scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

BCD  • CanEVER Audio • Deskadel  • Diapason  • Duende Criatura  • Essential Audio Tools  • Fletcher Audio  • Hadcock  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Norma Audio  • Nottingham Analogue • Opera Loudspeakers  • PathosAcoustics  • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Synthesis  • The Cartridge Man  • Trichord Research  • Unison Research

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Essential Audio ToolsEssential Audio Tools.

Zoals zoveel succesvolle producten wordt Essential Audio Tools nagemaakt en soms worden kopieën zelfs tegen een hogere prijs verkocht. Die kopieën hebben een mantel van gevlochten staaldraad en, hoewel ze ongetwijfeld beter zijn dan een standaardnetsnoer, komen niet in de buurt van de originele Essential Audio Tools.

Current Conductor L netspanningskabel

De Current Conductor L is een netspanningskabel die er niet alleen goed uitziet, ook de prestaties zijn super. Deze dubbel afgeschermde kabel heeft een absoluut neutrale klank en opent de weg naar meer detail in de weergave.

Current Conductor

CURRENT CONDUCTOR L

Current Conductor 8 netspanningskabel

Zelfde techniek als de L, maar geschikt voor apparaten die alleen een platte tweepins-aansluiting bieden.

Current Conductor

CURRENT CONDUCTOR 8

Current Spyder L netspanningskabel

Een netspanningskabel met aan het andere eind drie kabels met IEC connector met geïntegreerde Pulse Protector. De specificaties zijn gelijk aan de Current Conductor L. Een geweldige oplossing voor vermindering van de draadkluwen met behoud van prestaties.

De Current Spyder L zorgt voor minder storing naar andere bronnen en is zelf ook minder gevoelig voor storing van andere bronnen.

Spyder

CURRENT spyder L

Netfilter Noise eater

De Noise Eater is een parallelfilter tegen netspanningsverontreiniging. Het belangrijkste kenmerk van een parallelfilter is dat de hoofdstroom niet door het filter heen loopt; het filter kijkt slechts mee en verwijdert de verontreinigingen.

Dynamiek

Een goed gebouwd paralelfilter zal de dynamiek van uw versterker niet verminderen. U kunt de Noise Eater eenvoudig in uw bestaande stekkerdoos plaatsen, uiteraard mits er een ongebruikt contact is.
Heeft u die ruimte niet, dan zal de Noise Eater ook al werken indien geplaatst in een wandcontactdoos in de buurt van uw installatie.

filtered mains multiplier

noise eater

Netfilter Pulse Protector

Beschermt uw kostbare apparatuur tegen de gevaren van het lichtnet en elimineert pulsen. Absoluut geen negatief effect op de geluidsweergave.

Noise Eater

PULSE PROTECTOR

Checktool Sound Saver

Makkelijk stukje gereedschap om de juiste fase van het lichtnet te bepalen. Kan ook 'geen aarde' of 'gebalanceerde netspanning' conditie herkennen.

Sound Saver

SOUND SAVER

Stekkerblok Mains Multiplier 5

mains multiplier 5

mains multiplier 5

Vijf aansluitingen waarvan 2 gefilterd. Pulse Protector is ingebouwd.

Stekkerblok Mains Multiplier 6+

mains multiplier 5

mains multiplier 6+

Zes aansluitingen waarvan 2 gefilterd. Separate aardeaansluiting. Pulse Protector is ingebouwd.

Stekkerblok Mains Multiplier 8

MAINS MULTIPLIER 8

mains multiplier 8

Acht aansluitingen waarvan 4 gefilterd. Fase-indicator. Separate aardeaansluiting. Pulse Protector is ingebouwd.

Stekkerblok Mains Multiplier 8+

mains multiplier 8

mains multiplier 8+

'Star-wired' fase, nul en aarde voor de beste prestatie. Groep I met vier aansluitingen voor apparaten die veel stroom vragen. Groep II met vier apart gefilterde aansluitingen voor apparaten die weinig stroom vragen of voor digitale bronnen. Unieke aardebrug-selector voor externe 'alleen-audio'-aarding. Slimme indicator waarmee u kunt zien of de stekker op de juiste wijze is aangesloten. Alle acht aansluitingen worden beschermd door de ingebouwde Pulse Protector.

Stekkerblok Filtered Multiplier FM8

mains multiplier 8

FILTERED multiplier FM8

Acht aansluitingen waarvan 2 ongefilterd, 2 gefilterd voor bronnen die gemiddeld stroom afnemen en 4 gefilterd voor bronnen die relatief weinig stroom afnemen, zoals cd-spelers, tuners, draaitafels et cetera. Fase-indicator. Separate aardeaansluiting. DC-blocker om storende gelijkspanning op het lichtnet te elimineren. Pulse Protector is ingebouwd.

Ervaringen door gebruiker


Nieuwe buizen + EAT + Phantom Green

Geplaatst op 29/10/2013 om 12:31:020
Door Frank Clement uit Weert

Hallo Wim,

Tsja, wat moet je ervan zeggen: Een combinatie van andere buizen (Mullard n.o.s.) in de Pathos, Essential Audio Tools netkabels 2x (tuner moet ik nog aansluiten) en Phantom Green ls kabels levert het volgende op:

  • Een 'douche' aan muziek
  • Meer diepgang in het geluidsbeeld en bovendien klinkt het 'breder'.
  • Plaatsing van zang en instrumenten is veel beter geworden.
  • Een veel rustiger en evenwichtiger geluidsbeeld (betere fase?).
  • 'Iedereen' laat elkaar veel meer met rust, zodat nu ook beter te horen is wat iemand zingt.
  • Verschillen tussen de verschillende kwaliteit cd opnames worden duidelijker.

Kortom.... een genot om weer muziek te horen op een nog hoger kwaliteitsniveau! Als voorbeeld: The Nits met Adieu Sweet Bahnhof; eerder liepen stemmen dynamisch vast in de muziek en werden als het ware overrompeld. Nu is er rust...

Ik heb nu enkele uren gespeeld met de nieuwe buizen. Ik neem aan dat ze over enkele uren inspeeltijd/inbranden zich steeds meer zullen 'openbaren' en het geluidsbeeld verder open zullen gooien?

Groetjes en bedankt!


Essential Audio stekkerblok 8+

Geplaatst op 4/2/2012 om 19:27:008
Door Olivier van der Horst uit Amsterdam

Op aanraden van Wim Essential Audio Tools stekkerblok uitgeprobeerd. Mijn laatste upgrade en blijkt, meest onderschatte schakel in mijn audio systeem. Na een week te hebben ingespeeld is mijn systeem helemaal af. Nu eindelijk van de muziek genieten i.p.v. analytisch luisteren.

Bedankt voor je goede advies Wim

Mvg Olivier


Essential Audio Tools

Geplaatst op 15/1/2011 om 16:29:005
Door Peter Rook uit

lichtnetbekabeling etc

De laatste weken een tweetal aanpassingen gedaan aan mijn systeem welke bestaat uit versterkers (ml serie) van Mark Levinson, luidsprekers (inc sub) van Martin Logan, draaitafel van Nottingham Analogue, phono-versterker van North Star Design, lichtnetfilter van Isotek.

Een daarvan was het vervangen van de standaard lichtnetkabels van de Martin Logan Vantage elektrostaten en Martin Logan sub Depth-i. Ik was al langer overtuigd van het belang van een goede lichtnetkabel, vandaar dat de versterkers, cd speler en phonotrap reeds zijn voorzien van lichtnetkabel van Harmonic Technologies. Echter voor de elektrostaten en sub had ik niet het idee dat dit zo veel verschil uit zou maken. Blijkt maar weer eens hoe fout ik het kan hebben :)

De nieuwe lichtnetbekabeling is van Audio Essentials. Na aanschakelen van apparutuur na het vervangen van de standaardkabels door de Essential Audio was gelijk al verschil te horen. Na een paar uur opwarmen er echt even voor gaan zitten en een aantal cd's de revu laten passeren. Ongekend wat er gebeurd is: de dynamiek is toegenomen, stagewdith en -diepte is toegenomen, er is meer lucht rondom stemmen en instrumenten, driedimensionaliteit is duizelingwekkend, definitie in laag ... niet eerder gehoord. Alsof er een gordijn is opengetrokken, of zoals je wilt de ramen eens goed gezeemd :) Er is een totale verbetering door de 3 netsnoeren van Essential audio bewerkstelligd.

Verklaring hiervoor? De elektrostaten zijn idd afhankelijk van stroomvoorziening, in hoeverre is het netsnoer verantwoordelijk voor een nette hoogspanning op het membraam. Gezien mijn ervaring moet dit wel zo zijn want een aantal punten die ik genoemd heb zijn nmi wel het gevolg van een verbeterde/stabiele/mogelijk schonere hoogspanning op het membraam van de elektrostaat. De Martin Logan Vantage heeft ook een aktief sub-laag en natuurlijk ook deze geniet voordeel van de betere stroomtoevoer. Dit geldt dan ook voor de aktieve sub van de Depth-i.

Ik zou niet alle positieve effecten willen toeschrijven aan het verbeterde laagweergave, dit na een dergelijk ervaring met het inschakelen/teovoegen van de Depth-i. Een sub zorgt niet alleen dit er dieper laag weergegeven wordt. Mits goed ingesteld dient het als ondersteuning als fundament in de laagste regionen en tevens het effect dat het totale geluidsbeeld een facelift krijgt.

De investering in de Essential Audio is het meer dan waard geweest, en dan te bedenken dat de prijs van de 3 kabels nog lager ligt dan 1 enkele kabel van HT !!! Ik ben echt diep onder de indruk.

M.vr.gr.

Peter Rook


Essential Audio Tools

Geplaatst op 15/12/2009 om 22:20:003
Door Alex uit Waalwijk

Wim, Ik heb afgelopen week-end de netkabels van Essential Audio Tools goed aangesloten en ben er voor gaan zitten om eens goed te luisteren. Ik weet niet of het in een percentage uit te drukken is, maar als dat zo zou zijn dan is er volgens mij, zeker een verbetering van 40 a 50 procent te merken. Zo’n verbetering zal wel afhankelijk zijn van de vervuiling van het net, dit is natuurlijk nergens gelijk.

Bij het luisteren van bekende cd’s hoor je ineens heel andere geluiden, instrumenten klinken los van andere en staan ieder in de schijnwerpers. Het klinkt totaal anders.

Bij deze, nogmaals bedankt voor uw advies en het bewijs dat ervaring (de uwe) heel belangrijk is. Waarom adviseert men niet in audio winkels om gelijk zo’n set netkabels aan te schaffen?? Voor iets meer geld veeeeeel meer plezier.

Met vriendelijke dank en groet,

Alex

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog