scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

BCD  • CanEVER Audio • Deskadel  • Diapason  • Duende Criatura  • Essential Audio Tools  • Fletcher Audio  • Hadcock  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Norma Audio  • Nottingham Analogue • Opera Loudspeakers  • PathosAcoustics  • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Synthesis  • The Cartridge Man  • Trichord Research  • Unison Research

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 
Home | audio analogue > merk

Audio AnalogueAudio Analogue zit niet langer in ons assortiment.

Na 20 jaar is er een einde gekomen aan de samenwerking van Analogue Audio Products met de Italiaanse hifi-fabrikant Audio Analogue. Die samenwerking was 20 jaar geleden begonnen met onze distributie in Nederland van de Puccini versterker en de Paganini cd-speler. Stapsgewijs is het gamma AA-producten uitgebreid. De Maestro Integrated (met de grote knop) was ook een bekend, indrukwekkend en geliefd product. In Nederland zijn er nog heel veel Puccini's, Paganini's, Maestro's en andere AA-producten die in diverse huiskamers hun audiofiele diensten leveren.

Waarom wij niet langer Audio Analogue leveren

Oermodel Audio Analogue Maestro

Oermodel van de Audio Analogue Maestro

Enkele jaren geleden begon Audio Analogue in Engeland met een experiment door hun producten direct aan winkels te leveren in plaats van via de importeur. Blijkbaar beviel dit wel, want later kwamen België en Luxemburg aan de beurt. Nog weer andere landen volgden.

Kort geleden verrasten Giuseppe en Stefano Blanda mij door het bericht dat ze met onmiddellijke ingang ook in Nederland direct aan de winkels gingen leveren.

Ik had het aan de ene kant wel zien aankomen, maar toch werd ik er door overvallen. Mij werd met nadruk verteld dat het beslist niet lag aan de kwaliteit van het werk en inzet van Analogue Audio Products. Met evenveel nadruk meldden Giuseppe en Stefano dat ze hoopten dat hun beslissing de vriendschappelijke relatie tussen Audio Analogue en Analogue Audio niet zou doorbreken.

Oprecht: no hard feelings

Nu is het zo dat scheidingen vaak op dit punt verkeerd aflopen, maar door wederzijds respect, gezamenlijke inspanningen en goede regeling van de boedelscheiding heeft onze vriendschap geen deuk gekregen. Dit is in de handel eigenlijk best heel bijzonder en uitzonderlijk. Het is wel de beste manier om de productiviteit van beide bedrijven niet te storen, en wij vonden beiden dat dit zonder wederzijdse hard feelings moest kunnen. En zo is het ook gegaan.

En hoe zit het met de garantie?

Voor de bezitters van Audio Analogue apparatuur die in het verleden via ons dealernetwerk is aangeschaft, gaat er wel iets veranderen. Audio Analogue heeft besloten dat eventuele reparaties het beste door henzelf in Italië kunnen plaatsvinden.

Via de fabriek

Vrijwel elk hifi-product gaat wel eens stuk. Als zoiets aan de orde is kunt u contact opnemen met support@afgroupsrl.com. Zij regelen voor u het transport heen en terug, waar u uiteraard wel voor zal moeten betalen, net als voor de reparatiekosten.

Hoe het zal gaan in geval van vermeende garantieaanspraken, dat weet ik eerlijk gezegd nog niet. Dat is aan de fabriek, maar ik ben ervan overtuigd dat de firma ook dit goed zal regelen.

Via de dealer

Natuurlijk kunt u als het gaat om een product dat in het verleden door ons is geleverd, een defect apparaat ook aanmelden bij een van hun nieuwe dealers. Maar misschien wilt u liever "bij uw eigen dealer blijven"? Ook dat is mogelijk. Meld het aan daar waar uw voorkeur naar uitgaat, en het wordt geregeld.

Via uw eigen adres

Wat ook kan is dat u zelf al een goed reparatieadres weet of daarnaar zoekt. De fabriek blijft even behulpzaam als voorheen voor wat betreft technische ondersteuning en onderdelen.

Norma Audio Revo IPA140

Vintage set Audio Analogue primo

Buitenkansjes voor snelle beslissers

Audio Analogue Fortissimo interier

interieur van audio analogue fortissimo

Enkele van onze eigen dealers hebben nog nieuwe en demo-Audio Analogue apparatuur, die met een aantrekkelijke korting van plaats en eigenaar zouden kunnen wisselen.

En wij hebben zelf ook nog het een en ander staan: de Crescendo versterkers in zilver en zwart en de Crescendo Airtech versterker in zilver en zwart.

"Alles moet weg?" Nee, dat hoeft niet want het is prima apparatuur die zijn liefhebber altijd wel zal vinden. Maar als u toch aandringt …

Heeft u belangstelling, kijk dan snel op de websites van de Audio Analogue dealers op onze dealerlijst naar wat ze aanbieden.

Aanbiedingen

Binnenkort zal ook op deze website met naam en toenaam vermeld worden welke interessante aanbiedingen er uit onze voorraad zijn. Hoe de verkoop van producten uit onze voorraad dan in zijn werk zal gaan, door middel van ons dealernetwerk, wordt later op deze site bekend gemaakt. Als u de gelegenheid voor een buitenkans niet voorbij wilt laten gaan, bel dan snel en dan kijk ik wat we nu al voor u kunnen doen.

Het traject zal meestal zo lopen:

 • u overlegt met ons over product en prijs.
 • als u tot aanschaf overgaat, sturen wij het product naar onze dichtstbijzijnde dealer.
 • u haalt het daar op en u zal dan (meestal) ook daar betalen.

Tot slot

Ik vind het jammer dat het nu voor het merk Audio Analogue zo loopt als het loopt. Maar ook: mijn streven is altijd geweest naar maximalisering van "goed geluid", en niet naar maximalisering van onze winst. De winst moet 'm zitten in maximaal muzikaal genot. Dat is altijd mijn drive. Dan komt de rest vanzelf.

Crescendo versterker

Audio Analogue kreeg faam door de introductie op de wereld-hifi-markt van de Puccini versterker.

Het bedrijf richtte zich na een aantal jaren steeds meer op het duurdere hi-end segment. Na weer een aantal jaren wilde Audio Analogue een beetje terug naar de wortels van het bedrijf. Dat is het produceren van een zeer gunstig geprijsde versterker met een hoge geluidskwaliteit. Dit werd de Crescendo versterker, als onderdeel van de Armonia lijn.

De Crescendo versterker en de Crescendo cd-speler zijn onverslaanbaar qua prijs/muzikaliteit.
2 x 80 W/4 Ohm geïntegreerde versterker met 5 lijn ingangen. Leverbaar met zwart of zilverkleurig voorpaneel .

 • 81 x 445 x 380 mm
 • 10,5 kg
ONS OORDEEL

Zeer ruimtelijk, dynamisch en schoon geluid met hi-end aspiraties.

Crescendo Airtech

Audio Analogue Crescendo

Klik voor grotere foto's

Crescendo AirTech cd-speler

Audio Analogue Verdi Cento 100 black

 

Audio analogue cdp crescendo airtech

Klik voor grotere foto's

We kunnen hier een rij indrukwekkende technische gegevens opsommen, maar eigenlijk is het gewoon een heel goede cd-speler met een open en zuiver Audio-Analogue-geluid. Menige gebruiker heeft profijt van de coaxiale digitale uitgang, die in deze prijsklasse nog wel eens ontbreekt.

 • 81 x 445 x 350 mm
 • 6,8 kg
 • voorpaneel in zilver of zwart

Crescendo tuner

Analoge tuner voor AM en FM met tevens een ingebouwde USB-dac voor internetradio. Voorpaneel in zilver of zwart.

Audio Analogue Crescendo tuner

Audio analogue crescendo

Fortissimo AirTech versterker

Fortissimo Airtech

Audio Analogue FORTISSIMO airtech

Klik voor grotere foto's

Deze versterker heeft werkelijk alles aan boord wat een muziekliefhebber zich maar kan wensen. De geluidskwaliteit is bijzonder goed. Ik heb de Fortissimo versterker eens aangesloten gehad op onze eerste nieuw ontwikkelde Adamantes 25th Anniversary om deze in te spelen. Ik heb hem een tijd lang niet meer losgekoppeld en dat betekent dat het genieten was. De Fortissimo is een bijzonder fijne en krachtige transistorversterker, met duidelijk hoorbare hi-end aspiraties. Wij zijn bijzonder gecharmeerd van zijn geluid en de complete uitvoering.

De technische gegevens kunnen zorgen voor een indrukwekkende opsomming. Maar vermelding van het volgende: 2 x 180 W/4 Ohm geïntegreerde versterker met usb/spdif-dac, mm/mc-phono, direct input, hoofdtelefoonaansluiting, gewone cinch- en XLR-ingangen en subwooferuitgang zegt al veel en voldoende.

 • 117 x 445 x 390 mm
 • 12,5 kg
 • voorpaneel in zilver of zwart
ONS OORDEEL

Zeer ruimtelijk, dynamisch, schoon en groots geluid.

Fortissimo AirTech cd-speler

Cd-speler met AirTech technologie. Dit is een zeer complete cd-speler met digitale inputs voor USB, SPdif en Toslink. Het is dus eigenlijk een complete DAC voor streaming, die vanwege het ingebouwde loopwerk ook gebruikt kan worden voor het afspelen van de cd-collectie.

Het display is goed leesbaar en laat veel informatie zien. Er is ook nog voorzien in twee extra XLR-uitgangen en een hoofdtelefoonaansluiting.

Hoogte en breedte zijn 81 x 445 mm. De diepte is iets minder dan van de Fortissimo versterker. Voorpaneel in zilver of zwar.

ONS OORDEEL

Het geluid is Audio Analogue-eigen "open", met een prachtige bodem. Beluister met de Fortissimo cd-speler maar eens je favoriete piano-cd's. Het is een erg complete cd-speler met hi-end-aspiraties.

Fortissimo Airtech cd

Audio Analogue FORTISSIMO airtech cd

Klik voor grotere foto's

Beeldimpressie Audio Analogue

Assortiment Audio Analogue

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog