scroll naar boven

<< Op 15 april 2023 hebben wij het importeurschap van Pathos Acoustics overgedragen aan Monitor Audio Nederland B.V. We zijn ervan overtuigd dat dit bedrijf voor ons mooie merk Pathos een betrouwbare en deskundige opvolger is. Monitor Audio Nederland – 035 6295491 - info@monitoraudionederland.nl. >>

X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

CanEVER Audio • Diapason  • Duende Criatura  • Fletcher Audio  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Nottingham Analogue • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Trichord Research  

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

PathosHoofd­telefoon­versterker met klasse.

Deze karakteristiek vormgegeven hoofdtelefoonversterker maakt gebruik van een paar kleine 6922 buizen die in klasse A de voorversterking verzorgen, terwijl een MOSFET eindtrap het vermogen levert om de hoofdtelefoon daadwerkelijk aan te sturen.

Analogue Audio Products levert hoofdtelefoonversterkers van Pathos, Synthesis en Unison Research.

Pathos Aurium

Het uitgangsvermogen is 3,6 watt in totaal met een impedantie van 32 Ohm.

Stroomvoorziening van de Aurium is middels een extern apparaat dat een lange voedingskabel heeft. Externe voedingen zijn meestal een goede zaak, omdat zij hoge stromen en potentieel grote magnetische velden - dingen die inherent zijn aan dergelijke modules - weg houden van de gevoelige audio-circuits.

Omdat er veel verschillende hoofdtelefoons op de markt verkrijgbaar zijn, met allemaal verschillende gevoeligheden, zal de ene hoofdtelefoon veel luider spelen dan de andere. De Aurium hoofdtelefoonversterker heeft daarvoor een aanpassing waarmee u voor elk type hoofdtelefoon de juiste gevoeligheid kunt instellen.

Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

  • 26 x 20 x 7 cm (lxbxh)
ONS OORDEEL

Met een echt goede hoofdtelefoon en een uitstekende bron is dit een combinatie die transparantie en zuiverheid paart aan muzikaliteit.

Pathos Cinema X

Pathos Aurium

Klik voor grotere foto's

Beeldimpressie Pathos

Assortiment Pathos Acoustics

Ingezonden gebruikerservaring


Hoofdtelefoonversterker Aurium van Pathos

Geplaatst op 06/05/2015 om 13:027
Door Angelo Machils

Ik zou u nog laten weten wat mijn bevindingen waren mbt de Aurium icm met mijn Alpha Dogs. Wat me vrij snel opviel is dat het flink grotere vermogen van de Aurium zich niet vertaalde in een hoger volume, dus ik moest (zelfs bij de hoogste stand van de gain control) de volumeknop in principe even ver openzetten als bij mijn Asgard 2.

Maar de Aurium biedt op zoveel vlakken zoveel meer, absolute rust bij rustige passages, haast een sereniteit bij muziek als Nick Drake en Mazzy Star. Maar dan ook bordevol energie als daarom gevraagd wordt. Enorme dynamiek. Uitstekende controle over het laag, zeker icm de Alpha Dog een succes. Mijn smaak is zeer eclectisch en daar sluit de Aurium zeer goed op aan. Het is misschien niet de snelste; er zit een heftige en abrupte overgang in het nummer 'Turn The Lamp Down Low' van The Tea Party wat niet echt gehaald werd. Maar eerlijkheidshalve, ik heb maar weinig combinaties gehoord die dit in dit explicite geval naar behoren doen (vandaar dat het ook altijd in mijn test-set zit). Hij doet niet een ding heel erg goed, maar heel veel dingen gewoon goed en die 'jack-of-all-trades' houding past heel goed bij mij en mijn diverse muzieksmaak.

Ik heb dan ook afgelopen zaterdag gelijk aanbetaald bij Van Andel in Leiden en zal morgen de rest van de aankoop met hen in orde maken.

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog