de Italiaanse stad Vicenza door drie Italiaanse pioniers: Gaetano Zanini, Gianni Borinato en Paolo Andriolo. Een mondaine stad in Noord-Italië, beroemd om zijn grote monumenten ontworpen door architect Andrea Palladio.

Het is zeer waarschijnlijk dat Palladio zijn vormgevingsgenen heeft doorgegeven aan deze heren, want Pathos-producten herken je van grote afstand en vormen een sieraad in elk interieur.

Pathos staat voor de combinatie van hoogwaardige technologie en design.

Buisjes + mosfets = hybride

Een hybride versterkersysteem dus. Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat de buisjes de versterking van het ingangssignaal verzorgen en dat de transistoren de stroom en het vermogen leveren om de luidsprekers aan te sturen. Pathos is ervan overtuigd dat dit de enig juiste manier is om versterkers te bouwen, omdat buisjes nu eenmaal het beste zijn in spanningsversterking en transistoren (of mosfets) het beste zijn in stroomversterking. Eind jaren 90 heeft Pathos hiervoor een nieuwe schakeling ontwikkeld en deze vinding zelfs gepatenteerd: INPOL is de naam.

Jaloers

De eerste INPOL-versterker was de TT. Ik was nog geen importeur van het merk en een beetje jaloers vanwege het mooie design, en vanwege een opmerking van een dealer dat Pathos een serieuze concurrent van Unison Research zou worden. Hij kreeg gelijk, maar ik werd later wel importeur van Pathos. De werking van INPOL wordt op een andere Pathos-pagina op deze website uitgelegd.

Omdat INPOL een kostbaar systeem is, heeft Pathos ook een aantal hybride versterkers gemaakt zonder de INPOL-schakeling. Pathos heeft dus twee versterkerlijnen: INPOL en non-INPOL.

INPOL-versterkers zijn bijvoorbeeld: de TT, de InPol2, de InPol Remix, en de InPol Heritage. De TT is een geïntegreerde versterker van 2 x 30 Watt en is hierboven afgebeeld. InPol is het antwoord op de eeuwige vraag uit de audiofiele wereld naar het spreekwoordelijke "draadje met versterking".

Non-INPOL-versterkers zijn bv de Classic One, de Logos, en de Classic Remix. Hou je van een realistisch, "lekker", en krachtig geluid, dan is een Pathos non-INPOL vast een kanshebber voor je.

Pathos Inpol Heritage

Pathos Inpol Heritage

Klank van Pathos versterkers

Pathos Acoustics TT

De klank van alle Pathos versterkers is heel bijzonder. Het is te omschrijven als superschoon, dynamisch en een tikje warm.

Liefhebbers van de klank van buizenversterkers zullen ook gecharmeerd zijn van het geluid uit Pathos-versterkers. Versterkers als de Logos, Classic Remix en de New Classic One hebben veel van de technische eigenschappen en vernieuwingen van de INPOL-versterkers meegekregen.

Heb je luidsprekers die veel vermogen vragen, dan zijn versterkers als Kratos, de InPolHeritage en de InPower monoblokken zeker het proberen waard. De laatste twee hebben INPOL en dit systeem levert veel stroom aan de speakers, ook bij een ogenschijnlijk "laag" vermogen. En, zoals alle Pathos-producten, het zijn plaatjes om te zien.

Beeldimpressie Pathos

Assortiment Pathos Acoustics

Ingezonden gebruikerservaring


Hoofdtelefoonversterker Aurium van Pathos

Geplaatst op 06/05/2015 om 13:027
Door Angelo Machils

Ik zou u nog laten weten wat mijn bevindingen waren mbt de Aurium icm met mijn Alpha Dogs. Wat me vrij snel opviel is dat het flink grotere vermogen van de Aurium zich niet vertaalde in een hoger volume, dus ik moest (zelfs bij de hoogste stand van de gain control) de volumeknop in principe even ver openzetten als bij mijn Asgard 2.

Maar de Aurium biedt op zoveel vlakken zoveel meer, absolute rust bij rustige passages, haast een sereniteit bij muziek als Nick Drake en Mazzy Star. Maar dan ook bordevol energie als daarom gevraagd wordt. Enorme dynamiek. Uitstekende controle over het laag, zeker icm de Alpha Dog een succes. Mijn smaak is zeer eclectisch en daar sluit de Aurium zeer goed op aan. Het is misschien niet de snelste; er zit een heftige en abrupte overgang in het nummer 'Turn The Lamp Down Low' van The Tea Party wat niet echt gehaald werd. Maar eerlijkheidshalve, ik heb maar weinig combinaties gehoord die dit in dit explicite geval naar behoren doen (vandaar dat het ook altijd in mijn test-set zit). Hij doet niet een ding heel erg goed, maar heel veel dingen gewoon goed en die 'jack-of-all-trades' houding past heel goed bij mij en mijn diverse muzieksmaak.

Ik heb dan ook afgelopen zaterdag gelijk aanbetaald bij Van Andel in Leiden en zal morgen de rest van de aankoop met hen in orde maken.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog