scroll naar boven
X

- Over ons -

Wij zijn importeur van ...

BCD  • CanEVER Audio • Deskadel  • Diapason  • Duende Criatura  • Essential Audio Tools  • Fletcher Audio  • Hadcock  • Living Voice • Lyra • Music Tools  • Norma Audio  • Nottingham Analogue • Opera Loudspeakers  • PathosAcoustics  • Phantom Cable  • Rosso Fiorentino  • Synthesis  • The Cartridge Man  • Trichord Research  • Unison Research

- Luidsprekers -

Luidsprekermerken (A t/m L)

Luidsprekermerken (M t/m U)

 
 

Essential Audio ToolsEssential Audio Tools.

Essential Audio Tools is ons merk voor netkabels en netfilters. De producten doen wat ze moeten doen en wij vinden de prijs-/kwaliteitsverhouding onverslaanbaar.

Waarom we voor Essential Audio Tools kozen

Na jarenlange ervaring met ons vorige merk, was direct de eerste kennismaking met de netkabel van Essential Audio Tools, de Current Conductor, een grote verrassing.

De prijs doet een gemiddelde kwaliteit vermoeden, maar luistertests van vele geïnteresseerde muziekliefhebbers geven een overtuigend resultaat.

Moet goed altijd duur zijn?

Misschien wel vanwege het psychologische aspect. Maar de prijs van de Current Conductor is een directe afgeleide van de kostprijs. Gezien het resultaat zou hij conform de marktwerking een heel stuk duurder mogen zijn. Kijk maar eens naar de prijzen van verschillende lengtes. Current Conductor is ook los te koop voor het aanleggen van een audiogroep. De minimaal af te nemen lengte is 10 meter.

Historie

Essential Audio Tools wordt gemaakt door een bedrijf in Rijswijk dat al sinds 1928 producten maakt voor de radio. Zelfs buizenversterkers behoorden tot hun assortiment. In 2005 besloot men terug te vallen op een gebied waar de meeste expertise zat, het maken van producten die stroom doorgeven aan audio-apparatuur. Zo ontstond de naam Essential Audio Tools. Het bedrijf is no-nonsense in haar gehele aanpak: van promotie tot product, alles is teruggebracht tot de essentie.

Adamantes

CURRENT CONDUCTOR L

Geleiding

filtered mains multiplier

CURRENT CONDUCTOR classic

Voor de geleiding gebruikt Essential Audio Tools uitsluitend koperdraad dat is samengesteld uit vele dunne draadjes. Op basis van het gehoor heb ik zelf herhaaldelijk vastgesteld dat dit het beste resultaat geeft. Hoewel zilverdraad een lagere weerstand heeft dan koper, klinkt het als netkabel niet mooi. Mijn advies is: gebruik nooit zilverdraad als netsnoer. Het klinkt hoekig en onnatuurlijk. Verzilverd koper gaat ietsje beter, maar het kleurt het hoge tonengebied door toevoeging van extra hoog. Dit lijkt in het begin leuk omdat de ruimtelijkheid toeneemt, maar op den duur wordt het vermoeiend omdat het onnatuurlijk aandoet. Het is maar wat je wilt.

Dikte van de geleiders

Dan is er nog nog de dikte van de geleiders. Te dun is natuurlijk niet goed. Het geeft een dun geluid. Steeds dikker en dikker is ook niet goed. Het geeft een stugger, grover en een beetje vierkant geluid. De geleiders van Current Conductor hebben bij normale lengtes (laten we zeggen korter dan zo'n 20 meter) net de juiste dikte.

Bij signaalkabels is de kwaliteit van het isolatiemateriaal bijna net zo belangrijk als de kwaliteit van de geleiders. Bij netsnoeren maakt het ook uit welk isolatiemateriaal er gebruikt wordt, maar lang niet zo sterk als bij signaalkabels. Om de prijs-/kwaliteitverhouding en ook de buigzaamheid te waarborgen is bij de Current Conductor gekozen voor pvc. Wie wil er nou graag netkabels die met een buigtang alleen in vorm zijn te krijgen, omdat ze anders de apparatuur van de kast afduwen?

Nu komt misschien wel het belangrijkste punt, namelijk de afscherming. Bij de Current Conductor is een wijze van afscherming gebruikt die je eigenlijk alleen tegenkomt (nee, kwam) bij veel duurdere kabels van de andere merken. Om de geleiders heen zit eerst een mantel van aluminium. Direct daaromheen zit een dicht gevlochten "screen" van mooi glanzend vertind koper. Voor de afscherming heeft de vertinning van onze koperdraadjes in de afscherming geen klankmatig effect, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kabels niet bruin of groen worden.

U begrijpt dus wel dat bij deze kabels de afscherming zo hoog mogelijk is. Dit nu maakt vooral het verschil. De gevlochten stalen mantel van op de Current Conductor lijkende kabels is veel stugger. Door beide kabels te buigen, kunt u vaststellen dat onze kabel anders is.

Vertrouw op uw eigen oordeel

Bedenk bij het hele verhaal: alleen uw eigen oordeel telt. Luister dus goed wat het doet in het eigen systeem.

Ga daarbij uit van het verschil met een gewone netkabel, zoals het standaard bij de apparatuur meegeleverde snoer. Daarmee moet uw apparatuur al goed klinken.

Is dit niet het geval, ga dan niet proberen met speciale netsnoeren het probleem op te lossen, want een compromis wordt nooit een optimum. Is er bij gebruik van gewone netsnoeren een geluid dat niet mooi (genoeg) is, zoek de oorzaak dan eerst in de apparatuur, de gebruikte signaalkabels, en de akoestiek.

Bedenk: ook met gewone van goed materiaal gemaakte signaalkabels moet het al goed klinken. Met goed bedoel ik dan: evenwichtig. Ga dus pas over op het proberen van speciale (net)snoeren, als er geen probleem in het geluid zit.

Sluit het eerste speciale netsnoer dan aan op de bron, bijvoorbeeld de cd-speler. De rest van het systeem versterkt het effect, dus dat maakt het direct goed hoorbaar. Als de nieuwe kabel bevalt, ga dan stap voor stap verder met de volgende apparaten in de keten.

Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens. De kans is groot dat er eerst verbazing komt en daarna een grote smile.

Bekijk reviews van gebruikers onderaan deze pagina.

filtered mains multiplier

mains multiplier 8+

Volg het fabricageproces

Ervaringen door gebruiker


A100 Titan en FM8

Geplaatst op 02/04/2018 om 13:31:50
Door Marcel, introductie Wim van Kraanen

Wim van Kraanen: Een van de fijne kanten van ons bedrijf is dat we in een liefhebbers-voor-liefhebbers-markt zitten. Dus heel vaak krijgen we al dan niet via de dealer een mailtje in de zin van 'Top' of 'Klinkt echt goed’ of 'Bedankt’. Iets minder vaak maar gelukkig wel regelmatig schrijven mensen een review die we dan ook altijd onverkort plaatsen op onze pagina reviews: gebruikerservaringen zijn immers belangrijk voor degenen die zich aan het oriënteren zijn. Maar een review zoals die door Marcel is ingestuurd, is voor ons een unicum: zijn pdf gaat eerder richting volwaardig artikel voor een audioblad dan een korte impressie. Hij heeft veel tijd gestopt in het beschrijven van zijn installatie en alle aanpassingen, waarvoor dank! Lezen van harte aanbevolen!


Nieuwe buizen + EAT + Phantom Green

Geplaatst op 29/10/2013 om 12:31:020
Door Frank Clement uit Weert

Hallo Wim,

Tsja, wat moet je ervan zeggen: Een combinatie van andere buizen (Mullard n.o.s.) in de Pathos, Essential Audio Tools netkabels 2x (tuner moet ik nog aansluiten) en Phantom Green ls kabels levert het volgende op:

  • Een 'douche' aan muziek
  • Meer diepgang in het geluidsbeeld en bovendien klinkt het 'breder'.
  • Plaatsing van zang en instrumenten is veel beter geworden.
  • Een veel rustiger en evenwichtiger geluidsbeeld (betere fase?).
  • 'Iedereen' laat elkaar veel meer met rust, zodat nu ook beter te horen is wat iemand zingt.
  • Verschillen tussen de verschillende kwaliteit cd opnames worden duidelijker.

Kortom.... een genot om weer muziek te horen op een nog hoger kwaliteitsniveau! Als voorbeeld: The Nits met Adieu Sweet Bahnhof; eerder liepen stemmen dynamisch vast in de muziek en werden als het ware overrompeld. Nu is er rust...

Ik heb nu enkele uren gespeeld met de nieuwe buizen. Ik neem aan dat ze over enkele uren inspeeltijd/inbranden zich steeds meer zullen 'openbaren' en het geluidsbeeld verder open zullen gooien?

Groetjes en bedankt!


Essential Audio stekkerblok 8+

Geplaatst op 4/2/2012 om 19:27:008
Door Olivier van der Horst uit Amsterdam

Op aanraden van Wim Essential Audio Tools stekkerblok uitgeprobeerd. Mijn laatste upgrade en blijkt, meest onderschatte schakel in mijn audio systeem. Na een week te hebben ingespeeld is mijn systeem helemaal af. Nu eindelijk van de muziek genieten i.p.v. analytisch luisteren.

Bedankt voor je goede advies Wim

Mvg Olivier


Essential Audio Tools

Geplaatst op 15/1/2011 om 16:29:005
Door Peter Rook uit

lichtnetbekabeling etc

De laatste weken een tweetal aanpassingen gedaan aan mijn systeem welke bestaat uit versterkers (ml serie) van Mark Levinson, luidsprekers (inc sub) van Martin Logan, draaitafel van Nottingham Analogue, phono-versterker van North Star Design, lichtnetfilter van Isotek.

Een daarvan was het vervangen van de standaard lichtnetkabels van de Martin Logan Vantage elektrostaten en Martin Logan sub Depth-i. Ik was al langer overtuigd van het belang van een goede lichtnetkabel, vandaar dat de versterkers, cd speler en phonotrap reeds zijn voorzien van lichtnetkabel van Harmonic Technologies. Echter voor de elektrostaten en sub had ik niet het idee dat dit zo veel verschil uit zou maken. Blijkt maar weer eens hoe fout ik het kan hebben :)

De nieuwe lichtnetbekabeling is van Audio Essentials. Na aanschakelen van apparutuur na het vervangen van de standaardkabels door de Essential Audio was gelijk al verschil te horen. Na een paar uur opwarmen er echt even voor gaan zitten en een aantal cd's de revu laten passeren. Ongekend wat er gebeurd is: de dynamiek is toegenomen, stagewdith en -diepte is toegenomen, er is meer lucht rondom stemmen en instrumenten, driedimensionaliteit is duizelingwekkend, definitie in laag ... niet eerder gehoord. Alsof er een gordijn is opengetrokken, of zoals je wilt de ramen eens goed gezeemd :) Er is een totale verbetering door de 3 netsnoeren van Essential audio bewerkstelligd.

Verklaring hiervoor? De elektrostaten zijn idd afhankelijk van stroomvoorziening, in hoeverre is het netsnoer verantwoordelijk voor een nette hoogspanning op het membraam. Gezien mijn ervaring moet dit wel zo zijn want een aantal punten die ik genoemd heb zijn nmi wel het gevolg van een verbeterde/stabiele/mogelijk schonere hoogspanning op het membraam van de elektrostaat. De Martin Logan Vantage heeft ook een aktief sub-laag en natuurlijk ook deze geniet voordeel van de betere stroomtoevoer. Dit geldt dan ook voor de aktieve sub van de Depth-i.

Ik zou niet alle positieve effecten willen toeschrijven aan het verbeterde laagweergave, dit na een dergelijk ervaring met het inschakelen/teovoegen van de Depth-i. Een sub zorgt niet alleen dit er dieper laag weergegeven wordt. Mits goed ingesteld dient het als ondersteuning als fundament in de laagste regionen en tevens het effect dat het totale geluidsbeeld een facelift krijgt.

De investering in de Essential Audio is het meer dan waard geweest, en dan te bedenken dat de prijs van de 3 kabels nog lager ligt dan 1 enkele kabel van HT !!! Ik ben echt diep onder de indruk.

M.vr.gr.

Peter Rook


Essential Audio Tools

Geplaatst op 15/12/2009 om 22:20:003
Door Alex uit Waalwijk

Wim, Ik heb afgelopen week-end de netkabels van Essential Audio Tools goed aangesloten en ben er voor gaan zitten om eens goed te luisteren. Ik weet niet of het in een percentage uit te drukken is, maar als dat zo zou zijn dan is er volgens mij, zeker een verbetering van 40 a 50 procent te merken. Zo’n verbetering zal wel afhankelijk zijn van de vervuiling van het net, dit is natuurlijk nergens gelijk.

Bij het luisteren van bekende cd’s hoor je ineens heel andere geluiden, instrumenten klinken los van andere en staan ieder in de schijnwerpers. Het klinkt totaal anders.

Bij deze, nogmaals bedankt voor uw advies en het bewijs dat ervaring (de uwe) heel belangrijk is. Waarom adviseert men niet in audio winkels om gelijk zo’n set netkabels aan te schaffen?? Voor iets meer geld veeeeeel meer plezier.

Met vriendelijke dank en groet,

Alex

Documentatie & meer info

home | cookiebeleid & disclaimer | print deze pagina | scroll omhoog